Copy
Aanschuiven in december
Soms lukt het niet om een warme maaltijd te koken. Of heb je gewoon eens zin in iets anders. Goed nieuws: er wordt fantastisch gekookt in de wijk! Zowel 's middags als 's avonds. Ga eens iets lekkers afhalen! Waar? Zie hier het overzicht met alle Aanschuifmaaltijden van december. PS: soms wordt er ook thuisbezorgd.

Eet smakelijk!
Groeten van het hele team van Zorgvrijstaat 
Luisteraar op zoek naar vertellers
Oproepje van onze wijkpsycholoog
'Sinds enkele maanden ben ik wijkpsycholoog in Delfshaven. Meestal loop of fiets ik door de buurt en probeer met mensen een praatje ‘op staande voet’ te maken. Zo hoor ik of er in iemands leven knelpunten zijn waarvoor ik wegwijzer kan zijn. Ik ken intussen het netwerk van professionele ondersteuners in Delfshaven. We weten dat ze iets goeds te bieden hebben voor mensen die achter de voordeur hun verhalen bewaren en ze nog niet delen met anderen.' Lees verder
Terugblik Gezond Verstand november
Tijdens wijkfestival Gezond Verstand bundelden diverse wijkinitiatieven hun krachten om mensen te laten zien wat je zelf kunt doen om mentaal gezond te blijven, juist in tijden van corona. We kijken, ondanks de maatregelen terug op een geslaagde week met een compleet en gevarieerd programma. Zelfregie blijkt een mooi thema om samen in de wijk op te pakken en er aandacht voor te vragen. Wat ons betreft is ruimte voor meer. Namens team Sociale en Gezonde wijk: Graag tot volgend jaar!  
Nieuwe podcastserie
Eind januari gaan we verder met de podcastserie Radio Zorgvrijstaat. In de nieuwe afleveringen hoor je onder andere verhalen van actieve bewoners: wat doen ze voor hun wijk en waarom? Verder gaan we het hebben over gezond eten en meer bewegen en is er in de rubriek 'De mopperpot' plek voor iemand die iets te mopperen heeft. De eerste 8 afleveringen van Radio Zorgvrijstaat kun je
hier terug luisteren. Ook een keer op de radio? Mail naar: radio@zorgvrijstaat.nl. 
Eerste digitale Vraagbaak -- test je mee?
Vraag en aanbod in de wijk wordt vaak via appgroepen gedeeld. Hoe houd je overzicht? Het idee van een digitale VraagBaak bestaat al langer, maar na werksessies van Delfshaven Digitaal is er nu een eerste digitale versie. Wij vinden dat een belangrijk element in de sociale gezondheidsinfrastructuur van de wijk. Je kunt er vragen stellen en ook gebruik maken van drie zelfhulpmodules van Therapieland. Op termijn komen er meer bij. Wil je mee testen of op de hoogte blijven: maak dan op Samen Beter eerst een profiel aan. Een kijkje nemen in de eerste versie van de app kan hier.
Natafelen, hoe kom jij de feestdagen door?
Dinsdag 15 december 19.00 uur  
Corona of geen corona, Zorgvrijstaat blijft gewoon Natafelen. Natuurlijk wel coronaveilig via Zoom. We praten deze avond over het thema: hoe kom jij de feestdagen door in coronatijd? Nu er bijvoorbeeld geen etentjes met de hele familie zijn, geen vuurwerk en alles moet veilig... Hoe beleef jij dat? Klik op deze link om direct op 15 december binnen te komen bij Natafelen. Ben je nog niet zo thuis op internet, mail ons jouw vraag en we nemen contact met jou op!
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Instagram
Instagram
Copyright © Zorgvrijstaat 2018. All rights reserved.

Ons mailadres is: mail@zorgvrijstaat.nl 
Elke maandag Opstartkoffie!
Vanaf 9:30 uur tijdelijk bij Studio Delfshaven, Watergeusstraat 5in ons pandje aan de Hooidrift 169-B.

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je aan hebt gegeven interesse te hebben in Zorgvrijstaat. 

unsubscribe from this list    update subscription preferences 
 


This email was sent to <<E-mail adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Zorgvrijstaat Rotterdam West · Coolhaven 96a · Rotterdam, Zh 3024 AG · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp