Copy
IN DEZE EDITIE:

- Cybercriminaliteit: volg nu een awareness-training!
- Staat uw deur voor iedereen open?
- Straalverbindingen: internet via de lucht
- Vacature: Junior ICT-professional
Uitgave #43: Februari 2022

Cybercriminaliteit

Een ander soort pandemie...

Cybercriminaliteit: een ander soort pandemie
Laten we eerlijk zijn. Digitalisering levert ons vele gemakken en voordelen op. Zonder dat we het door hebben heeft technologie een nog steeds groeiende positieve impact op ons leven gekregen.

Helaas speelt digitalisering ook cybercriminaliteit in de kaart. In 2021 werden er dan ook wederom meer fraudemeldingen gedaan, met veel impact op ons zakelijke- en privéleven. 

Digitalefraude
Écht overal wordt digitaal fraude gepleegd en de pandemie heeft dit proces alleen maar versneld. Denk aan phising mails, Whatsapp-berichten, gesjoemel met coronapassen en hoe vaak hoor je wel niet dat een groot bedrijf slachtoffer is geworden van een cyberaanval? Teveel om op te noemen.
 
Belangrijk is dus dat iedereen zich bewust is van de risico’s. Niet alleen op de werkvloer, maar ook in de privésfeer.

Al eerder werd in verschillende media geschreven dat er inmiddels meer digitale inbraken worden gepleegd dan huisinbraken.

Awareness-sessie
Mede daarom biedt Pijl solutions awareness-trainingen aan in samenwerking met ThreadStone. Met als doel: een veilige digitale werkomgeving creëren voor iedereen. Vol met verhalen en tips, die ook goed bruikbaar zijn voor thuis. 

Meer weten? Neem gerust contact op voor meer informatie!
 
Vraag een training aan!

Staat uw deur voor iedereen open?

Wees niet té gastvrij!

Barracuda CloudGen Firewalls: voor een beveiligde voordeur
Een voordeur die voor iedereen openstaat. Het klinkt misschien erg gastvrij, maar hopelijk geldt dit niet voor uw digitale voordeur.

Cybercriminelen maken namelijk dankbaar gebruik van niet beveiligde (openstaande) digitale voordeuren. Oplossingen hiervoor zijn zeer geavanceerd, maar het begint met een term die u waarschijnlijk al kent: de firewall.

Wat is een firewall?
Een goed beveiligd netwerk begint met een firewall. Een firewall is een systeem dat alle in- en uitgaande verbindingen en signalen over een netwerk bijhoudt.

Het zorgt er bij wijze van spreken dus voor dat je voordeur is beveiligd en dat ongewenste bezoekers/bestanden de deur worden gewezen.
 
Barracuda CloudGen Firewalls
Met onze CloudGen firewalls van Barracuda beveiligen we uw netwerk en applicaties. Dit is een uitgebreide reeks next-generation firewalls om realtime netwerkbescherming te garanderen tegen een breed scala bedreigingen en kwetsbaarheden.

Uw partner in anti-digitale-inbraak
In samenwerking met onze partner Kappa Data verzorgen wij betaalbare én eenvoudig te gebruiken oplossingen tegen cyberbedreigingen.

Hierbij ontzorgt Pijl solutions u volledig in het proces uw voordeur te bewaken, uw netwerk veilig te houden en te updaten. 
 
Meer weten? Vraag gerust informatie op via onze website!
 
Uw voordeur beveiligen?

Straalverbindingen

Snel internet via de lucht

Zo snel mogelijk verbonden zijn? Met een gestraalde internetverbinding bent u, ongeacht uw locatie, binnen no-time verbonden met het internet.

Een straalverbinding klinkt wellicht onbekend, maar inmiddels zijn straalverbindingen van dezelfde kwaliteit als glasvezelverbindingen. Lees direct verder! 

Wat is een straalverbinding? 
Een straalverbinding (ethernet over radio) is een internetverbinding via de lucht. Hierbij wordt via een speciale antenne een verbinding gelegd met een andere locatie.

Op deze manier wordt een ethernetverbinding gerealiseerd die qua stabiliteit en snelheid vergelijkbaar is met een glasvezelverbinding. Het is technisch mogelijk om afstanden tot wel 20km te overbruggen.
 
Straalverbinding als back-up  
Heeft u al een glasvezelverbinding? Ook dan is een straalverbinding een verstandige keuze. Het is namelijk uitermate geschikt als back-up verbinding, mocht uw glasvezelverbinding in storing raken. Zo’n storing komt vaak onaangekondigd en altijd ongelegen! 

Totale ontzorging
In samenwerking met DAELConnectivity helpt Pijl solutions u volledig in het aanlegtraject, zodat het netwerk haarfijn aansluit op uw ICT.

Wij zorgen ervoor dat u zo snel mogelijk bent voorzien van een stabiele internetverbinding. Neem direct contact op voor een vrijblijvend ICT-consult!
Informatie aanvragen?

Pijl zoekt talent!

Bekijk onze openstaande vacature

Talent gezocht!
Pijl solutions is per direct op zoek naar een nieuwe collega om ons team ICT-professionals te versterken.

Het gaat om een instapfunctie Junior ICT Professional, waarbij we op zoek zijn naar een ambitieus en enthousiast talent.

Hierbij krijg je de mogelijkheid om direct bij te dragen én daarnaast je kennis/vaardigheden te ontwikkelen.
Bekijk de vacature via onderstaande link: Kent u iemand die wellicht geïnteresseerd is in deze functie? Dan komen wij graag met hem of haar in contact.

Reageren kan via arno@pijlsolutions.nl of bezoek onze vacaturepagina voor meer informatie!
 
Bekijk hier de vacature!

Nog meer op de hoogte blijven?

Volg Pijl solutions op LinkedIn
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Copyright © 2022 Pijl solutions b.v., All rights reserved.


uitschrijven voor nieuwsbrief   
E-mailinstellingen wijzigen

Email Marketing Powered by Mailchimp