Copy
Nyhetsbrev Betydelsefullas Vänner maj 2015
Du får vårt nyhetsbrev för att du varit i kontakt med Betydelsefulla Möten. Vi arbetar med storytelling och samlar på betydelsefulla möten. Idag har vi över 4000 berättelser i vår "bank". Din berättelse är viktig - andra kan lära av den. Tack för att du deltar! 
Sprid oss gärna!

Innehåll

  • Bokrelease Kära du!
  • Musikundret Mikael Karlsson
  • Gränslös framgång & betydelsefulla möten Fotografen Elisabeth Ohlson Wallin 

Följ oss

Hemsida
Instagram
Facebook
BM 2act

Kära du!

Nu händer det äntligen! Bokserien vi har lagt ner vår kärlek på är redo för publicering. Betydelsefulla Möten kan nu stolt erbjuda ett helt gäng färgsprakande presentböcker som alla är perfekta att ge bort till någon du tycker är speciell. 

KÄRA-SERIEN HYLLAR NÄRA OCH KÄRA
Här bjuds på extra uppskattning i kombination av tänkvärda citat, spännande fakta och vackra bilder. Kära-böckerna finns i 12 olika versioner. Kära mamma, Kära pappa, Kära dotter, Kära bror, Kära mormor, Kära farfar, Kära du, Bästa vän med flera.
Nalkas det födelsedagskalas, morsdag eller att du kanske bara känner för att ge bort en spontan gåva - då är dessa böcker det perfekta valet. Våra hyllningsböcker i Kära-serien innehåller mysiga aktiviteter som du utför tillsammans med den du ger boken till. Bjud på en middag, gå en skogspromenad tillsammans eller överraska med något speciellt – det är bara några av alla saker ni kan göra tillsammans. 

KÄRA MAMMA – DU ÄR BETYDELSEFULL
Nu är det snart mors dag och dagen då stora som små gör en extra insats för mamma. Visste du att det enligt SCB finns 2 biljoner mammor i världen varav 2,6 miljoner mammor i Sverige? Med Kära mamma - Du är betydelsefull ges möjlighet att hylla sin mamma på ett mycket speciellt sätt. Den är så mycket mer än ‘bara’ en bok. Kära mamma bjuder in till ett spännande äventyr och är en gåva som känns i hjärtat flera månader efter morsdag. 

Passar på att önska dig en riktigt härlig fortsättning på sköna maj!
Sol & glädje
Catherina Ronsten
Samhällsengagerad Entreprenör och kreativt ansvarig för Betydelsefulla Möten 2act


Läs mer om vår Kära-serie här 2act.se/kare-serien
Läs här vad dottern Elvira och mamma Ann-Christin tycker om Kära mamma

En del av det svenska musikundret 
 

Mikael Karlsson

"Jag var 21 år utan talang - men jag ville så gärna bli kompositör!"
Svensken Mikael Karlsson, 39 år, har fått några av musikvärldens finaste priser, bland annat i USA, där han tilldelats det prestigefyllda pris från American Academy of Arts and Letters – the Wladimir and Rhoda Lakond Award ”for an exceptional mid-career composer”. Mikaels produktion spänner från musik för dataspel och teveserier, till kammarmusik och helaftonsverk för fulltaliga symfoniorkestrar till balett. I SR.s USAkorrespondent Agneta Furvik med Mikael Karlsson berättar Mikael om betydelsen av betydelsefulla möten, resan från att ha varit en medioker ung elev i pianoskolan till superkompositör med fullmatad kalender flera år framöver och massor med jobb på G. En fantastisk intervju - glädje och inspiration. Om möten med musik, dess betydelse och inte minst betydelsen av betydelsefulla möten."
"Till slut hittade en lärare mig. Han lyssnade på det jag hade skrivit och sa det jag hade skrivit var okej ... jag tar mig an dig! Det gjorde hela skillnaden för mig!"


Om New York och värmen mellan människorna mellan skyskraporna, det avgörande mötet med Tobias Picker.
Lyssna på intervjun med Mikael Karlsson  här
Mikael Karlssons hemsida
Tobias Picker hemsida

Varje dag producerar hjärtat så mycket energi att du skulle kunna driva en lastbil i 30 km. Hjärtat är den muskeln som jobbar hårdast och sliter mest på kroppen. Det motsvarar en resa fram och tillbaka till månen under en livstid. 

Gränslös framgång
 

Elisabeth Ohlson Wallin

Fotograf: Robert Paraniak

Provokativ. Kontroversiell. Professionell. Med sina bilder väcker fotografen Elisabeth Ohlson-Wallin upp känslor och rör om. Det är meningen, det är det hon vill. Hon vill visa på sånt som vi inte vill eller orkar se och ta till oss. I utställning efter utställning bjuder Elisabeth in oss att ta del av olika människors liv. Ofta har hon fokus på de utsatta, de ovanliga, men samtidigt också de som vågar välja att följa sitt hjärta. Att bryta sig loss från konventionen. Att vara sig själva. Att sticka ut.

Med utställningen Ecce Homo 1998 där Elisabeth visade bilder på Jesus omgiven av homosexuella rispade hon in sitt namn i den svenska professionella fotografhimlen. En stjärna var född. Utställningarna har sedan dess avlöst varandra såsom till exempel Älskade tjackhora, Krucifix, Läderbögar, In Hate We Trust och Jerusalem. Och även om man skulle vilja blunda direkt när man ser dem tränger bilderna från utställningen Anhörig på liv och död och Kapad in i märgen, de ligger kvar i själen och berör. Kanyler, halva armar, snygga kostymer, naket, ett ben-två ben-träben. Respirator. Döden i vitögat. Nära HIV/AIDS, nära döden. Död. Men också värme, kyssar, kramar och beröring människor emellan, funderingar om religionens påverkan på oss och vad livet är – alltid ackompanjerat med ett tydligt ifrågasättande av det etablerande.

Här sopas inget eller i alla fall väldigt lite under mattan. Fyra tidningar som publicerade en bild från utställningen SATIR där drottningen låg på knä och skrubbade bort ett hakkors från golvet blev för några år sedan stämda, men också friade av Pressens opinionsnämnd. Elisabeth vågar vara provokativ, men säger samtidigt att det är kameran som gör det.
– Det är som om jag lever två liv.

LÄS VIDARE 2act.se/elisabeth-ohlson-wallin
Se vårt produktsortiment med betydelsefulla böcker!
Betydelsefulla Möten 2act
Copyright © 2015 2act.se | All rights reserved
| EPOST contact@2act.se | HEMSIDA www.2act.se |

| WEBBSHOP www.butik.2act.se |