Copy
Nieuwsbrief 23 februari 2017
View this email in your browser
 
De mooiste strandbestemmingen in Centraal-Amerika 

Culturele rijkdom, oude beschavingen en natuurlijk erfgoed vind je volop in Centraal-Amerika. Ook bieden de zeven lidstaten toegang tot de mooiste stranden ter wereld, gekenmerkt door azuurblauwe wateren en zwart vulkanisch of wit zand.

Geniet van de Stille Oceaan of Atlantische Oceaan langs de uitgestrekte kustlijn. Deze omgeving is perfect om te ontspannen, de natuur te ontdekken of diverse watersporten uit te oefenen.

Caribische schat in Belize

Belize is als strandbestemming ongeëvenaard. Met een kustlengte van 400 kilometer en haar 200 paradijselijke eilanden is het de ideale plek om simpelweg te ontspannen en te genieten van de jungle-achtige omgeving. De stranden grenzen aan de azuurblauwe zee, de hotels zijn er uitstekend en je kunt kiezen uit een breed scala aan wateractiviteiten zoals snorkelen en duiken.
 
De Great Blue Hole is één van de mooie bestemmingen voor de kust van Belize: een onderwatergrot waarvan het dak is ingestort tijdens de ijstijd. Deze spectaculaire grot is 300 meter breed en 123 meter diep. Door de honderden vissoorten en prachtige (diepe) koraalriffen is deze plek een Eldorado voor duikers uit de hele wereld. De Great Blue Hole is dan ook niet voor niets opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Olive Ridley schildpadden in Nicaragua

Nicaragua is gezegend met stranden waar de Olive Ridley schildpadden hun eieren leggen. In het Wildlife Reserve La Flor, in de Nicaraguaanse baai van San Juan del Sur, ligt een vrijwel ongerept en beschermd strand met zuiver wit zand. Jaarlijks komen hier 30.000 schildpadden om te paren en te broeden. Het broedseizoen begint in juli en duurt tot januari.

Afgelegen zandstranden in Honduras

 
De meest spectaculaire stranden in Honduras vind je bij de Bay Islands, een archipel die bestaat uit de grote eilanden Utila, Roatán en Guanaja en een 60-tal kleinere eilanden. Guanaja is een eiland die nog onbekend is bij de toeristen. Dit reservaat heeft een grote biodiversiteit. Daarnaast zijn de Caribische wateren rondom Guanaja ideaal om in alle rust te zwemmen, snorkelen, kajakken of duiken.

Perfect surfstrand in Costa Rica

Een van de meest belovende stranden in Costa Rica is die van Tamarindo, omgeven door mangrovebomen en met een diversiteit aan fauna. Deze plek staat tevens bekend als perfecte surfbestemming. Maar Costa Rica heeft voor elk wat wils. Zo kan je afreizen naar het zuiden van het land om het Manuel Antonio National Park te bezoeken. Hier deel je het strand met leguanen en luiaards.

Ongerepte stranden in Guatemala

Playa Blanca is een van de meest ongerepte stranden in Guatemala. Gelegen in het departement Izabal, waar je alleen per boot kunt komen vanuit zowel Rio Dulce, Livingstone als Puerto Barrios. De beschermde status van het gebied zorgt ervoor dat er geen enkele bouwactiviteit is toegestaan. Dus geen hotels of restaurants die de natuurlijke staat van dit kleine paradijs aantasten. Ook is Playa Blanca het enige witte zandstrand in Guatemala. Vanwege de vulkanische oorsprong zijn de andere stranden zwart gekleurd.

Niet voor publicatie:
Het Central American Tourism Promotion Agency (CATA) werd in 2002 opgericht met als doel om onder meer in Europese landen de bekendheid van de zeven lidstaten (Belize, Guatemala, Honduras, El Salvador, Nicaragua, Costa Rica en Panama) als reis- en vakantiebestemming te verhogen. CATA richt zich daarbij op promotie van combinatiereizen naar de regio vanuit belangrijke Europese herkomstlanden als Spanje, Italië, Frankrijk, Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Voor meer informatie bezoeken consumenten www.visitcentroamerica.com.

Voor meer informatie:
PR- en Marketingbureau Travelproof, Harry Betist of Denise Dissel
Telefoon 0182-550531 of email harry.betist@travelproof.nl / denise.dissel@travelproof.nl

   Belize Tourism Board Costa Rica Tourism Board El Salvador Tourism Board Guatemala Tourism Board Honduras Tourism Board Panama Tourism Board Nicaragua Tourism Board
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Ons e-mailadres is:
prteam@travelproof.nl
 
Via onderstaande link kunt u zich uitschrijven uit onze database. U ontvangt dan van al onze klanten geen nieuwsbrieven, persberichten, uitnodigen voor events, persreizen en/of roadshows meer. 

Uitschrijven voor deze nieuwsbrief    Update voor nieuwsbrief aangeven 
 
Copyright © 2015 Toeristisch Promotiebureau van Centraal-Amerika. Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to redactie@bftp.be
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Travelproof · Blekerssingel 4 · Gouda, - · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp