Copy

Welkom bij de nieuwsbrief van DementieNet. Maandelijks informeren wij u over ontwikkelingen in de netwerken, geplande scholingen en andere gebeurtenissen op het gebied van dementiezorg en -samenwerking.

Neem ook eens een kijkje op onze website. Heeft u vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op. 
kick-off Training gestructureerd communiceren


Maandag 6 maart vond de aftrap plaats van de reeks scholingen 'klinisch redeneren en gestructureerd communiceren' voor wijkverpleegkundigen. Met behulp van de SBAR methode proberen zij de communicatie met de huisarts effectiever te maken. Verrassende eye-openers kwamen naar voren tijdens de rollenspellen. De eerste reacties zijn zeer positief.
DementieNet malden 
 
masterclass in mei opnieuw vol
 
Eind 2016 is een nieuw DementieNet gestart in Malden. Anna Zwanenburg (wijkverpleegkundige) en Bastiaan Plant (huisarts) hebben verschillende organisaties bij het netwerk betrokken. Zij werken nu samen met een verpleegkundige, een zorgtrajectbegeleider en een specialist ouderengeneeskunde om de dementiezorg in Malden te verbeteren.
 
In mei organiseren we nogmaals de succesvolle masterclass 'Gezamenlijke besluitvorming en doelbepaling bij dementie'. Binnen één week hebben 30 geïnteresseerden zich ingeschreven en daarmee zit de masterclass opnieuw vol. Binnenkort volgt meer informatie over een nieuwe datum in mei of juni.

Houd onze website dus goed in de gaten. Onder 'lees meer' vindt u de scholingsagenda.
 
 
GOudmantel-project: betere dementiezorg thuis
 
'dementiezorg voor elkaar' gestart
 

Mantelzorgers zijn goud waard! En eigenlijk nog meer dan dat: ze zijn onmisbaar als het gaat om dementiezorg. Zeker nu steeds meer mensen met dementie thuis blijven wonen.
 
Deze maand is het praktijk verbeterprogramma ‘Dementiezorg voor elkaar’ van start gegaan. Dit programma heeft als doel de kwaliteit van leven van thuiswonende mensen met dementie te verbeteren door zorg en ondersteuning af te stemmen op hun eigen leefwereld.

Ook DementieNet is bij de ontwikkeling van dit programma betrokken geweest.
 
 

Email Marketing Powered by Mailchimp