Copy

Welkom bij de nieuwsbrief van DementieNet. In deze elfde editie staat DementieNetwerk Wijchen centraal, vindt u informatie over het scholingsprogramma in 2017 en besteden we opnieuw aandacht aan de Easycare e-learning.

Namens projectteam DementieNet: de beste wensen en veel gezondheid voor 2017!

In the spotlight: netwerk wijchen

Foto door Koen Verheijden.

Afgelopen december schreven diverse kranten over het DementieNet in Wijchen. Met behulp van de Effectencalculator (www.effectencalculator.nl) is van alle dementiepatiënten in het netwerk berekend hoe doelmatigheid bereikt kan worden door de DementieNet werkwijze, in samenhang met Shared Decision making en het Easycare assessment. De resultaten wijzen erop dat een grote besparing mogelijk is, doordat o.a. opname in een verpleeghuis kan worden uitgesteld. Huisarts Chantal Hensens realiseerde bij 14 dementiepatiënten een besparing van ruim € 600.000,- aan zorgkosten. Uitgebreidere informatie en het volledige onderzoeksrapport vindt u onder 'lees meer'.

E-learning easycare
 
masterclasses 2017
 
Wist u dat er een gratis Easycare e-learning beschikbaar is? Het bestaat uit drie praktische modules, beeldend gemaakt door verschillende videofragmenten. De e-learning geeft professionals handvatten om de zorg- en welzijnsbehoefte van kwetsbare ouderen te ontdekken.

Door hieronder op 'lees meer' te klikken, komt u direct bij de e-learning. Klik op 'wijkverpleegkundigen' en vervolgens op 'Easycare'. Heeft u vragen over de modules? Neem dan contact op met Rolinka Schim van der Loeff

 

In 2017 bieden we weer een interessant scholingsprogramma aan. U kunt masterclasses volgen over o.a. gezamenlijke besluitvorming en doelbepaling bij dementie, vroege signalen & diagnose en onbegrepen gedrag bij dementie. Tevens ontwikkelen we op dit moment een nieuwe masterclass over palliatieve zorg.

U kunt zich binnenkort inschrijven. Onder 'lees meer' vindt u het complete programma.

 
 

Email Marketing Powered by Mailchimp