Copy
Dit is de nieuwsbrief van De Technische.
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.
Nieuwsbrief 4.3  
April 2017

Het is april 2017 en periode 4 gaat bijna van start.
Bij de Technische zijn veel activiteiten, zowel voor de leerlingen als voor de docenten! In deze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen bij de Technische.

Opstarten van De Technische DienstLars van Stralendorff
Lars van Stralendorff is projectleider van De Technische Dienst, die begin maart van start is gegaan. De Technische Dienst voert onderhoudswerk uit aan de gebouwen van ROC Nijmegen en doet dat met studenten van de Technische. Alle vakrichtingen worden hierbij betrokken.
Lars geeft aan dat het leerbedrijf is ontstaan uit de crisis. “Studenten konden moeilijk een stageplek krijgen en er werden hier en daar klusjes opgepakt in een aantal gebouwen van ROC Nijmegen. Met de Technische Dienst heeft de Technische nu een officieel leerbedrijf opgericht dat de facilitaire dienst van ROC Nijmegen kan ondersteunen.

Lars geeft aan: "Vanuit mijn 11-jarige ervaring bij een installatiebedrijf ben ik gevraagd projectleider te worden. Er worden nu begeleide klussen uitgevoerd in gebouwen van ROC Nijmegen, waarvoor voortdurend een student elektrotechniek en een student installatietechniek worden ingezet. Het gaat vaak om elektrotechnische vragen, zoals de aanpassing aan de schakeling van de zonwering. Studenten lopen 6 weken stage bij De Technische Dienst en afhankelijk van het soort werk kunnen er ook studenten betrokken worden van de opleidingen Schilderen en Timmeren. Wellicht kunnen we in de toekomst ook opdrachten oppakken bij non-profit organisaties. Het werk wordt daarbij kostendekkend aangeboden.”

In onze volgende nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen van de Technische Dienst.
Joost van der Zanden en Liban Gedow aan het werk voor de Technische Dienst
Joost van der Zanden en Liban Gedow aan het werk voor de Technische Dienst
Joost van der Zanden en Liban Gedow zijn bezig bij De Technische Dienst
Open Dag Technovium was druk bezocht
Tijdens de open dag presenteert de Technische zich met een opstelling in de centrale hal. Onze leerlingen lieten hier zien welke vaardigheden je leert bij de opleidingen bij Timmeren, Elektrotechniek, Installatietechniek en Schilderen. Op de verschillende afdelingen stonden docenten en instructeurs klaar om alle vragen te beantwoorden.

 

Agenda
 
Wo 19 april:       Kijkje in de keuken' bij Graafschap College 
Wo 10 mei: Masterclass ONE over Zonne-energie
Vr. 9 juni: Sportdag De Technische
Ma. 12 juni: De Technische Onderneming bijeenkomst met Masterclass BIM
Di. 20 juni: Open dag/avond ROC Nijmegen 16.00 - 20.00 uur
Wo. 5 juli: Diploma uitreiking TEIS
Masterclass Zonne-Energie 10 mei: UITNODIGING 
Zonnepanelen - Zonnestroomsystemen

Tot nu toe vormt zonne-energie nog maar een klein deel van het totaal aan duurzame energie, maar het opgesteld vermogen aan zonne-energie neemt snel toe en het aandeel zonne-energie zal de komende decennia fors groeien. Installateurs van zonnepanelen draaien overuren om huishoudens, ondernemers en gemeenten te voorzien van zonnepanelen. Maar hoe zorg je dat het ook goed gebeurt? Dat de installatie optimaal rendement geeft, volgens de richtlijnen is ontworpen en juist wordt aangebracht? In de MASTERCLASS Zonnepanelen - Zonnestroomsystemen gaan Hans Keijser (hoofdinstructeur zon) en Paul Verkaik (directeur BDA Opleidingen) hier dieper op in.
KOMT U OOK? 

Onderwerpen

  • Aandeel zonne-energie in Nederland in 2017
  • Opbrengst zonnestroomsystemen van paneel tot meterkast (van Wp naar kWh)
  • Bouwkundige ontwerprichtlijnen zonnepanelen voor hellende en platte daken
  • Dimensionering systemen op daken 
  • Elektrotechnisch ontwerp en installatie van zonnestroomsystemen tot in de meterkast (o.a. normen en regelgeving)
  • Engineering compleet systeem
  • Ontwikkelingen (marktaandeel/ technische ontwikkelingen/ energieopslagsystemen)
  • Vereiste competenties vakbekwame installateurs/ certificatiestructuur Zon
 
Finale SKILLS Wedstrijden in RAI Amsterdam

Wat hebben jullie het fantastisch gedaan Priscilla en Max van de schildersopleiding Nijmegen! Drie dagen lang hebben jullie gestreden tijdens de finales van SkillsHeroes, een nationale vakwedstrijd voor MBO-ers. Max en Priscilla hadden zich tijdens de voorrondes al gekwalificeerd voor de finale in Amsterdam. Het waren drie dagen van ups en downs, jullie hebben alles gegeven. Al gaan jullie niet met een prijs naar huis weet dat wij supertrots zijn!

  

Op 27 maart zijn de zeven deelnemers aan de Skills Heroes finales officieel gehuldigd op onze locatie aan de Heyendaalseweg. Onder toeziend oog van studenten en medewerkers werden Max en Priscilla naast de andere deelnemers aan de finale SKILLS even flink in het zonnetje gezet. Na een persoonlijk dankwoord van de directeur sector Techniek ontving iedere deelnemer een kleine attentie. En om het af te sluiten kregen ze nog een daverend applaus van alle aanwezige studenten en medewerkers.
Excursie verffabriek Baril Coatings
Studenten van de opleiding Schilderen hebben onlangs een bezoek gebracht aan verffabriek Baril Coatings in Etten-Leur.  
Paul Glaap, docent schilderen, legt uit:
“Het bijzondere aan deze verffabriek is, dat ze werken vanuit een groene gedachte. Ze maken namelijk duurzame verf, die afbreekbaar is. Het gebruikte bindmiddel is milieuvriendelijk.”
“Ze vertelden over inzichten in nieuwe verven, over de manier van aanbrengen, de manier van drogen en over de toepassingen die er zijn."

De studenten kregen ook het laboratorium te zien waar verschillende soorten verf getest worden. De verf wordt onderworpen aan allerlei klimatologische omstandigheden, de trekkracht wordt getest, de krasvastheid en de elasticiteit.
Een potje verf is meer dan verf alleen. Daar zit een gedachte achter. Hoe kan het beter? Innovaties kosten wat, maar leveren ook wat op.”
 
Aan het einde van het bezoek werd nog een leuke fotoshoot met de leerlingen georganiseerd.
 
De studenten mochten uiteindelijk zelf met het product werken. Een aantal liter verf werd meegegeven voor de opleiding, zodat de andere studenten er ook kennis mee kunnen maken.
2e groep eerstejaars studenten leveren hun studentenwoningen op!
Dit jaar is in de opleiding voor de eerstejaars leerlingen het keuzedeel 'Samenwerken in de Bouw' gestart. Binnen het keuzedeel worden studentenhuisjes gebouwd met daarin een keuken, een (slaap)kamer en een toilet. Alle vakdisciplines binnen De Technische - Timmeren, Elektro-en installatietechniek en Schilderen - zijn vertegenwoordigd binnen elke groep. De studenten werken heel zelfstandig tijdens de bouw en deze eigen verantwoordelijkheid vinden ze enorm leerzaam.

Omdat de leerlingen 5 weken stage lopen, afgewisseld met 5 weken school, was nu de 2e groep aan de beurt om tijdens de praktijkuren op school aan de studentenhuisjes te werken.
En wat een mooie prestaties zijn er weer neergezet!
Copyright © 2017  
De Technische, Heyendaalseweg 98, 6525 EE Nijmegen, 024-8904381, info@detechnische.nl


unsubscribe from this list    update subscription preferences 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
De Technische. · Heyendaalseweg 98 · Nijmegen, Gelderland 6525 EE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp