Copy
14 juli 2016 
OPROEP WETHOUDER VAN GROOTHEEST
TOT OVERLEG INZAKE VAESHARTELT

Beste Vrienden,

Sinds 23 april van dit jaar ijvert de Stichting Vrienden Kasteel Vaeshartelt voor het herstel van ‘goed bestuur’ op Buitenplaats Vaeshartelt.

In weerwil van tal van brieven en publicaties is het bestuur van de Stichting Buitenplaats Vaeshartelt nog steeds niet ingegaan op het verzoek van de Vrienden om overleg over de vraag ‘hoe de ontwikkeling van Vaeshartelt ten goede te keren’.

In de bijeenkomst van de Maastrichtse Gemeenteraad van 28 juni heeft wethouder van Grootheest aangekondigd de twee besturen op te roepen met elkaar in overleg te treden. Wellicht kan die oproep het bestuur van Stichting Buitenplaats Vaeshartelt tot overleg bewegen.

Intussen nemen de zorgen van de Vrienden over de gevolgen van het wanbestuur van de Buitenplaats alleen maar toe zoals verderop in deze Vriendenbrief blijkt. 
Herstel van ‘goed bestuur’ op Vaeshartelt wordt een almaar urgenter opdracht. De Vrienden stichting blijft zich daarvoor onverkort inzetten.

Via deze Vriendenbrief houden we jullie graag op de hoogte van de ontwikkelingen. 

Met Vrienden Groet,

Bestuur stg. Vrienden Kasteel Vaeshartelt


PS Als u geen prijs meer stelt op de Vriendenbrief, dan kunt u zich aan het einde van de brief uitschrijven.
WIE HEEFT ONS HART GESTOLEN?
Het kunstwerk, dat de Vrienden op 23 mei op Vaeshartelt hebben opgericht (‘Geef Vaes-HART-elt zijn HART terug’), is afgelopen weekend zonder overleg of vooraankondiging door de directie van Vaeshartelt weggehaald.
STAKING VRIJWILLIGERS DOET ZICH VOELEN
De verloedering van de Buitenplaats grijpt om zich heen. 
De ‘Bloemenheuf’, de in 2012 met Europees en Provinciaal subsidie aangelegde groenten- en fruittuin van Vaeshartelt, ligt er treurig bij: het fruit rot aan de struiken omdat er niet wordt geoogst, het onkruid tiert welig.
"Onder "deskundige" leiding is afgelopen zaterdag door een nieuwe groep „vrijwilligers”, te weten het eigen horeca personeel, onderhoud uitgevoerd op de ijskelder en langs de oever van de vijver. Men is hierbij nogal grof tekeer gegaan. Hier​​​​​​​​ zijn zeker geen plantenkenners en nog minder plantenliefhebbers aan het werk geweest. Zeer veel zorgvuldig aangeplante heesters en vaste planten zijn verdwenen, domweg omgemaaid. Waar zijn de mooie kattestaarten en moerasspirea's langs de vijverrand gebleven. Ze hadden nu in bloei moeten staan. En de vele mooie vaste planten op de ijskelder. Met een grasmaaier moet je een gazon maaien en geen bloemenperk!" 
Jarenlang werk van de vrijwilligers wordt hiermee ongedaan gemaakt.
Het zijn een paar voorbeelden van de teloorgang van Buitenplaats Vaeshartelt, die onvermijdelijk het gevolg is van het loslaten van de ideële doelstelling en van het verwijderen van alle expertise op erfgoedgebied uit de organisatie. 
KLIK HIER VOOR ALLE CORRESPONDENTIE VAN EN AAN DE VRIENDEN
KLIK HIER VOOR ALLE PERS UITINGEN
Voor contact:
Wil Lemmens (lid en woordvoerder van het bestuur)

Mail: info@vriendenvanvaeshartelt.nl
Telf: 06-53654590
Klik hier om je Adhesie te betuigen met ons Protest en het Verdriet van Vaeshartelt te stoppen!
Volg het verloop van de Protestcampagne op onze Website en Facebook pagina!
Facebook
Facebook
Website
Website
Copyright © 2016 stg Vrienden Kasteel Vaeshartelt, All rights reserved.
U ontvangt deze mail als Vriend van Vaeshartelt

Contactgegevens:
stg Vrienden Kasteel Vaeshartelt
Mail: info@vriendenvanvaeshartelt.nl


uitschrijven voor de Vriendenbrief


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
stg Vrienden Kasteel Vaeshartelt · Aan de Gapert 25 · Meerssen, Limburg 6231 BX · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp