Copy
Nieuws over het halen en brengen van de kinderen. Studiedag op 25 januari en nog veel meer nieuws

Prettige feestdagen en een gezond, vredig 2019 toegewenst!!

Team Kindcentrum Willem Alexander
7896045a-0dbc-41cf-b4ff-825bdd9984ee.png
Agenda
21 december
22 december
7 januari
25 januari
31 januari
18 februari
 
Alle kinderen zijn om 12.00 uur vrij
Kerstvakantie
Weer naar school
Studiedag (alle kinderen zijn vrij)
Open huis/aanmelding nieuwe leerlingen tussen 9.00 en 14.00 uur
Start voorjaarsvakantie
Nieuws in en rondom de school

 

Afgelopen periode
N.a.v. een aantal incidenten zijn de schooldeuren de afgelopen twee weken ’s ochtends dicht gebleven. Geweldig dat bijna alle ouders zonder ook maar enig probleem hun medewerking hebben verleend aan deze maatregel. We merkten dat de kinderen erg snel gewend raakten aan de nieuwe situatie. Tevens was het voor de leerkrachten bijzonder prettig om om 8.30 uur daadwerkelijk te kunnen starten met de les. De effectieve leertijd werd op deze manier vergroot.
Opvoeden is in zekere mate ook je kind durven los te laten. Met dit in het achterhoofd hebben we als team besloten dat we de situatie in groep 3 t/m 8 zo handhaven. We zijn namelijk van mening dat leerlingen in deze leeftijdsgroep heel goed in staat zijn om zelfstandig de weg te vinden naar het klaslokaal. De afgelopen twee weken leverde dit ook geen problemen op.
Na de vakantie mogen de ouders van kinderen van groep 1 & 2 weer de school in om hun kind bij het klaslokaal te brengen. Een aantal opmerkingen/tips/verzoeken t.a.v. de situatie in groep 1-2:
  • Het is niet meer de bedoeling dat dat u met uw kind de klas ingaat. U geeft uw kind bij de deur van het klaslokaal af bij de leerkracht van uw kind.
  • Ouders van kinderen die net op school zijn mogen de eerste week mee de klas in. Dit geldt uiteraard ook voor de wendagen
  • De kinderen van de groepen 1-2-3 gaan door de zijingang de school binnen. Groep 4-8 gebruikt de hoofdingang.
Tot slot
Wilt u de leerkracht spreken? Geen probleem, wip tussen 8.00 uur en 8.15 uur even de school in.

Open Huis/Aanmelding nieuwe leerlingen
Op 31 januari bent u in de gelegenheid om uw kind aan te melden. Tussen 9.00 uur en 14.00 uur zijn “nieuwe” ouders meer dan welkom om een kijkje te nemen op ons Kindcentrum. Uiteraard geldt deze mogelijkheid ook voor de PSZ.

Studiedag
Let op: Op 25 januari 2019 staat een extra studiedag gepland. Dit houdt in dat de kinderen deze dag niet naar school gaan. Schrijft u de datum alvast op in uw agenda.

Juf Tina
Goed nieuws: Juf Tina keert na de kerstvakantie weer terug op school. We kunnen u tevens melden dat meester Jack ook een deel van de werkzaamheden van Juf Tina voor zijn rekening zal nemen. Op deze manier zijn we ervan verzekerd dat de leerlingenzorg goed geregeld blijft.


 
 
Miss Elaine

Hello to all the parents of all the students currently attending my English classes.
Where has the time gone? Well, as they say time flies when you are having fun and It has certainly been fun in the classroom lately between Sinterklaas and Christmas. These are both lovely themes and I couldn’t imagine a nicer way to introduce the words to your children for the different toys in the English language. This has been their favourite subject so far.
Up until now we have also practiced the words for the body parts, colours, numbers, days of the week, autumn, toys, clothes and  prepositions.
It still amazes me at just how fast the children are progressing.
Group 2 and 3 can easily follow the instructions in English to color in a colouring picture which they love doing. Our last colouring worksheet was to colour in different pieces of clothing.
The children in Group 4 are really doing their utmost in speaking in the English language to me. As I have said before this progress is fantastic and I am very proud of the children.
This gives me great encouragement and I am really looking forward to the new year with lots of new ideas and enthusiasm
 
I wish all my students, their parents and of course all my colleagues and directors a very Merry Christmas and a healthy and happy 2019

Miss Elaine
 

Apenkooi

Hallo ik ben Justin Ent, 17 jaar en ik zit op het CIOS in Heerenveen. Ik loop stage bij Sociaal werk de kop in Steenwijk. Ik wil dit schooljaar een evenement gaan geven. Dit is een  sportevenement: APENKOOI. Ik ga dit organiseren samen met de Waterwyck (gagelsweg 25 in Steenwijk ). Bij dit speelfestijn  is er een voetbalveldje aanwezig, een hockeyveld, een vrije speel plaats en de hoofdact is natuurlijk  apenkooi. Het evenement vindt plaats  op vrijdag 4 januari 2019 vanaf half 2 tot half 4. Je mag zelf kiezen wat je gaat doen als het maar tussen de spellen valt. Het kost 5 euro per persoon, inclusief onbeperkt limonade.  Na afloop kun je nog een ijsje bemachtigen die je van ons cadeau krijgt. Graag hopen wij jullie allemaal te zien. Vragen? Bel mij gerust, telefoonnummer 06-25254997.

Entree: 5 euro per persoon.
Onbeperkt limonade.
Tijd: half 2 uur tot half 4 uur.
Locatie: Gagelsweg 25 in Steenwijk, in de Waterwyck gymzaal.
Leeftijd: 5 tot en met 12 jaar oud.

Na de tijd krijg jij van ons een gratis ijsje!

 

Verjaardagen!
De komende weken hebben we weer enkele kinderen die we mogen feliciteren met hun verjaardag! Dit zijn:

Anniesha Storm
Leontien Keizer
Henk-Jan Sonneville
Fayenne Spijkerman
Leen Badawia
Thomas Vonk
Jaeda Faber

Wij wensen jullie  allemaal een fijne dag!
Kerstverhaal

Er zijn wat ziekmeldingen bij het personeel van het kleine verzorgingstehuis voor ouderen. Maar Jeanette en Monique hebben toegezegd dat ze het ook wel met z’n tweetjes redden. Er zijn al een paar ouderen door de familie opgehaald. De rest wordt de volgende morgen tegen koffietijd gehaald of bezocht door familie. Komt wel goed.

Het is na middernacht. Alles is rustig. Alles is afgesloten. Iedereen slaapt. Buiten is het stil. Jeanette en Monique knabbelen aan kerstkransjes en drinken thee. Ze zijn het met elkaar eens: kerstnacht werken hééft ook wel weer wat op zich, en bovendien is kerstmis eigenlijk toch maar één grote commerciële toestand tegenwoordig.

Op de tv is een lange kerstfilm. In het holst van deze kerstnacht worden de ogen zwaar. Ze besluiten dat ze best even om de beurt een klein tukje kunnen doen. Over een paar uur beginnen ze hun ronde. Wekken, wassen, aankleden, ontbijt. Komt wel goed. Eitje. Alarmwekker op de telefoon aanzetten en eventjes….

Opeens schrikt Jeanette wakker. Ze kijkt op haar telefoon. Die is uit. De wekker is niet gegaan. Paniek. Ze roept Monique. Die ligt met haar hoofd op de tafel en wordt met een gil wakker. Ook haar telefoon is gek genoeg uit. Ze zijn veel te laat.

Snel beginnen ze aan hun ronde. Meneer De Vries. Die wordt altijd moeilijk wakker. Kan zelf niet veel meer. Maar meneer De Vries zit al mooi rechtop in de stoel. Haartjes gekamd. Mooie pak aan. Kopje koffie en een bordje met een plak suikerbrood met flink roomboter voor zich op het tafeltje. Hij zegt dat die nieuwe zuster heel aardig is. En dat ze hem zo mooi wakker heeft gezongen met ‘O kinneke klein’.
Monique begint aan de volgende kamer. Mevrouw Abeling. Ook die zit lekker suikerbrood te eten. Ze heeft haar mooiste jurk aan en glimt van tevredenheid.
Weer een kamer verder zit meneer Groenehof gemoedelijk in zijn koffie te roeren. Ook hij vertelt dat hij zo blij is met het nieuwe personeel. Dat het een goed wicht is. En mooi ook. Mooie rooie krullen. En dat ze ruikt naar vanille en haar naam Johanna is.

Monique en Jeanette weten niet hoe ze het hebben. Wat voor Johanna? Wat is hier loos? Al hun werk is al gedaan. Wie? Hoe? De buitendeuren zijn nog dicht! En waarom hebben ze niks gehoord? Dromen ze? Als ze verbouwereerd terugkomen in de personeelsruimte staan daar twee bordjes met suikerbrood. Twee kopjes koffie er bij. Ze ruiken vanille. Geen spoor van een Johanna. Op de radio zingt een engel ‘Gloria in Excelcis Deo’.

Auteur: Daniel Lohues
 
Het team van Kindcentrum Willem Alexander wenst u prettige feestdagen een voorspoedig 2019

 

Volg ons op Twitter    Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste, je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumwillemalexander@accrete.nl.
Kindcentrum Willem Alexander Adm. De Ruyterstraat 6 Steenwijk, OV 8331 RV Netherlands

Copyright © 2018 Kindcentrum Willem Alexander, Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum Willem Alexander · Adm. De Ruyterstraat 6 · Steenwijk, OV 8331 RV · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp