Copy
7896045a-0dbc-41cf-b4ff-825bdd9984ee.png
Agenda


19-23 november
3 december
3 december
5 december
 


Week van de mediawijsheid
Sint-toneel in de Meenthe groep 3-6
Sint-film in de Meenthe groep 7-8
Sinterklaasviering
Nieuws in en rondom de school

 

Sollicitatieprocedure
Vanwege ziekte van een van de kandidaten kon de procedure vorige week helaas niet doorgaan. De gesprekken zijn afgelopen woensdag 28 november gevoerd.  We houden u op de hoogte.

Huwelijksreizen
In de afgelopen periode zijn zowel juf Sabine als juf Ilse in het huwelijksbootje gestapt. Beide juffen hebben het plan opgevat om op huwelijksreis te gaan.
Juf Ilse is daarom afwezig in week 50 en 51 (10 dec-21 dec). Zij wordt gedurende deze periode vervangen door juf Deborah.
Juf Sabine is in de periode 13 dec t/m 18 jan afwezig. Zij wordt deze periode vervangen door juf Grietje. Juf Grietje werkt deze periode dus vijf dagen. Het heeft haar voorkeur om dit in één groep te doen. Begrijpelijk.
Groep 1/2 A krijgt deze periode versterking van juf Rosalie. Juf Rosalie gaat op maandag, dinsdag en woensdag werken. Jul Linde neemt de donderdag en de vrijdag voor haar rekening. Schematisch ziet het er als volgt uit.
Groep Periode Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag
1/2 A 13 dec – 18 jan Juf Rosalie Juf Rosalie Juf Rosalie Juf Ilse Juf ilse
1/2 B 13 dec – 18 jan Juf Grietje Juf Grietje Juf Grietje Juf Grietje Juf Grietje
4/5 10 – 21 dec Juf Deborah Juf Deborah Juf Deborah Juf Deborah Juf Deborah
Theatervoorstelling: Martin Luther King.

 
Twee weken geleden vrij gingen wij naar de Meenthe met meester Alwin en de moeder van Pasa. Toen we er waren moesten we wachten en daarna kwamen de andere scholen ook. Daarna gingen we naar binnen en moesten we onze jassen ophangen en met een lange trap gingen we naar boven. Vervolgens gingen we de zaal in en toen waren de acteurs al muziek aan het spelen en toen deden ze alsof ze gingen stoppen en gingen gelijk weer verder. Net voor de voorstelling kwamen de spelers uit hun huisje en gingen ze vertellen over Martin Luther King. Martin ging met zijn zoon naar een schoenenwinkel, maar daar mochten ze niet komen omdat ze een bruine huidskleur hadden. Ze werden gediscrimineerd, want daar werden ze neger genoemd en moesten toen naar een steeg waar een winkel stond waar alleen donkere mensen mochten komen. En toen hadden ze een kind op het podium gevraagd en die moest het toen ook naspelen, want bij een kind komt het harder aan. Aan het eind mocht iedereen op het podium komen en toen ging Martin op een dak staan en deed zijn beroemde toespraak die begint met: I have a Dream. En toen verschenen de spelers bij de stoelen en toen stond het publiek op het podium. Tot slot werd Martin Luther King vermoord door iemand die hij kende.
 Geschreven door Rho & Chaimae.
Sinterklaas

3 december

Op maandag 3 december gaan de leerlingen uit groep 3 t/m 6 naar een Sinterklaasvoorstelling met als titel: "Het cadeau van Sinterklaas!" in de Meenthe. Groep 7&8 gaat er op dezelfde moment een Sinterklaasfilm bekijken. De titel van de film is: "Sinterklaas en het gouden hoefijzer!" De voorstelling is van 11.30 uur t/m 12.30 uur. Wij zullen hier lopend naar toe gaan. 
 

5 december

Na twee weken met smacht gewacht te hebben hopen wij Sinterklaas 5 december bij ons op school te ontvangen. 
Voor deze dag hoeven de kinderen alleen eten voor de middagpauze mee te nemen. Er wordt gezorgd voor lekkers in de ochtend! 

Week van de mediawijsheid
‘HEB JIJ HET ONDER DE DUIM?’

Onze duim is in tijden niet zo machtig geweest. Met een click, scroll of swipe verschaft ‘ie ons toegang tot een wereld aan informatie en mogelijkheden. Maar de ene duim is de andere niet, en lang niet iedereen is er even handig mee. Dat is een groeiend probleem. Want of het nu gaat om het doen van je bankzaken, het zoeken of delen van informatie, het vinden van een baan of het regelen van je privacyinstellingen: het wordt steeds belangrijker om een bepaalde mate van mediawijsheid in de vingers te hebben.
Tijdens de komende Week van de Mediawijsheid (16 t/m 23 november 2018) richten we ons op iedereen die wel een helpende hand kan gebruiken. We onderzoeken waaraan je vandaag de dag moet voldoen om jezelf ‘mediawijs’ te noemen en stellen kinderen de vraag: ‘Heb jij het onder de duim?’.
 
Verjaardagen!
De komende weken hebben we weer enkele kinderen die we mogen feliciteren met hun verjaardag! Dit zijn:

Elise Jansen
Jesper van Dongen
Alyssa Philipsen
Chelsea Walravens
Helena van 't Voort
Emin Özmen


Valentijn Spijkerman wordt binnenkort 4 jaar en wij heten jou welkom op Kindcentrum Willem Alexander

Wij wensen jullie  allemaal een fijne dag!
Volg ons op Twitter    Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste, je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumwillemalexander@accrete.nl.
Kindcentrum Willem Alexander Adm. De Ruyterstraat 6 Steenwijk, OV 8331 RV Netherlands

Copyright © 2018 Kindcentrum Willem Alexander, Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum Willem Alexander · Adm. De Ruyterstraat 6 · Steenwijk, OV 8331 RV · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp