Copy
Kanjerjournaal

Kanjerjournaal 26 maart 2020

Agenda
10 april
13 april
25 april t/m 10 mei
Goede Vrijdag
Tweede Paasdag
Meivakantie
Beste ouders/verzorgers, 
De vorige nieuwsbrief begon met de mededeling dat de scholen gewoon open zouden blijven. Wat is er sindsdien veel veranderd. We zijn nu alweer twee weken verder en uiterlijk volgende week dinsdag horen we hoe het verder zal gaan na 6 april. De grote vraag is of de scholen dan weer open zullen gaan of niet. Zodra er meer bekend is, krijgt u daar ook van ons weer bericht over. 

Ondertussen zijn de leerkrachten druk bezig om de kinderen zo goed mogelijk thuis te laten werken. Tot nu toe hebben we ons vooral gericht op herhaling van de lesstof. Mocht het langer aanhouden, dan zullen we ook gaan kijken of we toch stappen vooruit kunnen zetten en hoe we uitleg kunnen geven op afstand. 
Het contact is er nu ook al bij de meeste kinderen, heel mooi om te zien! Ook petje af voor u als ouder, want het is echt niet niks om kinderen thuis schoolwerk te moeten laten maken tussen alle bedrijven door. 
We krijgen inmiddels ook berichten van kinderen die ziek zijn geworden. Heel veel sterkte en beterschap. Voor iedereen een goede gezondheid gewenst en hopelijk zien we elkaar gauw weer. 

Geannuleerd
Het is duidelijk dat alle activiteiten die in deze periode gehouden zouden worden, worden geannuleerd. Dat geldt ook voor het verkeersexamen dat dit jaar gehouden zou worden. Er wordt gekeken naar een eventuele latere datum, indien mogelijk. 
Ook de oudermorgen en -middag zijn helaas niet doorgegaan. Zodra het weer kan, zullen die contactmomenten alsnog doorgaan. 

Nieuws
De nieuwsbrief is gevuld met boodschappen en nieuws van de verschillende groepen. We mogen bijna dagelijks genieten van de leuke berichten die we van de kinderen terugkrijgen, daar delen we graag wat van! Bedankt allemaal voor jullie enthousiaste reacties en harde werk thuis. Ga zo door!
 
Nieuws van de peuters
Wat leven we nu in een rare tijd en wat fijn dat alle ouders dit allemaal goed oppakken. Helaas hebben we de 3e verjaardag van Robin niet kunnen vieren en wat jammer dat we geen afscheid hebben kunnen nemen van Harm. Via Klasbord houden we jullie op de hoogte en Puk doet zijn best om leuke tips te geven voor thuis. 

Hou nog even vol en hopelijk zien we elkaar in goede gezondheid heel snel weer! 

                                           
Nieuws uit groep 1/2

               

Thuiswerken in groep 1 en 2 
 
De eerste week thuis werkten we met een bingokaart met allemaal verschillende opdrachten die we nadat we ze hadden gemaakt konden afstrepen. Op deze manier hebben we het thema ridders en jonkvrouwen afgerond.
Voorbeelden van opdrachten waren; veterstrikken, een kaart maken voor iemand die alleen is, vormen zoeken in huis en een letterbingo. 
 
Deze week  zijn we gestart met het thema lente. 
De kinderen hebben thuis allemaal een werkpakketje gekregen met praktische opdrachten die ze kunnen maken en daarnaast is er elke dag een filmpje van kippetje juf Debora met een extra uitdaging van de dag. 
Zo moesten de kinderen op de foto met bloesem, hun naam maken van materialen en een foto maken van tijdens het (voor)lezen. Opdrachten die de kinderen moeten maken zijn bijv; tulp vouwen, woordweb maken, letterhoekje van de letter k, scheuren met tijdschriften, rekenen met een eierdoos en tangram van een ei.
 
Het onderwijsprogramma waar we in de klas mee werken, heeft sinds kort nu ook een ouderportaal en hierop worden dagelijks activiteiten geplaatst die ouders met hun kinderen kunnen maken. Omdat wij dit registreren zijn alle opdrachten op het niveau van het kind. Wat fijn dat we hier nu ook gebruik van kunnen maken en dat de opdrachten van het programma ook voor kinderen thuis via de tablet beschikbaar zijn. 
 
Via deze weg willen we ook een compliment maken naar alle ouders/verzorgers en alle kinderen omdat we het geweldig vinden om te zien hoe goed jullie bezig zijn met de opdrachten en dat we het superleuk vinden om zoveel foto's te ontvangen. Ga vooral zo door! mocht er wat zijn dan mag je altijd contact opnemen met een van de juffen. Een dikke knuffel voor alle kinderen, wij missen jullie
 
Ondertussen zijn we in de kleuterklas begonnen aan een grote voorjaarsschoonmaak!
Hopelijk tot gauw lieve kinderen en blijf gezond!
 
Juf Debora en juf Linde
 

Nieuws uit groep 3

 

Er zijn bijna twee weken om en we leven in een bijzondere periode waarin we elkaar helemaal niet gezien hebben, maar jullie wel allemaal druk zijn geweest met school. Ik ben erg trots op jullie, jullie zijn heel druk bezig met je huiswerk. Blijf dit ook vooral zo doen want het is wel belangrijk om elke schooldag je taken af te ronden zodat je niet achterop raakt.

Ik krijg veel berichtjes en/of foto's van jullie wanneer jullie aan het werk zijn. Erg leuk om te zien dat jullie zo hard aan het werk zijn.
En blijf vooral die leuke foto's sturen: Pannenkoeken bakken, verjaardagen vieren, lezen in een leeg bad en  begin net als Leontien je eigen nagelstudio! Fantastisch!
 
Heel veel succes de komende week, mocht er nog iets zijn, stuur gerust weer een berichtje.
Tot snel!

Liefs meester Jack

                     

                         

                                    
Nieuws uit groep 4
Een update van groep 4

Wat hebben wij een gekke weken gehad zo, geen school meer, geen knuffels van juf meer en ineens een papa en mama die nu ook een beetje meester en juf zijn geworden. We hebben elkaar nu al twee weken gezien, maar het werk gaat natuurlijk gewoon door. Wat ben ik trots op jullie, als ik zie wat jullie allemaal doen thuis en hoe goed jullie bezig zijn maakt dit mij heel trots en blij. Dit is natuurlijk heel erg belangrijk, en probeer dit ook zo goed mogelijk te blijven doen. 
 
Naast het gewone werk dat jullie elke dag maken, stuur ik jullie elke dag een challenge; maak een zo hoog mogelijke toren, zoek woorden met de letterzetter of help de juf met een raadsel oplossen. Wat is het dan leuk om berichtjes van jullie te ontvangen, met hoge torens en heerlijke leesplekjes! Op deze manier hebben wij toch een beetje contact met elkaar en kan ik jullie af en toe ook nog voorbij zien komen. 
 
Voor de komende week wens ik jullie heel veel succes! Als iets niet lukt of je wilt even met mij kletsen, je mag altijd even een berichtje sturen of even bellen. (: 

Dikke knuffel van juf Ilse

                                       
       
                 

               

 
 
Nieuws van groep 5/6/7

 

Zorg voor elkaar!
 
Dat was de boodschap die we van minister Rutte kregen. En zorgen voor elkaar dan kunnen de kinderen van groep 5/6/7 goed.
Het is een gekke tijd. We mogen niet naar school en daardoor missen we elkaar! Gelukkig zijn er veel manieren om met elkaar in contact te komen en wordt er heel wat geappt en gevideobeld. Ook op klasbord wordt veel met elkaar gedeeld. Zo hebben we met groep 5/6/7 een actie gehouden voor oudere en eenzame mensen. Veel moeders werken in de zorg en wilden ons helpen met deze actie. We hebben kaarten en tekeningen gemaakt en deze zijn uitgedeeld door de moeders. Sven heeft zelfs mooie onderzetters gemaakt en deze uit laten delen in het verzorgingshuis. We kregen foto’s van hele blije mensen!
Ik ben ontzettend trots op deze kanjers, die niet alleen thuis al hun huiswerk maken maar ook nog zorgen voor een ander! Ga zo door toppers😊

Juf Sanna

      

             

Hieperdepiep hoera!

 

Ook in de komende weken zijn er kinderen jarig. Dat zal nu even anders zijn dan andere jaren, maar het feestje hebben jullie nog tegoed. 

Jesslyn Molenkamp
Sylvano Sommer
Brayan Rutjens

Allemaal van harte gefeliciteerd met jullie verjaardag, we hopen dat jullie ondanks de gekke situatie toch een fantastische dag hebben!


              

Volg ons op Twitter    Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste, je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumwillemalexander@accrete.nl.
Kindcentrum Willem Alexander Adm. De Ruyterstraat 6 Steenwijk, OV 8331 RV Netherlands

Copyright © 2020 Kindcentrum Willem Alexander, Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum Willem Alexander · Adm. De Ruyterstraat 6 · Steenwijk, OV 8331 RV · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp