Copy
Nieuws over de lopende zaken, de laatste uitjes 
en nog meer nieuws! 

Team Kindcentrum Willem Alexander
7896045a-0dbc-41cf-b4ff-825bdd9984ee.png
Agenda
11 februari
15 februari 
15 februari
16 februari
25 februari
 
10 minuten gesprekken
Jubeldag
Rapporten mee
Voorjaarsvakantie
Iedereen weer naar school
 
Nieuws in en rondom de school

 

Juf Tina,
Zoals u wellicht weet is juf Tina Dalstra, onze IB-er, sinds afgelopen najaar uit de roulatie. 
Vervelend voor juf Tina maar ook vervelend voor ons Kindcentrum. Het is tegenwoordig erg lastig om geschikte vervangers te vinden. We zijn daarom bijzonder blij dat we in de persoon van Gijsbreght van Doorn iemand hebben gevonden die gedurende de afwezigheid van juf Tina tijdelijk haar taken overneemt.
Gijsbreght is veelal op maandagen aanwezig. U kunt hem ook mailen via het volgende mailadres: gijsbreght@accrete.nl
We wensen Gijsbreght een fijne tijd toe op de Willem Alexander.
 
Juf Hanneke
Na de voorjaarsvakantie zal juf Hanneke, onze nieuwe directeur,  aan de slag gaan op de Willem Alexander. In de afgelopen periode is ze al een aantal keer op het Kindcentrum geweest zodat ze straks zo goed mogelijk het stokje kan overnemen van meester Aart. 
U kunt hier uit opmaken dat meester Aart volgende week voor het laatst werkzaam is op de Willem Alexander.
Ook juf Hanneke wensen we een fijne tijd toe op de Willem Alexander.
 
Jubeldag
Volgende week vrijdag staat de jubeldag op de agenda. We gaan er samen met de kinderen een prachtige dag van maken. Verder op in de nieuwsbrief treft u meer informatie aan.
 
Kanjertraining
Onze school heeft het sociaal emotioneel welbevinden van leerlingen hoog in het vaandel staan. We maken daarbij gebruik van de Kanjertraining. Een van de belangrijkste uitgangspunten van de Kanjertraining is dat leerlingen leren om zichzelf te zijn. Wekelijks wordt in alle groepen een Kanjerles gegeven. Leerkrachten proberen tevens zoveel mogelijke de Kanjertaal te spreken.
Weet u de principes van de Kanjertraining nog? We kunnen ons voorstellen dat ze wat in de vergetelheid zijn geraakt. Op 25 maart staat een ouderavond ingepland rondom dit thema. Tijdstip 19.30 – 21.30 uur. Schrijft u de datum alvast op in uw agenda. We rekenen uiteraard op uw komst.

 
 
Griep

Griep

De maanden januari/februari zijn traditiegetrouw de maanden dat veel kinderen getroffen worden door het griepvirus. 

Ook juf Sabine moest het ontgelden. Vorige week donderdag en vrijdag moest ze zich helaas ziekmelding. Het griepvirus had ook haar te pakken. Gelukkig konden we een beroep doen op invallers zodat we de kinderen niet naar huis hoefden sturen. Inmiddels heeft juf Sabine haar werkzaamheden weer hervat.

Wellicht overbodig: Wanneer uw kind langdurig rondloopt met griepverschijnselen of een hardnekkige hoest heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen met uw huisarts.

Cultuur workshop groep 3 en groep 4/5

De geheime tuin
Dinsdag 29 januari kwam Renske Leeuw een workshop geven in de groepen 3 en 4/5.
Het begon met een powerpoint over verschillende kastelen en verschillende bloemen.
Na alles gezien en benoemd te hebben werd het tijd om zelf aan de slag te gaan.  Eerst moest het silhouetten van het kasteel gemaakt worden en vervolgens mochten de meest kleurrijke bloemen getekend worden met pastelkrijt. 
De kinderen zijn er 2 uur mee zoet geweest en er zijn prachtige kunstwerken gemaakt! 


 

Gym

Afgelopen week was meester Wilco heerlijk aan het genieten in de winterse sneeuw. Gelukkig hebben wij op school nog een juf die gym mag geven. Na een beetje heen en weer geschuif hebben wij ook deze week heel leuk gegymd. 
Dinsdag gingen groep 4/5 en groep 6/7 samen de gymzaal in. Een les waarbij wij verschillende varianten van estafette hebben gespeeld. Wat wilden ze graag winnen en wat was het leuk om te zien. Donderdag begon juf Ilse met groep 3 in de gymzaal terwijl meester Jack boven begon met groep 4/5. Daarna wisselde dit weer om, zodat ook deze dag twee groepen gym hadden.
Free - running, voetballen, circusspelen en trampolinespelen zorgden voor een hele leuke gezellige les. 


Soroptimist film festival.

Op 7 februari zijn de groepen 6,7 en 8 naar de Meenthe geweest. Wij waren uitgenodigd door soroptimist. Ieder jaar organiseren zij een film festival voor kinderen. Ze laten films zien die gaan over kinderrechten. Dit jaar mochten we kijken naar de film ‘Sing Song’. Deze film ging over een meisje die niet wist wie haar moeder was. Doormiddel van een zingwedstrijd kwam ze in Suriname waar ze opzoek ging naar haar moeder. Het was een hele mooie film waar we met veel plezier naar hebben zitten kijken.
Groetjes groep 6,7 en 8 
Verjaardagen!
De komende weken hebben we weer enkele kinderen die we mogen feliciteren met hun verjaardag! Dit zijn:

Jannie                 Kallenkoot
Giancarlo            Martina
Emely       van     Bart
Mustafa               Ata
Bailey                  Snijders Blok

Juf Els


Wij wensen jullie  allemaal een fijne dag!
Volg ons op Twitter    Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste, je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumwillemalexander@accrete.nl.
Kindcentrum Willem Alexander Adm. De Ruyterstraat 6 Steenwijk, OV 8331 RV Netherlands

Copyright © 2019 Kindcentrum Willem Alexander, Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum Willem Alexander · Adm. De Ruyterstraat 6 · Steenwijk, OV 8331 RV · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp