Copy
Kanjerjournaal

Kanjerjournaal 23 januari 2020

Agenda
4 februari
5 februari
7 februari
10-14 februari
13 februari
14 februari

 
Groep 5-8 Soroptimist Filmfestival voor Kinderen 2020
Voorleeswedstrijd
Letterfeest groep 3
In deze week staan de tienminutengesprekken gepland
Studiedag: kinderen vrij
Rapporten mee naar huis
 
Beste ouders/verzorgers, 
Deze week was de start van De Nationale Voorleesdagen. In groep 1/2 en bij de peuters werd er ontbeten en alle kinderen mochten in pyjama naar school.
Deze dagen gaan de kinderen elkaar deze dagen voorlezen en ze worden door de juf of meester extra voorgelezen. In groep 4 wordt er telkens op een andere manier voorgelezen: bijvoorbeeld zittend op de grond of in een hoek en vandaag werd het verhaal heel spannend gemaakt. Voorgelezen worden uit een leuk boek is fijn!

                         

Rapport
Zoals u kunt zien komen de tienminutengesprekken er weer aan. Mocht u thuis nog een rapport hebben liggen, levert u hem dan deze week nog in. Zo kunnen de leerkrachten het rapport op tijd aanvullen.

Audit 27 november 2019
Het is even geleden dat de audit op onze school plaatsvond. Afgelopen dinsdag was er weer een MR-vergadering, waarin de uitkomsten van het bezoek zijn besproken. Het is ook goed om de uitslag en de bevindingen van de auditcommissie met u te delen, zodat u als ouders ook weet wat er in school speelt.
We zijn beoordeeld op verschillende punten. Zo is er gekeken naar zicht op ontwikkeling, daar kunnen we nog winst behalen door na het constateren van zaken ook over te gaan tot actie. We hebben de tijd uitgetrokken om in kaart te brengen hoe we ervoor staan, om te zien wat er al is en wat er nog nodig is. Nu is het ook tijd om daarop voort te borduren.
Voor het didactisch handelen is in de klassen gekeken, de lessen van alle leerkrachten zijn bezocht. Aan de hand daarvan is het didactisch handelen met een voldoende beoordeeld.
Wat betreft het schoolklimaat scoren we op veiligheid een voldoende. In de groepen zagen ze een positief leef- en leerklimaat. De rust is weer terug in school. 
Op onderwijsresultaten scoren we ook voldoende, aangezien de eindopbrengsten van het schooljaar 2016-2017 en 2018-2019 voldoende waren. Een laatste punt is nu niet beoordeeld, de kwaliteitszorg. Voor die beoordeling is een schoolplan nodig, maar die was lastig te realiseren doordat de directeur nog maar net begonnen was, even ziek is geweest en omdat de ib'er ook een tijd afwezig is geweest. 
Hebt u vragen hierover of wilt u meer weten, kom gerust!
 
Data
Woensdag 22 januari heeft het team een middag teamcoaching gehad. We hebben een mooie, zinvolle middag gehad. 
Wellicht overbodig, maar nogmaals de mededeling: op 30 en 31 januari is er een landelijke staking in het onderwijs. Wij doen daar ook dit keer niet aan mee. De kinderen gaan dus gewoon naar school deze dagen.
 
Juf Sabine op bezoek

Baby’tje baby
Wat ben je nog klein
Vind je het prettig om bij ons in de klas te zijn?
Een wiegje, een luier
Een flesje erbij
En allemaal vriendjes
Die vriendjes, dat zijn wij

Juf Sabine en Dean zijn woensdag 22 januari bij ons op school geweest. Knuffelen met Dean in groep 1 en 2 en daarna een fotosessie met de kinderen van groep 3. En wat waren de beschuit met muisjes lekker… Juf Sabine, fijn om jou weer even bij ons te hebben.

       

 

Voorleesontbijt peuters/kleuters

                  

Woensdag was de start van De Nationale Voorleesdagen 2020. De kinderen mochten in pyjama naar school komen. Tijdens het ontbijt bij was er een uitwisseling met groep 1/2 en de peuters. Een groepje kleuters ging bij de peuters ontbijten en een groepje peuters is bij de kleuters op bezoek geweest. Daarna las juf Marijke van de bibliotheek voor uit Moppereend, Prentenboek van het jaar 2020. Ze ging eerst naar groep 1/2 en daarna las ze de peuters voor. Het was een gezellige ochtend!

                                                        

                    

Pannenkoeken in groep 5/6

 

Twee weken geleden kreeg ik ineens een stapel brieven van groep 5/6. De kinderen waren met juf Sanna hard aan de slag geweest in de rekenles. Ze hebben veel geleerd, namelijk wat er allemaal nodig is om pannenkoeken te bakken, hoeveel gram tarwebloem en boter je nodig hebt en hoeveel dat dan allemaal kost. Daarna hebben alle kinderen een goede brief geschreven over wat ze allemaal hebben gedaan en geleerd, met de vraag of de klas geld mocht krijgen om de pannenkoeken ook echt te bakken.
Natuurlijk was dat goed, op voorwaarde dat ik ook een pannenkoek mocht proeven. Die kreeg ik vandaag, met een hartje van poedersuiker, gebracht door Musab. De pannenkoek was heerlijk, goed gebakken, groep 5/6!

Juf Hanneke

                                            

Jarig!

 

In de komende weken zijn de volgende kinderen jarig:

Jadey-Ashley Wisman
Jayden van 't Voort
Sven van Hien
Nevah de Jong
Adam Chnan

Ook meester Jack is volgende week jarig!


Allemaal van harte gefeliciteerd met jullie verjaardag!

Weerbaarheidstraining

 

START WEERBAARHEIDSTRAININGEN SPORTINN/ALLESKIDS
 
Vanaf woensdag 12 februari a.s. van 15:15-16:30 uur start er weer een nieuwe WEERBAARHEIDSTRAINING van Sportinn/AllesKids bij Sportinn Steenwijk!
 
Gedurende 8 lessen leren kinderen van 8-14 jaar van trainers Andre Wagensveld en Patricia Keetman sterker in hun schoenen te staan.
 
Is jouw kind onzeker? Vindt hij/zij het moeilijk om zichzelf staande te houden in een groep? Wil je dat je kind leert op een goede manier voor zichzelf op te komen? Of wil je je kind optimaal voorbereiden op de middelbare school?
De trainers helpen jouw kind om zijn/haar mentale en fysieke weerbaarheid te versterken.
 
In de lessen worden oefeningen uit de Rots & Water programma, de jiu jitsu, yoga en de zelfverdediging gedaan. De trainers coachen je kind zodat het
zich tijdens de training meer bewust wordt van zijn of haar eigen kracht, het krijgt meer zelfvertrouwen en leert voor zichzelf op te komen.
Ook worden ouders en kinderen buiten de lessen om begeleid en gestimuleerd om het geoefende in de praktijk te brengen.
 
Komt jouw kind meedoen? De training wordt gegeven bij Sportinn Steenwijk, Pasmanweg 12 in Tuk.
 
Voor opgave en/of meer informatie, neem even contact op met
AllesKids (zie www.alleskids-yogacoaching.nl) – Patricia Keetman
06-41426241 of patricia.keetman@outlook.com
 
We starten bij minimaal 12 kinderen per groep en het maximum per groep is 16 kinderen.
 


 

Volg ons op Twitter    Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste, je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumwillemalexander@accrete.nl.
Kindcentrum Willem Alexander Adm. De Ruyterstraat 6 Steenwijk, OV 8331 RV Netherlands

Copyright © 2020 Kindcentrum Willem Alexander, Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum Willem Alexander · Adm. De Ruyterstraat 6 · Steenwijk, OV 8331 RV · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp