Copy
Kanjerjournaal

Kanjerjournaal 13 september 2019

Agenda
19 september

1 oktober
2 oktober
4 oktober

7 oktober
Dag van de leidster
Toffe titels, Scala in groep 3
Vergadering MR/OC
Start Kinderboekenweek
Groep 1/2 naar de bibliotheek
Dierendag
Dag van de leerkracht
Beste ouders/verzorgers, 
Een dag later dan gepland, maar hier is het tweede Kanjerjournaal van dit jaar. Vandaag hebben we een studiedag gehad, waarop we met elkaar hebben gekeken naar een aantal onderwijsinhoudelijke zaken. We willen de kinderen meer zelfstandig leren werken, door het invoeren van weektaken. In groep 1/2 gaan we werken met dagtaken, in groep 3 maken de kinderen kennis met weektaken en vanaf groep 4 wordt de zelfstandigheid van werken opgebouwd. 

We hebben ook meer invulling kunnen geven aan het plan om te starten met het geven van workshops. We willen op vrijdagmiddagen workshops aanbieden in de onder- en bovenbouw, waarvoor kinderen zich kunnen inschrijven. Voor de onderbouw is er keuze uit een aantal workshops, welke de kinderen kunnen volgen, ongeacht in welke groep (1, 2 of 3) zitten. Dat geldt ook voor de kinderen uit de midden- en bovenbouw. We willen naast het rekenen, lezen en schrijven ook ruimte geven aan creativiteit. Dit is daarvan een eerste mooie stap. 
We kunnen bij de uitvoering van dit plan uw hulp erg goed gebruiken. Er zal volgende week een oproep komen voor ouders die het leuk vinden om groepjes te begeleiden/workshops te geven. Denk aan het alfabet leren in een andere taal, koken, schaken, tekenen, breien, bouwen, timmeren etc. We zouden het fantastisch vinden als u ons zou komen aanvullen.

 

Even voorstellen
In het vorige Kanjerjournaal werd het al aangekondigd: een voorstelronde om de nieuwe gezichten wat beter te leren kennen.

Hallo allemaal,

Ik zal mijzelf eens even voorstellen. Mijn naam is Marijke ten Hof en ik ben dit schooljaar begonnen als gymjuf op Willem-Alexander. Op de dinsdag en de woensdag ben ik in de gymzaal te vinden. Daar zal ik lesgeven aan de groepen één tot en met acht. Voor sport en kinderen heb ik een enorme passie. Daarom ben ik dit schooljaar ook gestart met de Pabo. Zo kan ik over een tijdje naast vakleerkracht gymnastiek ook als groepsleerkracht voor de klas staan. De weken die ik tot nu toe heb gedraaid zijn mij erg goed bevallen. Daarom kijk ik er naar uit om aankomend schooljaar hier als juf Marijke aan de slag te gaan.

Groetjes juf Marijke

 


Mijn naam is Noortje Haaksema en woon in Steenwijk met mijn 4 kinderen Corné, Alysa, Clarina en Jacco. Ik werk sinds het begin van dit schooljaar 4 ochtenden per week met veel plezier op basisschool Willem Alexander als onderwijsassistent.
 
In mijn vrije tijd maak ik graag  verjaardags-en bruidstaarten. Verder ben ik graag creatief bezig met verschillende projectjes en materialen. Ook vind ik het fijn om naar de zee te gaan en gezellig met vrienden en familie af te spreken.
 
Ik geniet van momenten dat ik kinderen zie groeien in hun ontwikkeling. Elke dag is anders en elk kind heeft iets anders nodig qua leren, dat maakt dat het voor mij elke dag weer een nieuwe uitdaging is om naar mijn werk te gaan. Dit werk maakt mij gelukkig
Hoop dat de leerlingen er net zoveel zin in hebben als ik .
 
Hebben jullie vragen wil je nog iets anders weten of gewoon gedag zeggen, ik ben er op ma, di, do en vrijdagochtend.
Even voorstellen
Sinds de start van het nieuwe schooljaar ben ik één dagdeel per week, op de maandag op de Willem Alexander aanwezig om de Intern Begeleider, Tina Dalstra, te ondersteunen in haar werk. Via de nieuwsbrief stel ik me even voor.
Ik ben Nina Lievers, getrouwd met Cor en samen hebben we 3 jongens, Quinten, Yarin en Ivèn en een heel lief klein zwart dwergschnauzertje, Mila. Onze jongens zijn 19, 16 en 15 jaar. De basisschoolleeftijd dus al even ontgroeid. Sinds 2 jaar wonen we op Tuk, waar we een leuk huis hebben dat we helemaal hebben verbouwd en waar we nog steeds lekker aan het klussen zijn.
Ik heb een lange loopbaan achter de rug in het onderwijs. Begonnen in Zwolle op verschillende scholen en in verschillende groepen, daarna verhuisd naar Steenwijk. Daar hebben we in eerste instantie niet zo heel lang gewoond, omdat we verhuisd zijn naar Ghana voor het werk van mijn man. In Ghana mocht ik onder andere lesgeven op de Nederlandse School. Een hele andere uitdaging dan in Nederland lesgeven op een school. Bij terugkomst in Nederland was er helaas niet direct een baan. Ik ben toen begonnen met een Master taalspecialisme en dyslexie. Gelukkig duurde het niet al te lang en kreeg ik ook weer een baan in het onderwijs hier. Ik heb 7 jaar lesgegeven op Tuk, toen het tijd werd om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Naast het werk dat ik nu mag doen op de Willem Alexander, geef ik ook nog les aan een plusklas en sta ik op de Kwadraatafdeling van de Clausschool. Daarnaast doe ik een studie begaafdheidsspecialist.
In mijn vrije tijd geniet ik van een goed boek, probeer ik in ieder geval 1 keer per maand een lange afstandswandeling te doen, houd ik van tennissen en MTB en kun je me vinden in onze tuin. Wanneer het mooie weer er weer is, ga ik graag kamperen.

Hartelijke groet,
Nina Lievers                                                           
    

 
 
Nieuws van de peuters

Thema: Mensen “ik en jij”.

 

Het thema van de komende weken heet: Mensen “Ik en jij’. We hebben de eerste weken al geoefend met de namen van elkaar. Nu gaan we kijken naar jezelf: we beginnen dichtbij het kind zelf. Hoe zie jij er uit? Waar zit je knie? Bekijk je rug eens.

Hoe doen andere mensen? Ze bewegen en praten. Dat gaan wij ook allemaal doen. Je lichaam, daarmee besta je, en kun je zeggen: “Kijk, dit ben ik!” 

                                         
Voorlezen
Wij lezen voor uit het boek:  “Anna poetst haar tanden” van Kathleen Amant.   

Doet u thuis mee?
Als u thuis uw kind afdroogt, of het aankleedt laat uw kind dan eens alle lichaamsdelen benoemen die u aanraakt. Doe dit niet te vlug en laat uw kind goed nadenken.
Voor de spiegel gaan staan is ook een leuk spelletje! Ga er eens samen voor staan en bekijk elkaar eens goed! Wat zien jullie? Waarin verschillen jullie? Praat daar eens over.
We besteden op de speelzaal aandacht aan voelen, ruiken, proeven, zien. Dat kunt u thuis ook doen: door veel te praten met uw kind helpt u mee aan de woordenschat van uw kind.

Tips voor thuis op de computer
You tube: liedje hoofd, schouders, knie en teen
 

Versje:

Kijk, dit ben ik
Van mijn haren                               handen op mijn hoofd
Tot mijn tenen                                tenen aanraken
Dit zijn mijn armen                         armen omhoog
Dit zijn mijn benen                         benen aanraken
Hier voor zit mijn buik                    handen op de buik
Hier achter mijn rug                       handen op de rug
En hier zijn mijn handen                handen laten zien en ermee wapperen of zwaaien Allebei weer terug.

Liedje: Dit zijn mijn wangetjes en dit is mijn kin.

Meenemen van huis Uw kind mag iets van huis meenemen wat te maken heeft met zien/horen/voelen/ruiken. Denk daarbij aan: een heel zacht knuffeltje, een doekje met een lekker geurtje, iets wat een leuk geluidje maakt, iets wat je kind heel erg mooi vindt.

Uw kind mag hier iets over vertellen, het aan anderen laten zien enzovoorts.

Zet de naam van uw kind er op als het weer mee terug moet naar huis….


 

Jarig!

 

Deze zijn er kinderen jarig geweest die we nog van harte willen feliciteren:

Jailyn Walravens
Joey Ambrotius Mejia

In de komende twee weken zijn de volgende kinderen jarig: 

Yasin Awad
Burak Özmen
Helena Spijkerman
Nisanur Ersoy
Romy Sollie
Salah Kamal

Alvast van harte gefeliciteerd allemaal!

                       
 

VacaturesUitnodiging
Volg ons op Twitter    Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste, je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumwillemalexander@accrete.nl.
Kindcentrum Willem Alexander Adm. De Ruyterstraat 6 Steenwijk, OV 8331 RV Netherlands

Copyright © 2019 Kindcentrum Willem Alexander, Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum Willem Alexander · Adm. De Ruyterstraat 6 · Steenwijk, OV 8331 RV · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp