Copy
Kanjerjournaal

Kanjerjournaal 12 december 2019

Agenda
21 januari
22 januari
 
Vergadering MR/OC
Nationale Voorleesdag
Kinderen om 12.00 uur vrij
 
Beste ouders/verzorgers, 
Allereerst de beste wensen voor dit nieuwe jaar! We hopen op een mooi nieuw jaar waarin we met elkaar het beste uit de kinderen en elkaar kunnen halen. De eerste week na de vakantie zijn we goed gestart. 

Woensdag 22 januari heeft het team een middag teamcoaching. De kinderen zijn die dag om 12.00 uur vrij. Zet het in uw agenda!
Op 30 en 31 januari is er een landelijke staking in het onderwijs. Wij doen daar ook dit keer niet aan mee. De kinderen gaan dus gewoon naar school deze dagen.

Babynieuws!
De week begon ook met mooi nieuws: juf Sabine en haar man Henk-Jan zijn op 4 januari trotse ouders van Dean geworden, een gezonde, knappe jongen. We wensen hen heel veel geluk toe met z'n drieën! 

 


Bedankt!
Vlak voor de kerstvakantie hebben we een gift ontvangen van een buurtbewoner. Van een deel van deze gift heeft meester Wilco nieuwe ballen gekocht voor alle klassen. Nu kunnen er nog meer kinderen voetballen, kingen, basketballen, lummelen en noem maar op. Wij zijn hier ontzettend blij mee!

            
    
Nieuws van de leerlingenraad

 

Hallo! Wij zijn Merve & Chaimae en wij komen uit de leerlingenraad. Samen met Berkan, Malak, Mousab , Nevah.
 
We vergaderen om de vier weken. We hebben het met elkaar over hoe het gaat in de klassen en op het schoolplein. En over nieuwe ideeën voor onze school.
 
En voor nieuwe ideeën kunt u briefjes in de ideeënbus doen.
 
Leerlingen en ouders kunnen bij ons komen voor opmerkingen en klachten.
 
Iedereen is welkom op onze school!
 
Met vriendelijke groet,
 
De leerlingenraad.

Nieuws uit groep 7/8

                         


Type-cursus groep 7 & 8:
 
Wij zijn na de zomervakantie begonnen met een type-cursus. Tijdens de eerste les werd ons uitgelegd hoe we met onze vingers moesten typen. Dit doen we volgens het tienvingersysteem. Ook kregen we een afgeplakt toetsenbord met kleuren op de letters en cijfers. Eerst was dit best wel moeilijk maar daarna wen je er wel aan en dan ga je vanzelf steeds sneller typen. Ook leren we hoe we een brief, een verslag en een memo moeten schrijven. Aan het einde van de cursus moeten we een examen gaan. Als we slagen dan krijgen we een officieel type-diploma.
 
Groetjes Emily & Lhé
 

Jarig!

 

In de komende weken is een heel aantal kinderen jarig:

Erdem Akdogan
Pasa Senarabaci
Lana van Arnhem
Dané Spijkerman
Merena Mintjes
Django van Engelen
Musab Mousa

Ook juf Leonora is volgende week jarig!


Allemaal van harte gefeliciteerd met jullie verjaardag!

Weerbaarheidstraining

 

START WEERBAARHEIDSTRAININGEN SPORTINN/ALLESKIDS
 
Vanaf woensdag 12 februari a.s. van 15:15-16:30 uur start er weer een nieuwe WEERBAARHEIDSTRAINING van Sportinn/AllesKids bij Sportinn Steenwijk!
 
Gedurende 8 lessen leren kinderen van 8-14 jaar van trainers Andre Wagensveld en Patricia Keetman sterker in hun schoenen te staan.
 
Is jouw kind onzeker? Vindt hij/zij het moeilijk om zichzelf staande te houden in een groep? Wil je dat je kind leert op een goede manier voor zichzelf op te komen? Of wil je je kind optimaal voorbereiden op de middelbare school?
De trainers helpen jouw kind om zijn/haar mentale en fysieke weerbaarheid te versterken.
 
In de lessen worden oefeningen uit de Rots & Water programma, de jiu jitsu, yoga en de zelfverdediging gedaan. De trainers coachen je kind zodat het
zich tijdens de training meer bewust wordt van zijn of haar eigen kracht, het krijgt meer zelfvertrouwen en leert voor zichzelf op te komen.
Ook worden ouders en kinderen buiten de lessen om begeleid en gestimuleerd om het geoefende in de praktijk te brengen.
 
Komt jouw kind meedoen? De training wordt gegeven bij Sportinn Steenwijk, Pasmanweg 12 in Tuk.
 
Voor opgave en/of meer informatie, neem even contact op met
AllesKids (zie www.alleskids-yogacoaching.nl) – Patricia Keetman
06-41426241 of patricia.keetman@outlook.com
 
We starten bij minimaal 12 kinderen per groep en het maximum per groep is 16 kinderen.
 


 

Actie 3FM Serious Request

 

Doneer uw statiegeldWe doen mee met een actie van het Rode Kruis in samenwerking met Serious Request door middel van het inzamelen van flessenbonnen. In elk lokaal staat een doosje waar de flessenbonnen in kunnen worden gedaan. Het doosje wordt in de tweede schoolweek van het nieuwe jaar opgehaald. Lever dus je flessen/flesjes/kratten in en neem de flessenbon tot en met 10 januari mee naar school! 

Het doel

Met de opbrengst van 3FM Serious Request: The Lifeline leren we jongeren hoe ze uit de handen van mensenhandelaren kunnen blijven.
In Nederland gaat het Rode Kruis met de opbrengst van 3FM Serious Request zorgen voor voorlichting op middelbare scholen. Het gaat dan met name om veilig online gedrag en het niet verspreiden van pikant beeldmateriaal dat je chantabel maakt. Op elke middelbare school zijn gemiddeld 2 meisjes het slachtoffer van een loverboy.

Volg ons op Twitter    Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste, je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumwillemalexander@accrete.nl.
Kindcentrum Willem Alexander Adm. De Ruyterstraat 6 Steenwijk, OV 8331 RV Netherlands

Copyright © 2020 Kindcentrum Willem Alexander, Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum Willem Alexander · Adm. De Ruyterstraat 6 · Steenwijk, OV 8331 RV · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp