Copy
Nieuws over de lopende zaken, de laatste uitjes 
en nog meer nieuws! 

Team Kindcentrum Willem Alexander
7896045a-0dbc-41cf-b4ff-825bdd9984ee.png
Agenda
18 maart
22 maart
25 maart
 
Week van de Lentekriebels
Pannenkoekendag
Kanjeravond

 
Nieuws in en rondom de school!

Vorige week was juf Ilse geveld door een flinke griep. Gelukkig is ze er sinds deze week weer helemaal bij. Meester Wilco (gymleerkracht) was afgelopen dinsdag ook niet fit. Zijn lessen zijn deels overgenomen door juf Ilse, die ook gym mag geven. Groep 6, 7 en 8 zijn buiten gaan spelen/sporten.

Klasbord
Deze week heeft u een brief meegekregen met daarin een code om je aan te melden voor Klasbord. Klasbord is een app waarmee op veel scholen gewerkt wordt. De leerkracht kan foto’s plaatsen, mededelingen of oproepjes doen. Als ouder kunt u nu meer meekrijgen van wat er in de klas en op school gebeurt. Mocht u hier vragen over hebben, stel ze gerust aan de leerkracht.

Groep 1/2a
Zoals eerder in een bericht naar ouders al is vertelt, zal juf Sifra vanaf 18 maart elke maandag voor de groep staan. Volgende week is juf Debora donderdag 21 maart een dag afwezig. Die dag zal juf Peggy invallen in groep 1/2a.

 

Week van de Lentekriebels

 

Op 21 maart begint de lente, het jaargetijde van nieuw leven. Kinderen zijn vaak geboeid door de geboorte van kuikentjes, lammetjes en baby'tjes. Maar hoe groeit een baby in de buik? Wat is verliefdheid? Wat is het verschil tussen jongens en meisjes?
De lente is hét moment om aandacht te besteden aan deze en andere vragen over relaties en seksualiteit. Daarom doet onze school volgende week mee aan de Week van de Lentekriebels. Tijdens deze week zijn er activiteiten voor alle groepen op school. Zo geven we lessen over allerlei thema’s rondom vriendschap, voortplanting en de emotionele ontwikkeling. Heeft u vragen over deze week, dan kunt u terecht bij de groepsleerkracht.
Oproep fruit snijden

 

We zijn dringend op zoek naar ouders die kunnen helpen met het snijden van het fruit. Helpt u mee? Graag opgeven bij de leerkracht.
Kanjeravond

 

Maandag 25 maart is het zover, de Kanjeravond! Op deze avond betrekken we jullie als ouders/verzorgers graag bij de Kanjertraining. Deze week hebben de kinderen een brief met inleverstrook mee naar huis gekregen. De strookjes graag uiterlijk woensdag 20 maart inleveren.


 
Nieuws uit groep 3

 

Groep 3 is bezig geweest met uilen. De kinderen mochten zelfs uilenballen uitpluizen. Vies, maar ook heel interessant: wat zit er allemaal in?
                    
Nieuws van De Bezige Bijtjes
Thema Lente

Voor de peuters, vanaf maandag 4 maart t/m 22 maart.

De lente is een bijzonder seizoen; in een paar weken verandert er buiten heel veel. Het wordt al warmer, er komen blaadjes aan de bomen en we zien lentebloemen. Hoe beleeft uw peuter die veranderingen? Peuters zijn erg gericht op wat ze zien, horen, ruiken, proeven en voelen. Alles willen ze vastpakken en onderzoeken. Ziet u uw kind dat ook doen? Ze vragen “hoe heet dat?” en willen meedoen: helpen in de tuin, bloemen in huis water geven enzovoorts.

We gaan met de peuters naar buiten: op ons plein is veel te onderzoeken: misschien zijn er ook al beestjes te vinden. In de groep maken we een lentetafel en leren we liedjes en versjes over bloemen en de lente.

De komende 3 weken gaan we voorlezen uit het boekje Dottie’s eieren. Dottie komt vele dieren tegen en deze worden uitgebreid besproken. Hoe heten eigenlijk de baby’s van deze dieren, ook hier besteden we aandacht aan.
Verjaardagen!
De komende weken hebben we weer enkele kinderen die we mogen feliciteren met hun verjaardag! Dit zijn:

Sabastiaan             Smit
Esra                       Verkerk
Ronaldo   van der  HoevenWij wensen jullie  allemaal een fijne dag!
Volg ons op Twitter    Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste, je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumwillemalexander@accrete.nl.
Kindcentrum Willem Alexander Adm. De Ruyterstraat 6 Steenwijk, OV 8331 RV Netherlands

Copyright © 2019 Kindcentrum Willem Alexander, Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum Willem Alexander · Adm. De Ruyterstraat 6 · Steenwijk, OV 8331 RV · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp