Copy
Nieuws over de lopende zaken, de laatste uitjes 
en nog meer nieuws! 

Team Kindcentrum Willem Alexander
7896045a-0dbc-41cf-b4ff-825bdd9984ee.png
Agenda
30 mei en 31 mei
3 juni
4 juni
5 juni
7 juni
10 juni
11 juni t/m 14 juni
Hemelvaartsdag en extra vrije dag
Sportdag
MR/OC
Groep 7/8 naar Amsterdam
Schoolreis
Tweede Pinksterdag
Schoolkamp
Beste ouders/verzorgers,
Deze laatste periode zit zoals gewoonlijk vol met leuke activiteiten. Zo was er maandag een creatieve activiteit 1/2. Groep 3 gaat morgen (vrijdag 24 mei) naar Ossenzijl en de schoolreis en het schoolkamp komen er ook weer aan. 

Op 4 juni staat er weer een vergadering met MR/OC op de planning. We gaan dan de formatie voor volgend jaar bespreken en als de MR ermee akkoord gaat, kunnen we de formatie definitief maken. Daarna kunnen we u ook meer vertellen over de groepen en welke juf/meester voor welke groep zal staan. Even geduld dus nog!

Sommige ouders hebben de ouderbijdrage nog niet betaald. Zij hebben deze week een herinnering meegekregen. Door alle wisselingen in directie is de berichtgeving over de ouderbijdrage erg vertraagd. We hopen dat u alsnog het aangegeven bedrag over kunt maken! Alvast bedankt!
 
Stonecityrun

Vrijdag 14 juni zal in Steenwijk de jaarlijkse hardloopwedstrijd, de Stone City Run weer georganiseerd worden. De afstanden zijn dit jaar 1,5 km, voor de allerjongsten (speciale kidsrun) 3 km, voor de middengroepen en 5 km voor de kinderen uit de hoogste groepen (en de goede lopertjes uit de middengroepen). Dit jaar zal deelname aan de StoneCityRun voor alle basisschoolleerlingen en hun begeleiders gratis zijn! Het is een beetje kort dag, maar gratis inschrijven kan tot vrijdag 24 mei gratis op het whiteboard naast de voordeur. Noteer hier de naam van het kind, begeleider en de afstand die er gelopen zal worden. Inschrijven na 24 mei kan ook op www.stonecityrun.nl tegen een betaling van 4 euro.

Omdat groep 7/8 net terugkomt van schoolkamp en de docenten dus al een zware week achter de rug hebben, is er besloten om de run niet via school bij te wonen. De organisatie zullen de ouders/verzorgers dus zelf voor hun rekening moeten nemen.

Waar moet de begeleiding rekening mee houden?
- Niet teveel, maar ook niet te weinig eten voor de run
- Goede schoenen en sokken aantrekken
- Voldoende drinken van te voren
- Stem de kleding af op het weer
- Laat waardevolle spullen thuis!
- Parkeren kan het beste achter het station! Bij de Meenthe zal minder ruimte zijn i.v.m. een ander evenement.

Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd!

Wilco Stevens, vakleerkracht gym

Oud papier
De container voor het oud papier naast de school wordt door ons en de buurt goed gebruikt. Eerder kregen we er als school geld voor, maar sinds een paar maanden betalen wij voor elke leging. We hebben erover nagedacht om de container weg te laten halen, omdat we er ook behoorlijk wat overlast van ondervinden. We vinden 's morgens oud papier voor de container en vaak is het in de container een chaos, omdat het ook erg leuk is om er na schooltijd in te spelen.

Aan de andere kant maken we natuurlijk zelf ook veel gebruik van de container. We hebben daarom besloten om de container nog te laten staan, maar om hem vanaf 14.15 uur op slot te doen. Zo houden we het binnenin hopelijk een stuk netter, zodat er meer oud papier in past en de kosten voor ons als school misschien lager worden.
We betalen nu namelijk de leging min de opbrengst. Hoe meer oud papier, hoe hoger de opbrengst en hoe netter er opgestapeld wordt, hoe meer erin past.
We zullen de tijden waarop de container open is (8.00 uur -14.15 uur) ook op de container aangeven. We hopen op uw begrip!
Nieuws uit groep 1/2
Maandagochtend en -middag hebben wij in groep 1 en 2 een ontzettende leuke knutselmiddag gehad van Scala. We hebben portretten gemaakt á la Rembrandt, van Gogh en Vermeer!  

    

                 
Nieuws van de peuters
Op woensdag 3 juli gaan we met alle peuters op schoolreis naar de kinderboerderij Thijenkaampe, in Steenwijkerwold. Ook de peuters die normaal gesproken niet op de woensdag komen, mogen mee. Hierover krijgen alle ouders later meer informatie.

                      Afbeeldingsresultaat voor schoolreisje

Veiligheid
Zoals jullie misschien wel al hebben gezien, zijn de hekken op ons speelplein verlaagd. Nu kunnen er geen peuters meer onderdoor kruipen. Weer een stukje extra veiligheid!Nieuw e-mailadres
Het oude e-mailadres wordt met ingang van volgende week vervangen door een nieuwe: peuteropvangwillemalexander@accrete.nl.
De overgang van de naam 'peuterspeelzaal' naar 'peuteropvang' is gedaan om meer eenheid te krijgen binnen alle kindcentra van Accrete. We merken dat het woord 'opvang' bij sommige ouders vraagtekens oproept. Sommigen hebben bewust gekozen voor de peuterspeelzaal, omdat ze geen opvang wilden. We zijn ook van mening dat 'opvang' niet helemaal de lading dekt, want we doen meer dan alleen het opvangen van kinderen. Hierover volgt later meer informatie. Hebt u hierover toch al vragen, stel ze gerust!
Verjaardagen!
In de komende twee weken hebben we weer enkele kinderen die we mogen feliciteren met hun verjaardag:

Wesley Boschma
Britt Ketting
Dahir Osman
Berkan Akdogan
Djaylina Spijkerman
Aiden Spijkerman (welkom!)
Gino van Engelen

Ook juf Hanneke en juf Tina zijn in deze periode jarig. Van harte gefeliciteerd!
 
Familiedienst 26 mei
                     

UITNODIGING
 
Familiedienst 26 mei a.s. in de Grote Kerk te Steenwijk
 
In deze dienst gaat voor Dhr. E. Fokkema en organist is Mevr. M. Withaar. Tijdens deze dienst treed voor ons op het Kidsgear Children’s Choir uit Oeganda. Deze kinderen reizen door ons land en treden op in diverse kerken. Wij zijn blij ook hen hier in Steenwijk te mogen verwelkomen.
 
Thema van deze dienst is: Hink, stap, sprong! Echte vrijheid daar gaat het om!!
 
De dienst begint om 9:30 uur tot ca. 10:45. Tijdens deze dienst is er geen kindernevendienst, er is wel oppas aanwezig. Na de dienst wordt iedereen van harte uitgenodigd daarna koffie/thee/limonade te blijven drinken. Tijdens het koffie drinken zullen er wat leuke spelletjes gedaan worden op het kerkplein voor de kinderen. Wij willen ter afsluiting met elkaar gaan lunchen en nodigen iedereen hiervoor van harte uit. Wij vragen alleen of u zich van te voren wilt aanmelden en iets zelf wilt meebrengen wat u kunt delen. Wij streven er naar het programma rond 13:00 uur af te sluiten.
 
Om onze gasten nog een cadeau mee te geven willen wij graag geld inzamelen voor hun school UP4S. Geld zal worden ingezameld d.m.v. van een (statiegeld)flessen actie. De flessen kunnen tot en met 24 mei a.s. worden ingeleverd bij de kerk. Meer informatie kunt u ook vinden op onze site www.pkn-steenwijk.nl en voor meer informatie over UP4S zie www.up4s.nl.
 
Voor deelname aan de lunch graag opgeven via jdcsteenwijk@gmail.com .
 
Wij hopen op een zo groot mogelijke opkomst! Meer informatie zie www.pkn-steenwijk.nl of facebook Jeugddienstcommissie Steenwijk
Voor meer informatie jdcsteenwijk@gmail.com


 
Volg ons op Twitter    Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste, je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumwillemalexander@accrete.nl.
Kindcentrum Willem Alexander Adm. De Ruyterstraat 6 Steenwijk, OV 8331 RV Netherlands

Copyright © 2019 Kindcentrum Willem Alexander, Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum Willem Alexander · Adm. De Ruyterstraat 6 · Steenwijk, OV 8331 RV · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp