Copy
Kanjerjournaal

Kanjerjournaal 14 november 2019

Agenda
19 november
29 november
5 december
6 december
21 december
Vergadering MR/OC
Opening klimwand 8.30 uur
Sinterklaasviering
Studiedag: alle kinderen vrij!
Kerstvakantie
Beste ouders/verzorgers, 
Het duurt nog even, maar binnenkort komen collega's van Accrete langs om te kijken hoe we hier op school werken. Ze zijn hier woensdag 27 november de hele dag op school, kijken in de klassen, stellen vragen en vertellen vervolgens wat hun bevindingen zijn. Het is goed dat we op die manier met elkaar in de gaten houden dat we goed onderwijs blijven bieden.

Halen en brengen
Van een ouder begreep ik dat er wat vragen waren over het halen en brengen, helemaal met het oog op het weer, dat vanaf nu niet bepaald warmer wordt. De kinderen gaan nu met de klas, onder leiding van hun meester/juf naar binnen. De eerste bel gaat om 8.25 uur, dan kunnen de kinderen bij elkaar gaan staan. De klassen gaan vervolgens naar binnen. 
Regent het echt hard, dan hoort u van de leerkrachten of de kinderen vanaf 8.15 uur naar binnen mogen. Als u de kinderen weer haalt, wacht u hen buiten op.
Hebt u hier alsnog vragen over, kom dan gerust langs of stuur me een mailtje.

Klimwand
En heeft u 29 november al in uw agenda staan? Dan wordt 's morgens om 8.30 uur, bij het brengen van de kinderen, de klimwand officieel geopend. 
Opening klimwand

   

 

Week van de mediawijsheid

 

Van 8 tot 15 november is de week van de mediawijsheid, in iedere klas wordt er aandacht besteed aan het veilig gebruiken van (sociale) media. Vandaag hadden we in groep 4, 5 en 6 een circuit waarbij we verschillende dingen met elkaar gingen bespreken.

Bij juf Ilse ging de les over sluikreclame, heel vaak gebruiken vloggers producten waar ze voor worden betaald terwijl dit niet altijd duidelijk is voor de kijkers.
Juf Daniëlle besprak verschillende stellingen zoals: 'Mogen je ouders weten wat jij op internet doet?'.
Bij juf Sanna gingen we onderzoek doen naar de betrouwbaarheid van informatie, want is alles wat op internet staat waar?
En tot slot was juf Leonora aan de beurt. Zij leerde ons over een sterk wachtwoord en waarom het belangrijk is dat je een goed wachtwoord hebt en dat aan niemand doorverteld!

Al met al een gezellig en leerzame middag.

    

Nieuws uit groep 1 en 2 
Donderdag 7 november hebben wij in groep 1/2 twee workshops gedaan. In de ochtend hebben wij muziek gemaakt op allerlei keukengerei. We hebben geleerd hoe je hard of zacht kunt spelen, snel of langzaam en ritmes leren spelen.
's Middags kregen wij les van een dansjuf. We hebben heerlijk mogen bewegen en genoten van de muziek. 


                      

                      
   
Nieuws van groep 5/6

 

Kerk-school-gezinsdienst

Afgelopen zondag was de kerk-school-gezinsdienst in de Grote kerk in Steenwijk. Het thema was ‘Steenrijk-straatarm’. Om 9 uur zijn meester Jack, juf Noortje en juf Sanna vertrokken van school samen met Alyssa, Musab, Brayan, Nisanur en haar moeder. Bij de kerk kwamen we nog veel meer meesters, juffen en kinderen van onze school en andere scholen tegen.
Voor veel kinderen was het de eerste keer dat ze in de kerk waren, dus ze keken hun ogen uit. We hebben veel liedjes met elkaar gezongen, geluisterd naar een Bijbelverhaal en er was een filmpje te zien met onze juffen en meester in de hoofdrol!
Aan het einde van de dienst deelden Alyssa, Musab en Brayan rozijntjes uit aan alle kinderen die er waren. We vonden het fijn dat jullie er allemaal waren, bedankt!

                                    

Nieuws van de peuters

Sinterklaas

Het is Sinterklaastijd! Spannend, maar ook heel gezellig. Maandag 18 november beginnen we met het thema Sinterklaas.

Wat gaan we doen:
· We spelen de aankomst van Sinterklaas na
· Zelf cadeaus inpakken
· Pepernoten tellen
· Sinterklaasliedjes zingen
· Verkleden als Sint of Piet
· Schoen zetten

Zo raken de kinderen vertrouwd met de gebruiken en gewoonten die bij het Sinterklaasfeest horen.

Het prentenboek wat centraal staat is: “Lieve Sinterklaas”: van Kathleen Amant.
Anna ontmoet voor het eerst de Sint. Samen met mama gaat ze naar de winkel. Daar zit de Sint op zijn lekkere stoel, zijn Pieten zijn er ook. Anna mag hem een handje geven en vertellen wat ze graag zou willen hebben. Eenmaal thuis zet ze haar schoen en ze wordt niet teleurgesteld: ze krijgt snoep, een pop en een poppenwagen.

Doet u thuis mee?
Niet in alle gezinnen wordt het Sinterklaasfeest gevierd, maar alle peuters komen er wel mee in aanraking: op de speelzaal, in de winkels en op straat. Het is daarom goed om er samen met uw kind over te praten: Wie zijn dat? Wat doen ze? Welke kleren hebben ze aan? Wat nemen ze allemaal mee uit Spanje? Welke liedjes gaan we zingen? Enzovoorts.
Voor veel kinderen is het ook een spannende tijd. Het is belangrijk om Sinterklaas en Piet niet als bangmaker te gebruiken. Benadruk het gezellige, lees boekjes, kijk naar tv programma’s en leg uit wat uw kind niet snapt. Natuurlijk krijgen alle peuters van de Sint een cadeautje op de speelzaal.

Meenemen van huis:
Kinderen mogen als Sint of Piet verkleed naar de speelzaal komen. Zorg er wel voor dat het pakje eventueel uit kan. Zet de naam van uw kind er in!

Tips voor thuis op de computer of tablet:
· www.peuterplace.nl/sinterklaas/index.htm: tips, kleurplaten en liedjes.
· Youtube: Het zandkasteel Sinterklaas

Sinterklaasfeest:
We vieren het Sinterklaasfeest dinsdag 3 december en donderdag 5 december.
Op 5 december, 8.30 uur komt de Sint aan bij het Kindcentrum Willem Alexander. Ook de peuters zijn hierbij aanwezig.
 

Even voorstellen

 

In het vorige Kanjerjournaal kon u al lezen dat Johanna van Beek op ons kindcentrum is komen werken bij de peuters. Zij stelt zich nu aan u voor. Na de herfstvakantie ben ik begonnen als peuterleidster op  peuteropvang ‘De bezige bijtjes’. Daarom stel ik mij graag even voor. Mijn naam is Johanna van Beek, ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. Een zoon van 23 en een dochter van 18 jaar.

In mijn vrije tijd  vind ik het o.a. leuk om te lezen, films te kijken, muziek te luisteren, creatief bezig te zijn en gezellige uitjes te ondernemen met gezin, familie en vrienden. Zo’n 24 jaar ben ik met heel veel plezier werkzaam als peuterleidster. Ik geniet ontzettend van het werken met peuters, de ontdekkingsreis die ze maken. Elk kind mag dit op zijn eigen manier en tempo doen. Ik vind het dan ook een voorrecht dat ik een stukje in die ontdekkingsreis mag meelopen en zo een klein deel mag bijdragen aan de ontwikkeling van de kinderen.

Ik ben blij te mogen werken bij ‘De bezige bijtjes’,  elke donderdagochtend kunt u mij daar vinden. Wilt u meer van mij weten of persoonlijk kennismaken, spreek me dan gerust aan.
Ik kijk uit naar een goede en fijne tijd, samen met kinderen,ouders en collega’s.

Jarig!

De komende weken zijn de volgende kinderen jarig: 

Jesper van Dongen
Alyssa Philipsen
Valentijn Spijkerman

Alvast van harte gefeliciteerd allemaal!

                       

Peuterschool


 
Gratis schaatsenVolg ons op Twitter    Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste, je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumwillemalexander@accrete.nl.
Kindcentrum Willem Alexander Adm. De Ruyterstraat 6 Steenwijk, OV 8331 RV Netherlands

Copyright © 2019 Kindcentrum Willem Alexander, Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum Willem Alexander · Adm. De Ruyterstraat 6 · Steenwijk, OV 8331 RV · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp