Copy
Kanjerjournaal

Kanjerjournaal 27 februari 2020

Agenda
4 maart
10 maart
16 t/m 20 maart
20 maart

 
Studiedag: kinderen vrij
MR/OC-vergadering
Week van de Lentekriebels
Nationale Pannenkoekdag 2020
Beste ouders/verzorgers, 
De voorjaarsvakantie is weer voorbij en we zijn weer aan de slag met de nieuwe periode. Deze week is meester Bart bij ons begonnen in groep 7/8. We merkten dat het van alle kanten even wennen was, maar gelukkig keert de rust langzaam weer terug. 

Voor de vakantie heeft groep 3 samen met meester Jack het Letterfeest gehad. Fijn dat er zoveel belangstellenden waren. Ook staan we in de krant met ons kindcentrum, zelfs twee keer! 
Onderaan de nieuwsbrief vindt u een stuk met informatie over de bouwplannen in de wijk. Zo bent u op de hoogte van de planning en wordt u niet verrast door afgesloten wegen. 
 
Letterfeest

Vrijdag 7 februari was het dan eindelijk zover: Na Kern 6 van Veilig Leren Lezen is het tijd om “Het Letterfeest” te vieren! De kinderen hebben dan alle letters en dubbelklanken geleerd. Dus tijd voor een knalfeest in de klas met ouders en andere belangstellenden. De kinderen werden toegezongen, de champagne kurken vlogen door het lokaal en natuurlijk werd er gelezen door de kinderen.

Aan het einde van de middag kregen de kinderen natuurlijk hun “ Letterdiploma” met een zakje chips en wat snoepjes.

Gefeliciteerd, leeskanjers van groep 3!!

                              

Peuters en groep 1/2: Jongleren in het verkeer 

                

Uitnodiging ouderbijeenkomst verkeerseducatie
Maandag 23 maart om 8.30 uur - locatie: Kindcentrum Willem Alexander in groep 1/2 

  
Kinderen willen de wereld ontdekken. Leren lopen, leren fietsen. Naar buiten gaan, kijken wat er gebeurd op straat en samen spelen  met vriendjes. Als vanzelf gaan ze deelnemen aan het verkeer.
Een prachtig en gevaarlijk avontuur. Wat kunt u doen om uw kind daarop voor te bereiden?
 
Op deze bijeenkomst krijgt u praktische informatie over de ontwikkelingsfases en verkeersopvoeding van uw kind. De bijeenkomst wordt gegeven door een onderwijsdeskundige.
 
Na afloop is er gelegenheid om te zien wat uw kind al heeft gedaan bij het project
JONGleren in het verkeer.

De ouders van groep 1/2 en de peuters krijgen hier een uitnodiging van.

KC Willem Alexander Steenwijker Courant

                                                                                                                            
                                            

Scoor een boek - groep 5/6

 

  

Enkele weken geleden zijn we op school  gestart met de officiële ‘aftrap’ van Scoor een boek!  De landelijke campagne Scoor een boek! combineert bewegen met lezen. Doordat er een wedstrijdelement ‘de voetbalwedstrijd’ aan zit, stimuleert dit (hopelijk) de kinderen om door en veel te lezen.
 
Tijdens de ‘aftrap’ in de klas, kregen de kinderen een motiverende videoboodschap te zien van Filip Bednarek, keeper van sc Heerenveen. Daarna werd onder leiding van de leesconsulent van de bibliotheek (Marijke van den Berge) balspelletjes gecombineerd met boeken gedaan. Spelenderwijs kwamen ze zo in aanraking met veel boeken.
Vol enthousiasme wordt er sindsdien door de kinderen flink gelezen om zo te scoren met boeken.  Op 23 april wordt het project Scoor een boek! afgesloten met het ‘fluitsignaal’. Dit wordt een middag vol sport en spel samen met de andere deelnemende scholen in Kop van Overijssel. Hoogstwaarschijnlijk gaat dit plaatsvinden op het veld van vv Steenwijk. Noteer 23 april alvast in uw agenda en kom uw kind aanmoedigen.  Hier wordt ook de eindscore en winnaar van Scoor een Boek! bekend gemaakt.
 
Tijdens ‘de rust’ komt Marijke van den Berge van de Bibliotheek weer in de klas en krijgen de leerlingen de tweede videoboodschap van Filip te zien. Hoe gaat het met de lezers, wat is de ruststand? Gaan we de tactiek aanpassen, gaan we vol in de aanval of kiezen we voor verdedigen?
 
Met het project Scoor een Boek slaan bibliotheken, basisscholen en eredivisieclubs de handen ineen. Kinderen in Nederland lezen steeds minder, terwijl goed leren lezen en leesplezier voor opgroeiende kinderen van groot belang is. Het is goed voor het leesbegrip, maar ook voor de sociaal-emotionele ontwikkeling en creativiteit.
Ruim 22.000 leerlingen van 588 verschillende basisscholen uit het hele land gaan 9 weken aan de slag om zoveel mogelijk boeken te lezen (‘scoren’). Ze worden daarbij door profvoetballers gestimuleerd om boeken te gaan lezen.
 
Sc Heerenveen is de eredivisieclub die dit jaar verbonden is aan de  Kop van Overijssel.
Aan dit project doen vijf scholen uit de Kop van Overijssel mee: obs De Rolpaal (Blokzijl), KC De Buuzekaemp (Belt-Schutsloot), Samenlevingsschool De Lisdodde (Wanneperveen) en obs De Samensprong en KC Willem-Alexander, beiden uit Steenwijk

Er is er een jarig...

 

In de komende weken zijn de volgende kinderen jarig:

Romano van Engelen
Dyon Veldman
Tijs van Luik
Hailey Veldman
Farely Maria
Tamer Kayabal


Allemaal van harte gefeliciteerd met jullie verjaardag!


              

Nieuws vanuit de gemeente Steenwijkerland

 

Beste ouders(), verzorger(s) en kinderen,
 
Maandag 3 maart start aannemersbedrijf Zuidema met de herinrichting van de Piet Hein- en van Speykstraat. Ook zal een gedeelte van de Vondelstraat voor de school worden heringericht. Voor een optimale bereikbaarheid van de aanwonenden en de school wordt het werk in fasen uitgevoerd.  De werkzaamheden duren naar verwachting tot eind mei 2020.
 
We vragen uw begrip
De werkzaamheden zullen tot enige overlast leiden. Werkzaamheden brengen zwaar verkeer met zich mee met de daarbij horende risico's. Voor een vlotte uitvoering is uw medewerking onmisbaar. Wij vragen uw medewerking door: de kinderen te wijzen op mogelijke gevaren en risico’s, de rijbaan vrij te houden, eventuele wegafzetting intact te laten en uw auto buiten de afzetting te parkeren.


Volg ons op Twitter    Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste, je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumwillemalexander@accrete.nl.
Kindcentrum Willem Alexander Adm. De Ruyterstraat 6 Steenwijk, OV 8331 RV Netherlands

Copyright © 2020 Kindcentrum Willem Alexander, Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum Willem Alexander · Adm. De Ruyterstraat 6 · Steenwijk, OV 8331 RV · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp