Copy
7896045a-0dbc-41cf-b4ff-825bdd9984ee.png
Agenda


21 t/m 27 januari
23 januari t/m 1 februari
25 januari
31 januari
 


Week van het gebed
Nationale voorleesdagen
Studiedag (kinderen vrij)
Open dag
Nieuws in en rondom de school

 

 
Vervanging juf Linde
Zoals u weet, en wellicht heeft gezien, is juf Linde in blijde verwachting. Ze gaat na de voorjaarsvakantie met zwangerschapsverlof. Gelukkig zijn we er in geslaagd om een geschikte vervanger te vinden:
Juf Deborah is bereid gevonden om een dag voor haar rekening te nemen. Juf Deborah is een bekende op de Willem Alexander. Ze heeft in december juf Ilse vervangen tijdens haar huwelijksreis. Verder kunnen we u melden dat juf Grietje tevens een dag extra gaat werken. We zijn uiteraard blij dat we de vervanging rond hebben. Het valt namelijk niet mee om tegenwoordig geschikte vervangers te vinden.
 
Open huis /Aanmelding nieuws leerlingen
Op 31 januari staat het open huis gepland. Nieuwe ouders zijn in de gelegenheid om een kijkje te nemen op het Kindcentrum. Tevens kunnen leerlingen die in het nieuwe schooljaar, 2019-2020, 4 jaar worden, aangemeld worden.
Wilt u mensen in uw omgeving attent maken op deze dag? Bvd
 
Studiedag
Denkt u erom: Aankomende vrijdag, 25 januari,  staat een studiedag op de agenda. Alle kinderen zijn deze dag vrij.
 
Kanjertraining
Onze school heeft het sociaal emotioneel welbevinden van leerlingen hoog in het vaandel staan. We maken daarbij gebruik van de Kanjertraining. Een van de belangrijkste uitgangspunten van de Kanjertraining is dat leerlingen leren om zichzelf te zijn. Wekelijks wordt in alle groepen een Kanjerles gegeven. Leerkrachten proberen tevens zoveel mogelijke de Kanjertaal te spreken.
Weet u de principes van de Kanjertraining nog? We kunnen ons voorstellen dat ze wat in de vergetelheid zijn geraakt. Op 25 maart staat een ouderavond ingepland rondom dit thema. Tijdstip 19.30 – 21.30 uur. Schrijft u de datum alvast op in uw agenda. We rekenen uiteraard op uw komst.
Ouderbijdrage activiteiten commissie 

Beste ouders, 
 
Van een groot aantal ouders hebben we de ouder bijdragen al mogen ontvangen, dank daarvoor. Mocht u nog niet hebben betaald, dan dit graag voor eind februari overmaken of contant betalen bij meester Wilco. 
 
Voor de ouders die gekozen hebben voor een automatisch incasso: Het klopt dat dit tot op heden nog niet van uw rekening is geschreven. Door technische problemen, op de achtergrond, is dit nog niet gelukt. Op dit moment worden alle autorisaties voor mij geregeld zodat ik dit alsnog in werking kan zetten.
 
Ik verwacht dat de automatisch incasso eind februari / 1 maart van uw rekening wordt geschreven. 
 
Met vriendelijke groet, 
Ineke Lopez Monegro 
 

Nieuwbouw
Zoals u wellicht al hebt gezien vinden er naast onze school bouwwerkzaamheden plaats. Deze werkzaamheden gaan gepaard met groot materieel.
Wilt u er daarom op letten dat uw kind voorzichtig doet, misschien kan uw kind via een andere route naar school en terug naar huis. 
Krabbeldienst 27 januari

K

 

Krabbeldienst 27 januari ‘Koningin Ester’

Wie kijkt er wel eens naar de Voice Kids? Of naar De cupcake-cup? Weet je dat er ook wedstrijden zijn van wie het mooiste meisje is van Nederland? Of van de wereld? In ons verhaal van de Krabbeldienst wint Ester een wedstrijd van het mooiste meisje van haar land en de prijs is echt speciaal: ze trouwt met de koning. Dat klinkt als ‘ze leefde nog lang en gelukkig’, maar voordat het zover is, moet ze nog wel even wat doen. Dat is zo bijzonder dat het joodse volk ieder jaar nog een feest viert ‘
Zo ging het ook bij Jezus. Er waren moeders die graag wilden dat hun kinderen ook een keer naar hem konden luisteren, maar de grote mensen er om heen dachten dat Jezus daar geen tijd voor had en dat het allemaal ook veel te moeilijk was voor de kinderen. Nou, echt niet! Alle kinderen zijn altijd welkom bij Jezus. Dat is het thema voor onze volgende Krabbeldienst van 30 september. Natuurlijk zijn alle peuters en kleuters welkom, mét hun (groot)ouders, of hun broers en zussen of wie ze ook maar mee willen nemen. Bij ons is altijd iedereen welkom, ook als je voor het eerst naar de kerk gaat.
Vanaf kwart voor elf is er weer inloop met spelletjes, limonade en koffie in de Klincke, vanaf kwart over elf is de Krabbeldienst in de Grote Kerk.
Zoals ieder jaar sparen we ook weer voor een goed doel, dit jaar is dat Kibet4kids. Nemen jullie iets mee voor ons spaarvarken?
 
Weerbaarheidstraining

 

Binnenkort starten er weer twee nieuwe basis WEERBAARHEIDSTRAININGEN van Sportinn/AllesKids bij Sportinn Steenwijk!
 
Vanaf WOENSDAG 27 FEBRUARI a.s.
  • van 13:00-14:15 uur de eerste training
  • van 14:30-15:45 uur de tweede training
 
Gedurende 8 lessen leren kinderen van 8-14 jaar van trainers Robin Bekhof en Patricia Keetman sterker in hun schoenen te staan.
 
Is jouw kind onzeker? Vindt hij/zij het moeilijk om zichzelf staande te houden in een groep? Wil je dat je kind leert op een goede manier voor zichzelf op te komen? Of wil je je kind optimaal voorbereiden op de middelbare school?
De trainers helpen jouw kind om zijn/haar mentale en fysieke weerbaarheid te versterken.
 
In de lessen worden oefeningen uit de Rots & Water programma, de jiu jitsu, yoga en de zelfverdediging gedaan. De trainers coachen je kind zodat het
zich tijdens de training meer bewust wordt van zijn of haar eigen kracht, het krijgt meer zelfvertrouwen en leert voor zichzelf op te komen.
Ook worden ouders en kinderen buiten de lessen om begeleid en gestimuleerd om het geoefende in de praktijk te brengen.
 
Komt jouw kind meedoen?
 
Voor opgave en/of meer informatie, neem even contact op met
AllesKids (zie www.alleskids-yogacoaching.nl) – Patricia Keetman
06-41426241 of patricia.keetman@outlook.com
 
Bij opgave horen we graag of je kind mee komt doen in de eerste of in de tweede groep. Voor beide groepen geldt: we starten bij minimaal 12 kinderen per groep en het maximum per groep is 16 kinderen.
 
 
Verjaardagen!
De komende weken hebben we weer enkele kinderen die we mogen feliciteren met hun verjaardag! Dit zijn:

Jayden van 't Voort
Sven van Hien
Nevah de Jong
Sedra Alali
Kelvin Rahajaan
Adam Chnan

Meester Jack

Jadey - Ashley Wisman is vandaag 4 jaar geworden, wij heten jou welkom op Kindcentrum Willem Alexander en wensen jou veel plezier. 


Wij wensen jullie  allemaal een fijne dag!
Volg ons op Twitter    Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste, je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumwillemalexander@accrete.nl.
Kindcentrum Willem Alexander Adm. De Ruyterstraat 6 Steenwijk, OV 8331 RV Netherlands

Copyright © 2019 Kindcentrum Willem Alexander, Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum Willem Alexander · Adm. De Ruyterstraat 6 · Steenwijk, OV 8331 RV · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp