Copy
Kanjerjournaal

Kanjerjournaal 31 oktober 2019

Agenda
4 november
6 november
7 november 
8 november
8 november t/m 15 november
10 november
11 november
19 november
5 december
6 december
Lampions maken
Dankdag
Scala in groep 1/2
Schoolfotograaf!
Week van de mediawijsheid
Kerk- School- Gezinsdienst
Sint-Maarten
Vergadering MR/OC
Sinterklaasviering
Studiedag: alle kinderen vrij!
Beste ouders/verzorgers, 

U hebt het misschien al vernomen dat er volgende week een landelijke staking van voortgezet en basisonderwijs plaatsvindt. Zoals ik eerder deze week al heb gemaild, doet er niemand op ons kindcentrum aan mee. De kinderen gaan dus gewoon naar school. 

De schoolfotograaf
Op vrijdag 8 november komt de schoolfotograaf weer langs. Vanaf 's morgens worden de kinderen per groep op de foto gezet. Als alle groepen geweest zijn, is er gelegenheid voor broertjes/zusjes om samen op de foto te gaan. Dit kan vanaf 12 uur. U hebt hierover een bericht gekregen.

Kerk- School- Gezinsdienst
U bent op zondag 10 november hartelijk welkom in deze dienst. Deze speciale dienst wordt elk jaar gehouden, dit jaar is het thema Steenrijk straatarm. De kinderen zijn in de klas bezig met het oefenen van de liedjes. Een aantal kinderen van ons kindcentrum heeft tijdens de dienst ook een kleine rol. Elke klas maakt een druiventros die terug te vinden zal zijn in de kerk. Hierbij schrijven de kinderen waar zij dankbaar voor zijn. De dienst start om 9.30 uur. Graag tot ziens!

Klimwand
Op 20 november zal de langverwachte klimwand worden geplaatst. Deze klimwand is mede mogelijk gemaakt door het geld dat we hebben gekregen via het Goed Idee-project van Steenwijk-West. Er mochten ideeën worden ingebracht en daarna kon er op het beste idee worden gestemd. 
Vrijdag 29 november om 8.30 uur willen we de klimwand openen. Daarbij bent u van harte uitgenodigd. Ook de wijkvereniging, buurtwerker Frans ten Veen en de Steenwijker Courant worden uitgenodigd. We hopen op een mooie opkomst! 

Met vriendelijke groet, 

Hanneke de Weerd

VERKOOPACTIE
Appels, peren en sinaasappelen

                                          

Gisteren was de inleverdatum voor de bestellijsten. Wat mooi om te zien dat er zoveel is opgehaald en dat zoveel kinderen (en ouders) hun best hebben gedaan. Vandaag kwam er ook nog wat binnen. Tot nu toe is er €1138,- opgehaald. Wat zijn we daar blij mee, hartstikke bedankt! 

We hebben de zakken met fruit besteld. De verwachting is dat ze begin van de week al worden geleverd. Zodra de zakken binnen zijn, krijgt u bericht. U hoort dan wanneer de kinderen de zakken mee kunnen nemen naar huis. 


Nieuws uit groep 2 en 3
Met loeiende sirenes naar het politiebureau

Vrijdag 18 oktober zijn groep 2 en 3 samen naar het politiebureau geweest. Politieman Lodewijk vertelde ons over zijn kleding en alle spullen die hij met zich mee draagt. We hebben de spullen vast gehouden en bekeken, super spannend maar ook erg stoer.
Politieman Lodewijk heeft ons meegenomen naar een echte cel. En sjah, daar heb je geen computerspelletjes, mobieltje of iets anders om mee te spelen…
We hebben in de politiebus gekeken en mochten zelfs op een politiemotor zitten.
Het was een gaaf uitje en we kregen ook nog een sleutelhanger mee.

Politieman Lodewijk, bedankt!

      
 
Nieuws van groep 5/6

 

In groep 5/6 vinden we het heerlijk om lekker buiten te leren. Zeker als het zulk mooi weer is als nu.
Deze week zijn we bezig geweest met het oefenen van het bijvoegelijk naamwoord. Dit past altijd bij een zelfstandig naamwoord. We kwamen er achter dat er buiten heel veel zelfstandige naamwoorden zijn, en daar hebben we zelf bijvoeglijke naamwoorden bij bedacht zoals: de betonnen bank, het oranje basketbalnet, de kleurrijke bank en de stenen muur.

                                                                                             

Nieuws van de peuters

Even voorstellen
 

Voor de vakantie hebben we bij de peuters afscheid genomen van Sigrid Bult. Nu is Johanna van Beek in haar plaats gekomen op de donderdag. Op Klasbord hebben de ouders dat ook al kunnen lezen en wellicht heeft u haar vandaag de hand al geschud. In het volgende Kanjerjournaal zal zij zich kort vcorstellen.

Onze peuterafdeling wordt vanuit Kindcentrum Bernhard aangestuurd. Nu is daar vanaf september een nieuwe hoofdleidster (zogeheten unitregisseur) aangesteld: Yvette Oostrom. Sinds enige weken is het ook weer duidelijk dat zij ook de peuters van ons Kindcentrum onder haar hoede zal nemen. Ze is het aanspreekpunt voor onze leidsters en mogelijk worden ouders ook naar haar doorverwezen. Op de donderdagochtend kunt u haar ook bij ons aantreffen. Daarom stelt zij zich hieronder even aan u voor.
 

Beste ouders/collega’s,

Mijn naam is Yvette Oostrom ik ben 31 lentes jong en woonachtig in een klein dorpje in de Noordoostpolder, Kraggenburg. Hier woon ik met mijn partner Gerben. Samen hebben wij drie kinderen Dinand van 8, Liv van 6 en Jessy van 2 jaar oud.
Kraggenburg is een heerlijk dorp om in te wonen, zodra we het dorp uitlopen lopen het mooie voorsterbos in en een klein stukje verder zit het waterloopbos.
Met ons gezin genieten wij in onze vrije tijd met elkaar in de tuin, in het bos of met familie en vrienden. Zelf houdt ik daarnaast erg van koken en eten met vrienden, muziek is mijn passie. Hoewel ik helaas niet de genen van mijn familie heb overgenomen en dus geen enkel instrument kan bespelen. Vindt ik het heerlijk om naar muziek te luisteren, mijn muzieksmaak is dan ook heel erg breed.
 
In het voorjaar van 2011 ben ik begonnen met werken bij Accrete kinderopvang. Ik ben aangenomen als invalkracht en heb eerst overal mogen werken en ervaren. Al snel kwam ik aan het werk op het Kompas in Steenwijk, dit werd mijn plekje. Na 2 jaar ben ik overgegaan naar Kompas in Vollenhove. Hier werk ik nu ruim 6 jaar en met enorm veel plezier. Naast het werken op de groep als pedagogisch medewerkster kreeg ik de kans om onze locatiemanager te gaan ondersteunen met taken op kantoor. November 2018 lag er voor mij de kans om mijn collega volledig over te nemen op tijdelijke basis. Dit heb ik met beide handen aangegrepen. Ik geniet ervan om mee te denken in mogelijke ontwikkelingen binnen het kindcentrum, om pedagogisch medewerkers te ondersteunen in hun werk, om nieuwe ouders te verwelkomen binnen ons Kindcentrum en om kinderen een veilige plek te bieden waarin ze zich op hun eigen wijze kunnen ontwikkelen.
 
Per september ben ik begonnen als unitregisseur  voor de unit 0 -3 jaar op KC Bernhard, daarmee vallen de peuteropvang van de Willem Alexander en het Kompas ook onder mijn hoede. Ik zal vanaf deze week elke donderdagochtend te vinden zijn op KC Willem Alexander. Voor vragen kunt u mij dan persoonlijk aanspreken. Mailen kan ook naar: peuteropvangwillemalexander@accrete.nl Voor vragen waarop u graag snel een antwoord wilt, kunt u ook bellen naar Kc Bernhard: 0521-725925 Ik ben werkzaam op maandag, dinsdag en donderdag. Uiteraard kunt ook altijd terecht bij de leidsters van de peuteropvang.
 
Groetjes Yvette

Jarig!

De komende weken zijn de volgende kinderen jarig: 

Hadil Al Khleif
Chaimae Faerber
Lhé Jansen
Rosalie Mol
Justin Bruinenberg

Ook juf Sanna is al heel gauw jarig!

Alvast van harte gefeliciteerd allemaal!

                       

School- en kerkdienst


 
Volg ons op Twitter    Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste, je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumwillemalexander@accrete.nl.
Kindcentrum Willem Alexander Adm. De Ruyterstraat 6 Steenwijk, OV 8331 RV Netherlands

Copyright © 2019 Kindcentrum Willem Alexander, Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum Willem Alexander · Adm. De Ruyterstraat 6 · Steenwijk, OV 8331 RV · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp