Copy
Kanjerjournaal

Kanjerjournaal 10 oktober 2019

Agenda
13 oktober
15 oktober
19 t/m 27 oktober
28 oktober

8 november
einde Kinderboekenweek
Vergadering GMR
Herfstvakantie
Luizencontrole

Schoolfotograaf!
Beste ouders/verzorgers, 

De blaadjes vallen van de bomen, het wordt kouder: echt herfst! Een fijne tijd met mooie kleuren. De kinderen zijn nog gewend om zonder jas naar buiten te gaan, maar die tijd is nu wel voorbij. 
Maandag was de waterleiding gesprongen in de buurt, waardoor we ongeveer twee uur geen water hadden. Dat betekende onder andere dat we wat minder makkelijk naar de wc konden gaan. Niet fijn, maar gelukkig was het gauw weer opgelost. 

De schoolfotograaf
Op vrijdag 8 november komt de schoolfotograaf weer langs. Vanaf 's morgens worden de kinderen per groep op de foto gezet. Als alle groepen geweest zijn, is er gelegenheid voor broertjes/zusjes om samen op de foto te gaan. Dit kan vanaf 12 uur.


Schoolfruit
Wat fijn dat een aantal ouders zich opgegeven heeft voor het fruitsnijden. Hier zijn we heel erg blij mee, bedankt!

Luizencontrole
Na elke vakantie worden de kinderen gewoonlijk gecontroleerd op luizen. Heeft uw kind luizen, dan wordt hij/zij naar huis gestuurd om behandeld te worden. Bij neten is dat niet het geval.
                                                                             

Met vriendelijke groet, 

Hanneke de Weerd

VERKOOPACTIE
Appels, peren en sinaasappelen

                                          

Het schoolfruit krijgen we nu tot aan het einde van het jaar. We zien kinderen fruit én groente klassikaal proeven en eten. Met name het proeven is een goede manier om kinderen ook andere soorten groente en fruit te laten eten dan ze gewend zijn. Wist u dat kinderen iets 17 keer moeten proeven om écht te weten of ze het lusten?

Het is mooi dat we het fruit bijna alle weken van het jaar aan kunnen bieden. Dit kan doordat we naast EU-Schoolfruit met Fruitvriendjes samenwerken. Om dit mogelijk te maken is ons gevraagd om een bijdrage te leveren door middel van twee acties. In oktober zal de verkoopactie plaatsvinden en rond april zal er nog een actie komen om geld op te halen. Zo maken we het aanbieden van het fruit hopelijk ook volgend jaar weer mogelijk.


Hoe werkt het?
Volgende week krijgt uw kind een bestellijst mee, waarmee hij/zij langs de deuren/familie/vrienden kan. Er kunnen appels, peren of perssinaasappelen worden besteld. Met elke bestelling wordt het fruit voor de kinderen van ons kindcentrum gesponsord. 

Na de herfstvakantie moet de lijst weer op school ingeleverd worden. Wij tellen het geld en zorgen dat de zakken met fruit klaarliggen om opgehaald te worden. Het zou fantastisch zijn als er minstens 15 euro per leerling opgehaald wordt, dan hebben we de kosten voor dit jaar gedekt. We hopen op een mooie opbrengst!

Nieuws uit groep 3
Het eerste weekend van oktober mochten de cavia’s van groep 3 een weekend gaan logeren bij een leerling uit de klas. Moani wilde dit heel graag en samen met haar moeder nam ze de kooi met cavia’s en voer mee naar huis. Ik heb prachtige foto’s ontvangen en de cavia’s hebben het erg leuk gehad. In de klas gaan de kinderen erg goed met de cavia’s om.

                    
Het stimuleren van leerlingen kan op veel manieren. Een effectieve methode die in Nederland nog niet veel bekendheid heeft is het inzetten van huisdieren in en rond de klas. Huisdieren hebben, mits professioneel ingezet, op veel kinderen een positief effect op o.a. sociaal en cognitief gebied.

Kom gerust eens langs om de cavia’s te bekijken.
Kinderboekenweek

 

Vorige week hebben we de Kinderboekenweek feestelijk geopend. er stonden allerlei voertuigen op het plein. Het thema is dit jaar ook 'Reis mee!'. 
In de Kinderboekenweek lezen de oudere kinderen de jongere voor. Gezellig in de gang of op de trap. Het is een leuk gezicht en er hangt een prettige sfeer. We worden telkens weer gewezen op hoe belangrijk het lezen is. Blijft u thuis ook lezen met uw kind(eren)? 

   
 

Jarig!

De komende weken zijn de volgende kinderen jarig: 

Yazan Abu Amra
Waleed Karim
Jay Winters
Sophie de Lange

Vandaag is juf Patricia jarig en ook meester Wilco is deze week jarig!

Alvast van harte gefeliciteerd allemaal!

                       

Kennislab in de herfstvakantie

Opening eerste praktijkplein!

Volg ons op Twitter    Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste, je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumwillemalexander@accrete.nl.
Kindcentrum Willem Alexander Adm. De Ruyterstraat 6 Steenwijk, OV 8331 RV Netherlands

Copyright © 2019 Kindcentrum Willem Alexander, Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum Willem Alexander · Adm. De Ruyterstraat 6 · Steenwijk, OV 8331 RV · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp