OMONIA TRANS, WE HANDLE -  WE CARE
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2017
OMONIA TRANS. Ανθίζει… στη χώρα της τουλίπας!

OMONIA TRANS. Ανθίζει… στη χώρα της τουλίπας!


Η OMONIA TRANS έχει σημαντική παράδοση στην Ολλανδία, καθώς, ιστορικά έχει χειριστεί πολλούς και μεγάλους λογαριασμούς στη «χώρα της τουλίπας». Η παράδοση αυτή συνεχίζεται με την έναρξη της συνεργασίας της εταιρίας μας με την Ewals Cargo Care που πήρε τη σκυτάλη από την Quehenberger Logistics (συνεργάτη μας επί χρόνια).

Τι αλλάζει αυτό για τους πελάτες μας; Απολύτως τίποτα! Η Ewals Cargo Care παραμένει στην ίδια τοποθεσία που γνωρίζουν οι πελάτες μας στην Ολλανδία, διατηρώντας τους ίδιους ανθρώπους, αλλά και την ίδια διαχείριση. Οι υπηρεσίες που γνωρίζετε και απολαμβάνετε επί ολλανδικού εδάφους θα συνεχίσουν να σας προσφέρονται με την ίδια ακριβώς ποιότητα και υπευθυνότητα.

Δύο λόγια για τον νέο μας ανταποκριτή στην Ολλανδία: πρόκειται για μία οικογενειακή επιχείρηση τέταρτης γενεάς, που μετά από έναν και πλέον αιώνα ιστορίας (έτος ίδρυσης 1916), έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο δυναμικούς ομίλους με ισχυρή παρουσία σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η Ewals Cargo Care απασχολεί σήμερα περισσότερους από 2.000 υπαλλήλους σε 16 χώρες, διεξάγοντας περισσότερες από 5.000 μεταφορές καθημερινά εντός και εκτός ηπείρου.
Τα τρένα που φύγανε…

Τα τρένα που φύγανε…


Έπειτα από αναβολές και καθυστερήσεις μηνών, η εξαγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την ιταλική Ferrovie dello Stato Italiane ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες, μετά το πράσινο φως από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Το επόμενο βήμα για τους Ιταλούς αγοραστές είναι να μεταβούν στις Βρυξέλλες προκειμένου να ενημερώσουν την Κομισιόν για την ολοκλήρωση της εξαγοράς, ώστε να μη γίνουν απαιτητά 714 εκατ. Ευρώ που έχουν θεωρηθεί κρατικές ενισχύσεις προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Ως άνθρωποι της αγοράς, είναι φυσικό να μας ενδιαφέρουν οι διεθνείς επενδύσεις στη Ελλάδα, καθώς είναι προϋπόθεση τόσο για την εισροή συναλλάγματος όσο και για την αύξηση των θέσεων εργασίας στη χώρα μας. Από την άλλη πλευρά όμως, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όπως παραδέχεται η ίδια η Ferrovie dello Stato Italiane (3ος μεγαλύτερος παίκτης στις σιδηροδρομικές μεταφορές στην ΕΕ) είναι τελευταία στις στρατηγικές της επενδυτικές της επιδιώξεις, όπως αυτές παρουσιάστηκαν στο επενδυτικό της πρόγραμμα για τη δεκαετία 2017 – 2026!

Κάποιες φορές, φανταζόμαστε μία Ελλάδα, όπου ικανοί (και υπάρχουν!) Έλληνες managers «τρέχουν» και παράγουν αποτελέσματα σε οργανισμούς του μεγέθους των σιδηροδρόμων, των λιμανιών, των αεροδρομίων κλπ. Δυστυχώς όμως, οι παθογένειες της ελληνικής οικονομίας και διοίκησης, όπως τις ξέρουμε και τις βιώνουμε καθημερινά, μας οδηγούν σε μία και μόνο διαπίστωση: ότι αυτό που φανταζόμαστε πολύ δύσκολα θα γίνει πραγματικότητα και ότι απλά θα αρκούμαστε κάθε φορά να βλέπουμε «τα τρένα που φεύγουνε»…
OMONIA TRANS. Μεταφορά εμπορευμάτων: σπεύδε ασφαλώς!

OMONIA TRANS. Μεταφορά εμπορευμάτων: σπεύδε ασφαλώς!


Οι εμπορευματικές μεταφορές, όπως γνωρίζουν όσοι δραστηριοποιούνται στο χώρο μας, διέπονται από καθεστώς ασφαλιστικής προστασίας και κάλυψης, όπως αυτό έχει οριστεί από τη διεθνή συνθήκη CMR που υπεγράφη στη Γενεύη το 1957 και καλύπτει όλες τις ευρωπαϊκές χώρες (και κάποιες εκτός ηπείρου).

Ωστόσο, κάποιες φορές, το απρόοπτο είναι ισχυρότερο από τις συνθήκες! Καθώς η CMR υπολογίζει τις αποζημιώσεις σε περιπτώσεις μερικής ή ολικής απώλειας με βάση το βάρος του ζημιωθέντος εμπορεύματος, χωρίς να υπολογίζει την εμπορική του αξία, μία επιχείρηση μπορεί να βρεθεί σε δεινή, κυριολεκτικά, θέση. 

Η λύση έρχεται με την παροχή επιπρόσθετης ασφαλιστικής κάλυψης, βάσει αξίας εμπορεύματος, η οποία ονομάζεται “ALL RISK INSURANCE COVERAGE”. Η κάλυψη αυτή, την οποία συστήνει η OMONIA TRANS, ασφαλίζει τα εμπορεύματα στο 100% της τιμολογιακής τους αξίας (με μία απολύτως λογική ποσοστιαία επιβάρυνση) μηδενίζοντας έτσι τον κίνδυνο οικονομικής απώλειας. Φυσικά, γνωρίζουμε ότι ζούμε σε μία εποχή, όπου κάθε λεπτό του Ευρώ μετράει, αλλά από την άλλη πλευρά, είναι πάντα καλύτερο να προλαβαίνουμε το απρόοπτο. Για τις διαδικασίες του ALL RISK INSURANCE COVERAGE, όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμβουλευτούν τους άρτια καταρτισμένους εκπροσώπους της OMONIA TRANS.
Φιλικά, η ομάδα της OMONIA TRANS. 
WE HANDLE - WE CARE.
LinkedIn
Twitter
Website
Copyright © 2017 OMONIA TRANS, All rights reserved.


διαγραφή από την λίστα    ενημέρωση παραμέτρων εγγραφής στην λίστα

Email Marketing Powered by Mailchimp