Copy
View this email in your browser
I dag kan du læse om ... 
  • Regionsrådet har uddelt 1 mio. kr. til fem kultur- og sundhedsprojekter
  • Vellykket informationsmøde om Creative Europe
Sansefødestue på Regionshospital Nordjylland, Hjørring. Foto: Lene Pedersen, Region Nordjylland.

Kunst som medicin giver patienter og børn med særlige behov øget sundhed

Regionsrådet styrker samspillet mellem kultur og sundhed i Nordjylland med 1 mio. kr. til 5 nye initiativer. Bl.a. til Danmarks første healinghospital på Regionshospital Nordjylland samt til sang- og musikaktiviteter på tværs af kulturskoler og specialklasser i Hjørring, Aalborg og Mariagerfjord kommuner.

Regionsrådet har fra sin Kultur og Sundhedspulje fordelt i alt 1 mio. kr. til 5 nye initiativer, som skal skabe nye oplevelser og muligheder i samspillet mellem kultur, kunst og sundhed i Nordjylland.

Fællesnævneren for de 5 initiativer er, at de ved hjælp af kunst, bevægelse og sang skal skabe oplevelser til gavn for fysisk såvel som mental sundhed hos både unge og ældre patienter og borgere. Eksempelvis ved udbredelse af kunst på nordjyske hospitaler, plejecentre og institutioner samt ved involvering af kunstnere og kulturhuse i rehabiliteringen af patienter med livstruende sygdomme.
 

Kunsten inspirerer sundhedssystemet

- I Regionsrådet har vi det afsæt, at kunst og kultur kan styrke mennesker både fysisk og mentalt, når vi er udfordret på helbredet. Derfor støtter vi initiativer, som tænker nyt og tænker sammen til gavn for forebyggelse og rehabilitering. Jeg er overbevist om, at kunsten kan inspirere sundhedssystemet til styrket fokus på det hele menneske og den enkelte patient eller borgers mental sundhed og livskvalitet, siger Ole Stavad, regionsrådsmedlem og formand for Udvalget for Regional Udvikling.

- Samtidig vil de nye initiativer bidrage til de allerede positive nordjyske erfaringer med samspil mellem kunst og sundhed. Erfaringer som vi ser frem til at få samlet og formidlet gennem regionens engagement i NOCKS - Nordjysk Center for Kultur og Sundhed, som er forankret på Aalborg Universitet, forklarer Ole Stavad.
 

Følgende initiativer har fået tilskud:

  • Kulturelle rehabiliteringsforløb efter indlæggelse, Aalborg Universitetshospital, 275.000 kr.
  • Danmarks første healinghospital, Regionshospital Nordjylland, 175.000 kr. 
  • Glad med sang, Mariagerfjord Kulturskole, 250.000 kr.
  • Senior Form – motion for seniorer, Komponist Viggo Steincke og foreningen Cimbri, 98.000 kr.
  • Besat, Kunstnerorganisationen LIM, 200.000 kr.
Læs mere om nogle af de støttede projekter på på Region Nordjyllands hjemmeside. 
Læs hele pressemeddelelsen

Informationsmøde om Creative Europe og MEDIA


Tak til alle, der deltog i informationsmødet d. 18. november 2021! Vi gik hjem med hovedt fuld af inspiration og spændende idéer til internationale projekter. 

Dagen var arrangeret af NordDanmarks EU-kontor i samarbejde med Slots- og Kulturstyrelsen og Region Nordjylland. Repræsentanter fra Creative Europe Desk Culture og MEDIA fortalte om støttemuligheder for hhv. de kulturelle og kreative sektorer og den audiovisuelle sektor. Vi fik en bred indflyvning i programmets muligheder.

Husk at du altid kan kontakte Aija Konisevska Azadi fra NordDanmarks EU-kontor, hvis du har brug for vejleder om støttemuligheder på kulturområdet eller hjælp til partnersøgning. 
 

Download præsentationerne fra informationsmødet

Med venlig hilsen,
Kultur-teamet i Region Nordjylland

Du modtager denne mail, fordi du er tilmeldt kulturnyheder fra Region Nordjylland.

Afmeld nyhedsbrev    Opdater dine præferencer 

 


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Region Nordjylland - Kulturnyt · Niels Bohrs Vej 30 · Aalborg Ø 9220 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp