Copy
View this email in your browser

GODT NYTÅR! 


2020 har været et udfordrende år for kulturen, og starten af 2021 følger indtil videre i samme spor med begrænsning af forsamlinger og nedlukninger. Alligevel er der en fornemmelse af, at foråret og lyset er på vej tilbage, efterhånden som COVID-19-vaccinen gør sit indtog. Vi begynder at øjne muligheden for igen at kunne udfolde og opleve kunsten og kulturen under mere frie rammer. Det bliver skønt! 

I dette nyhedsbrev kan du læse om den lille kulturpulje i foråret 2021 og Region Nordjyllands kulturplan for de kommende to år.
Blokhus strand i vintersol

1 mio. kr. ekstra til den lille kulturpulje

Regionsrådet har i 2021 afsat 1,5 mio. kr. til Region Nordjyllands lille kulturpulje fordelt på to ansøgningsrunder. Puljen er dermed forøget med 1 mio. kr. i forhold til tidligere år. Det sker for at støtte mindre kulturarrangementer i alle dele af Nordjylland, der kan gennemføres på trods af COVID-19 restriktioner.

De regionale politikere lægger vægt på, at støtten i størst mulig udstrækning anvendes til at honorere udøvende kunstnere, der økonomisk er hårdt ramt af aflysninger og restriktionerne i forbindelse med COVID-19.

Herudover har vi forsøgt at gøre det så enkelt som muligt at ansøge, så puljen også er attraktiv for frivillige foreninger, der drives af engagerede kulturelle ildsjæle.
 

Hvem kan søge den lille kulturpulje?

Kulturinstitutioner, kommuner eller andre organisationer, der arbejder med kunst, kreativitet, kultur og udvikling. Kunstnere og andre enkeltpersoner kan indgå i projektansøgninger via partnerskaber.
 

Hvad kan der søges støtte til?

Den lille kulturpulje støtter mindre projekter, hvor en hurtig og forholdsvist lille bevilling gør en stor forskel for den kulturelle udvikling og kulturlivet i Nordjylland.
Der kan som udgangspunkt ikke søges til fysiske anlægsudgifter, sportsarrangementer, studierejser samt rene udgivelser af bøger eller musik.
 

Løbende ansøgningsfrist frem til 1. april 2021

I perioden fra 10. januar til 1. april er der løbende indtag af ansøgninger. Du får svar på din ansøgning inden for 4 uger (med forbehold i ferieperioder). Det er hensigten at uddele ca. 1 mio. kr. i denne periode.
Læs mere om den lille kulturpulje

Ny kulturplan for Region Nordjylland i 2021 og 2022


Lige inden jul godkendte Regionsrådet en revision af Kulturplan 2019-2022. Dermed er der nu lagt konkrete planer for indsatsområder og økonomien for de kommende to år. Planen er bl.a. udviklet på baggrund af de input, vi fik på Kulturens Visionsdag i Hadsund Kulturcenter i september 2020.  
 

Kulturplanen har tre indsatsområder:

  • Kultur og sundhed
  • Partnerskaber og netværk
  • Kulturel udvikling. 
Kulturplanen arbejder med en bred forståelse af kulturen. Den tager udgangspunkt i kunst og kultur i klassisk forstand, for eksempel i form af litteratur, film, billedkunst, visuel kunst, musik, kulturarv, scenekunst med videre.

Den omfatter også kulturlivet som en vigtig branche med stor diversitet, der er en kilde til udvikling, sammenhængskraft og geografisk bæredygtighed i alle dele af samfundet. 

På hjemmesiden kan du hente kulturplanen som pdf og bl.a. læse mere om, hvordan kulturbudgettet bruges på de forskellige indsatsområder.
 
Læs mere om Region Nordjyllands kulturplan


Med venlig hilsen,
Kultur-teamet i Region Nordjylland

Du modtager denne mail, fordi du er tilmeldt kulturnyheder fra Region Nordjylland.

Afmeld nyhedsbrev    Opdater dine præferencer 

 


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Region Nordjylland - Kulturnyt · Niels Bohrs Vej 30 · Aalborg Ø 9220 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp