Copy
Nieuwsbrief december 2018
View this email in your browserNIEUWSBRIEF
 
  • Bedankt Club van 100 leden!
  • Geslaagde wijnproeverij
  • Cheque Go to Expo uitgereikt
  • Agenda
  • Een van de leden aan het woord


 
 
Met deze laatste nieuwsbrief van het jaar voor de Club van 100 willen we alle leden hartelijk danken voor hun inzet. Met jullie financiële bijdrage hebben we weer veel kunnen bereiken in 2018, waaronder een succesvol huisartsensymposium met een beoordeling van de bezoekers van een 8,6! Ook hebben we het aanbod voor ouders en naasten van iemand met een eetstoornis succesvol aangepast met elke maand een ontmoetingsavond én een themabijeenkomst. Hierdoor is er nu de mogelijkheid om dieper op bepaalde thema’s in te gaan, maar ook met elkaar in gesprek te gaan over belangrijke zaken waar ouders en naasten mee te maken krijgen. Daarnaast is de groep Horizon opgericht, een gespreksgroep voor ouders die een kind hebben verloren aan de gevolgen van een eetstoornis. Dat zowel onze oudste vrijwilliger Netta Heemsbergen als Michael Zijlaard dit jaar een koninklijke onderscheiding ontvingen maakt ons trots.
Ook het komend jaar gaan we er weer hard tegenaan. In januari komt een nieuwe brochure uit, speciaal ter ondersteuning van ouders en naasten. Ook blijven we ons inzetten om de kennis bij huisartsen en praktijkondersteuners te vergroten, juist omdat zij zo belangrijke zijn bij de eerste opvang bij en onderkenning van een eetstoornis.
 
Fondsenwerving
Het Leontienhuis bestaat nog steeds geheel van giften, donaties, fondsen en sponsorgelden. Uw bijdrage aan de Club van 100 is dus onontbeerlijk. Voor het komende jaar is het doel de fondsenwerving verder te professionaliseren om een gezonde basis voor de toekomst neer te zetten. Daarnaast willen we ons inzetten om de boerderij waar het Leontienhuis in gevestigd is zo optimaal mogelijk te benutten, omdat ook dit een extra bron van inkomsten kan zijn.
We wensen jullie alvast fijne Feestdagen! De decembermaand is voor mensen met een eetstoornis vaak een moeilijke maand. Veel draait om eten, drinken en genieten. Voor mensen met een eetstoornis is dit enorm stressvol. Daarom is het Leontienhuis ook in de kerstvakantie open. Op Tweede Kerstdag is er de mogelijkheid om gezamenlijk te lunchen. Geen ingewikkelde, luxe hapjes, maar de gewone boterhammen om de Kerst-eetstress even te doorbreken en daarna met elkaar gezellig spelletjes spelen.  
Tot in 2019!
 
Elk kwartaal kunnen leden van de Club van 100 een interessante lezing bijwonen in het Leontienhuis. In oktober was het de beurt aan Michael Zijlaard, echtgenoot van Leontien, maar vooral ondernemer pur sang. Michael vertelde met de nodige Rotterdamse humor over zijn carrière in de wielersport en zijn leven met Leontien. Zijn inspirerende verhaal ging over zijn eerste ontmoeting met Leontien, zijn dagelijkse bezigheden als ondernemer, ploegleider, wielerliefhebber, teammanager, regelaar, organisator, wedstrijdleider van de Zesdaagse van Rotterdam. 

Toast op het nieuwe jaar
Ook dit jaar beginnen we het nieuwe jaar voor de Club van 100 in de Ahoy, waar traditiegetrouw in de eerste week van het jaar de Wielerzesdaagse van Rotterdam wordt gehouden. Leden van de Club van 100 zijn welkom op 3 januari 2019, waar Leontien Zijlaard- Van Moorsel om 18.55 uur een toast uitbrengt op het nieuwe jaar.

 
Geslaagde wijnproeverij
Een virtuele reis langs de Spaanse wijnvelden van Vinos QuiXote. Dat was wat wijnkenner Juan Haro voor de Club van 100 in petto had. Proevend van de heerlijke, biologische wijnen, cava en olijfolie met bijpassende tapas kwamen we niet alleen veel over de Spaanse wijn te weten, het was ook nog een gezellige en geslaagde avond. Na afloop konden de deelnemers hun favoriete wijnen bestellen waarbij de winst aan het Leontienhuis werd geschonken. Dat leverde een mooi bedrag van 900 euro op!

Dinsdagochtend 11 december was het eindelijk zover! De overhandiging van de sponsorcheque aan Fieke Thijs (manager Leontienhuis) naar aanleiding van de Go to Expo actie. Wij hebben met deze actie € 12.500,- opgehaald voor het Leontienhuis!Wij willen iedereen bedanken die hier een steentje aan heeft bijgedragen. 

foto vlnr: Guido Hoffman, Jeroen Kroondijk, Fieke Thijs, Arjan Rens en Manon Veldkamp

AGENDA
 

donderdag 3 januari 2019
Zesdaagse Rotterdam in Ahoy

Op donderdagavond 3 januari luiden wij het nieuwe jaar in tijdens de wielerzesdaagse van Rotterdam! Op deze avond ben je met je partner van harte welkom in het VIP-dorp van Ahoy. We verwachten jullie tussen 18:00 en 18.45. Om 19:00 uur toosten we op het nieuwe jaar met een hapje en een drankje. Vanaf 19 uur gaat de Zesdaagse van start en kun je vanaf het VIP dorp de wedstrijden van heel dichtbij bekijken of gewoon gezellig wat rondlopen in Ahoy!

donderdag 21 februari 2019
Pieter Walraven – senior adviseur/partner Public Matters
Pieter heeft meer dan 15 jaar ervaring in belangenbehartiging en strategische communicatie. Hij ondersteunt bestuurders bij het managen van overheidsrelaties en geeft trainingen op het gebied van public affairs en media. Collectieve belangenbehartiging door brancheorganisaties is zijn specialisme.

donderdag 4 april 2019
Lezing Peter Van den Hul over de familie Van der Valk, de hotels en meer…

vrijdag 12 april 2019
Fietsclinic door Paul van Dam (passion4biking.com) 
Aan het woord: Hayel Köse van Apotheek Zevenhuizen-Moerkapelle

Op uitnodiging van huisarts Van Breugel uit Zevenhuizen, mochten wij vorig jaar een kijkje komen nemen in het Leontienhuis. Dit bezoek maakte zo’n indruk op ons, dat wij besloten om lid te worden van de Club van 100! Wat doen jullie mooi werk! En wat doen jullie je best om mensen met eetproblemen te ondersteunen! Als apotheek zijn wij gespecialiseerd in het regelen van medicatie en het geven van goede voorlichting over het gebruik van de medicijnen. Jullie zijn vooral goed in het luisteren naar mensen en hen te leiden naar een goede balans in hun leven. Daarom willen wij als apotheek jullie een hart onder de riem steken en door lid te zijn van de club van 100 jullie werk steunen! Wij zijn ervan overtuigd dat het doel van jullie missie, nl. de kwaliteit van leven van mensen met een eetstoornis en hun naasten zo te verbeteren dat ze in staat zijn om weer deel te nemen aan de maatschappij, bereikt kan worden met hulp van vrijwilligers die zelf weten welke invloed een eetstoornis op hun leven heeft èn met financiële ondersteuning van veel enthousiaste en meelevende club-100-leden.

Apotheek Zevenhuizen-Moerkapelle is gevestigd in de oude Dorpsstraat van Zevenhuizen en goed bereikbaar voor de bezoekers van het Leontienhuis. Wij nodigen hen en ook alle vrijwilligers uit om eens een kijkje in onze apotheek te komen nemen.

Dit e-mailbericht is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde. Als dit bericht niet voor u bestemd is, wordt u vriendelijk verzocht dit aan de afzender te melden. Het Leontienhuis staat door de elektronische verzending van dit bericht niet in voor de juiste en volledige overbrenging van de inhoud, noch voor tijdige ontvangst daarvan. Voor informatie over Het Leontienhuis raadpleegt u www.leontienhuis.nl

 
FB/Leontienhuis
FB/Leontienhuis
@leontienhuis
@leontienhuis
Leontienhuis
Leontienhuis
Dit e-mailbericht is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde. Als dit bericht niet voor u bestemd is, wordt u vriendelijk verzocht dit aan de afzender te melden. Het Leontienhuis staat door de elektronische verzending van dit bericht niet in voor de juiste en volledige overbrenging van de inhoud, noch voor tijdige ontvangst daarvan. Voor informatie over Het Leontienhuis raadpleegt u www.leontienhuis.nl

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Leontienhuis · Zuidplasweg 13 · Zevenhuizen, MA 2761 JJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp