Copy
Nieuwsbrief mei 2017
View this email in your browserNIEUWSBRIEF
 
  • Volop activiteiten in het Leontienhuis
  • Aankondiging lezing voor de leden
  • Verslag Huisartsensymposium 11 mei j.l
  • Een van de leden aan het woord


 


Volop activiteiten in het Leontienhuis

Sinds begin 2016 registreren we alle activiteiten in het Leontienhuis. Zo krijgen we nog beter inzicht in onze inspanningen, maar vooral ook in het animo en de waardering ervoor.

Het blijkt dat er veel behoefte is aan de bijeenkomsten in het Leontienhuis. Zo hebben we vorig jaar 9 keer een inspiratiebijeenkomst met Leontien georganiseerd waar 419 geinteresseerden naartoe kwamen. Ook was er 10 keer een bijeenkomst voor ouders en naasten met 152 deelnemers. Daarnaast organiseren we 4 keer per week een lunch en een creatieve inloop waar ca. 4 a 5 bezoekers per keer aan meedoen. Andere activiteiten zijn: emailondersteuning (91), mentorschappen (65), kennismakingsgesprekken (120), yoga en mindfulness en de wekelijkse ondersteuningsgroepen.
De warme maaltijd op maandagavond zijn we vorig jaar als pilot gestart, maar is nu al een vast onderdeel. "Het is moeilijk en gezellig tegelijk, daarom kom ik elke week" aldus een van de meiden.

 

Hallo Leden van de Club van 100,

Een nieuw gezicht binnen de club van 100! Ik ben door Fieke Thijs, algemeen manager van het Leontienhuis, gevraagd om deze mooi club te gaan leiden en er een swingende businessclub van te maken. Zoals jullie al gelezen hebben is mijn naam Guido Hoffman ik ben uit 1966, 23 jaar getrouwd met mijn vrouw Laila en wij hebben 2 kinderen. Dochter Fee van 19 en zoon Jip van 15. Mijn bedrijf heet LeaseBewust Autolease - Privé Lease. LeaseBewust is partner van 5 autoleasemaatschappijen  en wij zoeken voor onze klanten naar de beste leasedeal!

De Hoffmannetjes zijn super sportief, de kinderen voetballen en tennissen en ik fiets. In de weekenden moedigen wij de kinderen aan langs het veld en tennisbaan. Ik ben zelf in 2014 begonnen met fietsen op mijn gewone herenfiets en sinds 2 jaar zit ik op een racefiets. Superleuk en ik ben dol enthousiast.

De Club van 100!

Wij willen graag van de Club van 100 een swingende businessclub maken met regelmatige bijeenkomsten, uitstapjes en meer. Om een businessclub met een krachtige uitstraling te worden hebben we meer leden nodig. Ons doel is om dit jaar minimaal 10 nieuwe leden te werven en om uiteindelijk over 2,5 jaar 100 leden te hebben. Als u ondernemers kent die geïnteresseerd zijn om lid te worden dan kunt u ze altijd met mij in contact brengen.

Met de opbrengsten van de contributies zullen we het Leontienhuis ondersteunen, een klein deel van de contributie zal worden gebruikt voor activiteiten. Als jullie leuke ideeën hebben voor activiteiten hoor ik het graag, meedenken wordt gewaardeerd.

AGENDA

11 september Leontien Charity Ride. Dit jaar kunnen de leden van de Club van 100 nog gratis meedoen aan dit super gave evenement. Vanaf 2018 wordt de Charity Ride losgekoppeld van de Club van 100 en kunnen leden meedoen tegen een gereduceerd tarief.

28 september Pals Brust voormalig topman van C&A. De lezing gaat over circulaire maatschappelijk verantwoorde textielproductie in Bangla Desh. Na de lezing van Pals gaan we gezellig met elkaar napraten en kennismaken! Wij zorgen uiteraard voor een hapje en een drankje.

November 2017 (datum nog niet bekend). Arnold van der Leyde, voormalig Nederlands topboxer. Hij gaat ons bijpraten over de overeenkomsten tussen topsport en business.

Januari 2018 Bezoek wielerzesdaagse. Gezellig met z’n allen een avond naar de Wielerzesdaagse in Ahoy, vooraf eten we gezellig in het echte Rotterdamse restaurant De Rustburcht!

Ik ga er van uit dat we met de Club van 100 een hele fraaie toekomst tegemoet gaan met veel nieuwe leden. Hier wordt u als ondernemer ook wijzer van. Als u ideeën , vragen op- of aanmerkingen heeft hoor ik het graag!

Met sportieve groet,

Guido Hoffman

T:    06-51313307

E:    guido@leasebewust.nl


 


Succesvol eerste huisartsensymposium

Het eerste huisartsensymposium van het Leontienhuis is succesvol verlopen. Ruim 60 huisartsen waren aanwezig om zich te verdiepen in de vroegsignalering van eetstoornissen. Dit is moeilijk omdat degene met de eetstoornis vaak wel van de klachten af wil, maar de ernst van de eetstoornis niet onderkent. Zo was er aandacht voor zichtbare kenmerken als opgezette speekselklieren, een slecht gebit en wondjes op de knokkels door braken, klachten als buikpijn die veroorzaakt kunnen worden door misbruik van laxantia en plastabletten en donzige beharing in de nek, op de wangen en armen bij ondervoeding.

Huisartsen gaven aan dat contact maken over de eetstoornis tijdens een eerste gesprek lastig is, zeker met de korte tijd die huisartsen beschikbaar hebben. Er werd veel informatie gegeven aan de hand van casussen uit de praktijk. Bij elkaar gaven de professionele sprekers in combinatie met het ervaringsverhaal van een moeder en de beelden van Leontien een compleet beeld van de problematiek. De huisartsen vonden deze kennis nuttig en goed te en goed toepasbaar in hun praktijk.   
Op onderstaande foto de sprekers van deze dag: Prof.dr. A.A. van Elburg, Drs A. van Bellegem, Prof.dr.H.W. Hoek en Leontien Zijlaard-van Moorsel. 


Peter van Beuningen van Origene aan het woord

OriGENE is een onderneming die een behandelmethode voor rugklachten levert aan fysio-manueel therapeuten. Dankzij de OriGENE-behandeling worden jaarlijks duizenden patiënten van hun rugklachten verlost. Ook patiënten die uitbehandeld heten te zijn. Hoe dat kan? Anders dan veel gangbare behandelingen die zich richten op het bestrijden van de symptomen, richt deze methode  zich op de oorzaak van rugklachten. De OriGENE-rugtherapie is een bijzondere vorm van kracht- en coördinatietraining en op een speciaal behandeltoestel, dat in Nederland werd ontwikkeld door sportarts Frank Bertina
De ervaring leert dat de OriGENE-behandeling in de meeste gevallen succesvol is. Dat wil zeggen: een grote verbetering in functie, kracht en uithoudingsvermogen van de rug als gevolg heeft. Dit gaat vaak samen met een afname van pijn en beperkingen.
We krijgen dagelijks vele  reacties van patiënten. Blije patiënten, die veel minder of geen rugklachten  ervaren en weer kunnen bewegen en sporten zoals ze gewend waren. OriGENE  is geen wondertherapie, echter de resultaten zijn vaak zeer positief.  Het is dus altijd de moeite waard om te onderzoeken of klachten kunnen worden behandeld met deze  therapievorm.  Voor meer informatie : www.lagerugklachten.nl

Waarom wij het Leontien huis ondersteunen?
"Ziek zijn isoleert en maakt eenzaam". aldus Peter. Iedereen wil graag actief deel uitmaken van het leven. Het Leontien huis laat mensen met een eetstoornis en hun naasten weer zien  dat ze een perspectief hebben, dat er kansen zijn. Dat ondersteunen wij van harte.  Er is altijd hoop dat kan uitgroeien tot vertrouwen.  


 
Dit e-mailbericht is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde. Als dit bericht niet voor u bestemd is, wordt u vriendelijk verzocht dit aan de afzender te melden. Het Leontienhuis staat door de elektronische verzending van dit bericht niet in voor de juiste en volledige overbrenging van de inhoud, noch voor tijdige ontvangst daarvan. Voor informatie over Het Leontienhuis raadpleegt u www.leontienhuis.nl

 
FB/Leontienhuis
FB/Leontienhuis
@leontienhuis
@leontienhuis
Leontienhuis
Leontienhuis
Dit e-mailbericht is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde. Als dit bericht niet voor u bestemd is, wordt u vriendelijk verzocht dit aan de afzender te melden. Het Leontienhuis staat door de elektronische verzending van dit bericht niet in voor de juiste en volledige overbrenging van de inhoud, noch voor tijdige ontvangst daarvan. Voor informatie over Het Leontienhuis raadpleegt u www.leontienhuis.nl

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Leontienhuis · Zuidplasweg 13 · Zevenhuizen, MA 2761 JJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp