Copy
View this email in your browser
Kære alle, hermed de seneste nyheder fra Frivilligcenter Rudersdal

Nyhedsbrev - Tak for i år, Samarbejde skal styrke unges trivsel, Nye seniorfællesskaber, Inklusion af sårbare børn og unge i idrætslivet, Nye frivilligjob, Ny rapport fra Center for Frivilligt Socialt Arbejde, Kalender

Tak for i år og God Jul

Så er det tid til at sige tusind tak for i år. Et år, der vil stå stærkt i erindringen, fordi det har budt på så mange udfordringer og så meget udvikling på én gang. Corona har påvirket vores liv og vores fællesskaber med alt fra afstand og afsavn til samfundssind, frivillighed og ny hjælpsomhed.

Corona-året har været svær at danse med, og det har haft store konsekvenser i form af øget isolation og ensomhed. Men det har været fantastisk at opleve, at viljen til at være der for andre har været så stor og frivillige og foreninger har mødt udfordringerne med opfindsomhed og skabertrang.

Læs hele Lisbeth Eckhardt-Hansens jule- og nytårshilsen her.

Samarbejde skal styrke unges trivsel

Temadag og fortælle-koncert med Mathilde Falch blev en god begyndelse på samarbejdet mellem unge og deres voksne fra frivillige foreninger og kommunale institutioner i Lyngby-Taarbæk og Rudersdal.

Mere end 30 unge og deres engagerede voksne var samlet til debatmøde for at finde nye veje til at styrke ung trivsel. Frivilligcenter Rudersdal og Lyngby Taarbæk inviterede til mødet sammen med Social- og Sundhed i Rudersdal Kommune.

Læs mere og oplev Mathilde Falch her.

Nye seniorfællesskaber i boligområderne spreder glæde

Nye seniorfællesskaber i boligområderne blomstrer op i Holte og Birkerød og spreder glæde blandt seniorer. 

Coronakrisen har medført at mange seniorer i lang tid har isoleret sig, og har måtte lide et stort socialt afsavn. Derfor har Frivilligcentret med støtte fra Sundhedsstyrelsen og i samarbejde med boligselskaberne og seniorerne selv oprettet seniorfællesskaber på Bellisbakken, Byager Vænge og Kajerød Vænge i Birkerød og på Gl. Holtegårdsvej i Gl. Holte. Et seniorfællesskab fra Vedbæk har fundet midlertidigt husly i Frivilligcentret og et nyt seniorfællesskab i Nørrevang er også på vej ind i fællesskabet.

Læs om fællesskaberne og se vores lokale nissepige her.
Inklusion af sårbare børn og unge i idrætslivet

Et samarbejde mellem DGI Nordsjælland, Røde Kors og Frivilligcenter Rudersdal har gjort det lidt nemmere for flygtningebørn og andre børn og unge der står udenfor idrætslivet at komme i gang i foreningerne.

Det skal være nemt for flygtningebørn og andre sårbare målgrupper at finde ind i foreningslivet, og idrætsforeninger skal være gode til at tage imod nyankomne. Så klart lød formålet for et nye projektsamarbejde mellem DGI Nordsjælland, Røde Kors og Frivilligcenter Rudersdal.

Læs mere om velkomst-workshoppen og de andre gode tilbud her.
 
Nye frivilligjob Se disse og andre frivilligjobs på frivilligjob.dk. Søg under Rudersdal.

Hvad sker der, når frivillige ikke får respons fra brugerne?
Anerkendelse er en vigtig motivationsfaktor i det frivillige arbejde. Men hvor stor betydning har brugerens anerkendelse af den frivilliges indsats egentlig for den frivilliges motivation? Med afsæt i analysekonsulent Nathalie Perregaards ph.d. analyserer Center for Frivilligt Socialt Arbejde (CFSA) i et nyt videnstema årsagerne til, at frivillige sociale relationer sommetider går i hårdknude. Find og læs CFSAs rapport her.

Kalenderen


Læs mere om dette tilbud til unge med angst og depression.


Læs mere om sorggruppen og dette tilbud.


Læs mere om Lær at tackle og dette tilbud.


Læs mere om Kom videre mand og dette tilbud.

Læs mere om, hvordan kvinder kan hjælpe kvinder og om dette tilbud. 
 

Copyright © 2020 Frivilligcenter Rudersdal, All rights reserved.