Copy
View this email in your browser
Kære alle, hermed de seneste nyheder fra Frivilligcenter Rudersdal

Nyhedsbrev - Ny hjemmeside, Tilbud til seniorer, Unges verdensmål i Rudersdal, Vi har en plan, Hospice Rudersdal, Falling, Lad et ønske flyde ud, Frivilligjob, Kalender

 

Frivilligcentret har fået ny hjemmeside

Så er vi i luften med en helt ny hjemmeside. Vi har arbejdet stenhårdt på at lave en ny digital indgang til det frivillige miljø og centret. Det er blevet meget nemmere at finde rundt, og der er kommet vigtige nyskabelser. 
Læs mere om hjemmesiden her.
 

Lad et ønske flyde ud

Foreninger, frivillige og alle Rudersdals borgere inviteres til at dele juleønsker, med hinanden og resten af verden. Vi trænger ekstra meget til at nære os i julens lys og varme i år, så lad os løfte os op i denne tid og få øje på det gode og dejlige vi kan sammen, mens vi passer på hinanden på afstand.

I år bliver også julefejringen for os digital. Læs mere om Frivilligcentrets digitale juleværksted her. Og find værkstedet på Facebook her.
 

Katalog med gode og udviklende tilbud til seniorer

Nyt katalog viser vejen til fællesskaber for seniorer i Rudersdal. Her finder du præsentation af tilbud om rådgivning og hjælp, tilbud om motion og bevægelse, musik og dans, kultur og samvær. Der er foreninger for patienter og handicappede, og der er mulighed for at være med indenfor miljø, klima, genbrug og integration. Læs mere og find kataloget her.
 
Vi har en plan
Man kan ikke andet end blive glad i låget, når man i avisen læser, at der nu er indgået en aftale mellem de frivillige genbrugsbutikker og kommunens genbrugspladser om at kunne genanvende kasserede brugsgenstande fra husholdningerne, og når de frivillige indgår aftaler med kommunen om at opbygge et stærkere socialt netværk for demente.
Preben Etwil, formand for Frivilligcenter Rudersdal, skriver her om frivilligcenterets nye strategiplan. 
Find også strategi 2021-2023 her.
 

Støtteforeningen for Hospice Rudersdal

Søndag den 15.11.2020 er ”Støtteforeningen for Hospice Rudersdal” oprettet ved en stiftende generalforsamling i Sognegården i Birkerød.

Støtteforeningen har været undervejs i gennem året, hvor en arbejdsgruppe under Seniorrådet i Rudersdal har arbejdet med projektet. Baggrunden er, at der mangler hospicepladser i Region Hovedstaden, da hver 3. henviste patient afvises.

Læs mere om oprettelsen af støtteforeningen.
 

Falling med DemensNetværket

Medlemmerne af DemensNetværk Rudersdal fik en tidlig julegave af deres forening den 11. november. De blev nemlig inviteret i biografen for at se Viggo Mortensens nye film FALLING, der handler om familielivet med demens og helt særligt om forholdet mellem den dementramte far og hans voksne homoseksuelle søn. Læs her om Falling set med DemensNeværkets øjne.
 

Få hjælp til at finde nye frivillige med frivilligjob.dk

Frivillige foreninger kan få hjælp til at finde nye foreninger i Frivilligcentret, som tilbyder kurser, workshop og sidemandsoplæring i at lave jobopslag på frivilligjob.dk. Det hele med støtte fra Folkeoplysningsudvalget. Frivilligportalen vil til gengæld med årets udgang ikke længere være en del af hjemmesiden.
Læs mere om vores tilbud her.
 

Unges verdensmål i Rudersdal
Unge i Rudersdal er engagerede i verdensmålene. Nogle vil gerne gøre det nært og konkret, så man mærker det i hverdagen i Rudersdal. Andre er optaget af at ændre verden og få indflydelse på institutioner og systemer. Det viser erfaringen fra projekt Unges Verdensmål, som har involveret 161 unge i samtalesaloner om verdensmål og 12 tilmeldte til en workshop med rådslagning om verdensmålene. Læs om Rudersdals ungdoms verdensmål her. 
 

Pulje: 1000 nye fællesskaber mod ensomhed

”Jeg håber inderligt, at de frivillige foreninger derude vil søge puljen med det samme, så vi sammen kan hjælpe de danskere, der føler sig ensomme på grund af coronaens restriktioner. Foreningslivet spiller en kæmpe rolle i forhold til at kunne få borgere med i fællesskabet,” lyder det fra kulturminister Joy Mogensen om den nye strakspulje på 10 millioner kr, der nu er åben for ansøgninger. 
Læs mere om puljen her.

 

Kalenderen

Kursus i psykisk førstehjælp. 5. december - Du kan tilmelde dig gratis kursus i Frivilligcenter Lyngby-Taarbæk, som vi samarbejder med. Tilmeld dig her.

Kursus i rekruttering af frivillige: Få nye frivillige, som bliver i foreningen. Kurset udbydes i samarbejde med Frivilligcenter og Selvhjælp i Lyngby Taarbæk. 17. december 10-13. Tilmeld dig her.

Kursus I fysisk førstehjælp. 12 december - Du kan tilmelde dig gratis kursus i Frivilligcenter Lyngby-Taarbæk, som vi samarbejder med. Tilmeld dig her.

Kursus i rekruttering af frivillige: Få nye frivillige, som bliver i foreningen.17. december.  Du kan tilmelde dig gratis kursus i Frivilligcenter Lyngby-Taarbæk, som vi samarbejder med. Tilmeld dig her.


Kvinder hjælper kvinder med at komme sig efter psykisk vold i ny gratis selvhjælpsgruppe. 

Ny selvhjælpsgruppe starter 14. januar 2021. Læs mere og tilmeld dig her

Copyright © 2020 Frivilligcenter Rudersdal, All rights reserved.