Copy
Banjaert herfst
Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk dan de online versie

Banjaert
Herfst 2020

Deze zomer bleek weer hoe onze NIVONgasten uitblinken in zorg voor elkaar. Nabij door afstand te houden. Het is niet altijd gemakkelijk. Eén ogenblik van onoplettendheid..... Groepen mogen we nog steeds niet ontvangen. Ideaal voor individuele gasten om te wandelen en te fietsen. Het duinreservaat kleurt geel en rood, de paddenstoelen schieten uit de grond. Op het strand keren de vogels terug: de meeuwen, de strandlopers.

Lees meer

Arrangementen


Als deze nieuwsbrief in je mailbox komt is Speksteen aan de Kust net geweest. Volgend jaar kan je weer meedoen. Met de nodige aanpassingen kunnen de meeste activiteiten doorgaan. Bevlogen zingen helaas niet. We hebben ons best gedaan om een alternatief te verzinnen: niet zelf zingen, maar luisteren naar muziek. Om individuele gasten van dienst te zijn is een extra week met verzorging ingelast. Beide weken zijn echter al volgeboekt, zo ook Banjeren. Voor wandelen en fietsen kunnen gasten alleen nog zelf iets organiseren en zelf voor de maaltijden zorgen. Zie tips. Altijd vooraf aanmelden, ook individuele gasten. 
Aanmelden: ams.banjaert.h@nivon.nl / 088 0990 972
kampeerterrein ams.banjaert.kt@nivon.nl  / 088 0990 973
Lees meer
 

Vrij en Verzorgd. 

 

14 t/m 18 september 2020 (vol)


Vijf dagen lang, van maandag (14.00 uur) tot en met vrijdag (14.00 uur), ben je gast in Banjaert. Je wordt volledig verzorgd, d.w.z. ontbijt, lunchpakket en een warme maaltijd ’s avonds. Naast veel rust in of rond Banjaert is er buiten ook veel te doen. Je kunt wandelen in de uitgestrekte duinen ten noorden van Wijk aan Zee, genieten van de zee ook in de avond, zwemmen, een strandterrasje pakken. Alkmaar en Haarlem zijn mooie gezellige steden met veel bezienswaardigheden.
€ 165,00 leden, niet-leden € 225,00.

Lees meer

Banjeren vanuit Banjaert. 

 

21 t/m 24 september 2020 (vol)

Vier dagen wandelen door de boeiende duinen en langs het strand. Deze wandeldagen staan onder de leiding van Marijke en Cor den Heijer.
Wandelingen van 8 à 10 km, en van 15 à 17 km. 
 De maandag is deze keer een flinke wandeldag. Daarom kunnen de wandelaars al op zondagavond in Banjaert arriveren. Het arrangement begint op maandagmorgen met het ontbijt en met een lunchpakket voor de maandagmiddag.
Geheel verzorgd: € 155,00 leden,
niet-leden € 215,00.

Lees meer

Verzorgd vrij zijn.

 

21 t/m 24 september 2020 (vol)

Even helemaal niets ‘moeten’. Bepaal zelf wat je doet, geniet van rust, zee, strand en duinen. Maak je geen zorgen om de maaltijden, deze dagen zijn geheel verzorgd, d.w.z. ontbijt, lunchpakket en 3 x diner. De dagen van verzorgd vrij-zijn beginnen maandag om 14.00 uur en eindigen donderdag om 14.00 uur. De deelnemers maken kennis met elkaar en bepalen zelf na dit moment hun eigen programma.
€ 125,00 leden, niet-leden € 185,00.

Lees meer

Natuurbeleving voor kinderen.

 

13 t/m 17 oktober 2020

Gedurende de herfstvakantie zijn er in Banjaert activiteiten waar je de kinderen ter plekke voor kunt  inschrijven. De organisatie en begeleiding van de activiteiten ligt in handen van Marion Sandee en Akkelien Wiersma. 
€2,50 per activiteit.
Lees meer

Encaustic art.

 

3 en 4 november 2020

Voor de tweede keer in ons aanbod. Een verrassende, veelzijdige en ontspannende techniek. Er wordt geschilderd met gekleurde blokjes bijenwas en een speciaal strijkboutje. Als ondergrond gebruiken we speciaal encaustic papier in diverse maten en kleuren, maar ook canvasdoek. We stempelen, maken een kleurige mandela, toveren ons boutje om tot mini-hotplate en bedrukken een stoffen tas met een eigen ontwerp. We maken ansichtkaarten, boekenleggers, landschapjes. Ervaring met schilderen niet nodig. De cursus wordt gegeven door Sonja Hendriks. Er wordt gewerkt tijdens 4 dagdelen. Ontbijt en lunch is zelfverzorging, kosten inclusief warme maaltijd op de eerste werkdag.
€ 75,00 leden, € 112,50 niet-leden.
Materiaalkosten: € 25,00 per persoon. 

Lees meer

Verrassend Papier. 

 

3 t/m 6 november 2020

Papier kent vele verwerkingsmogelijk-heden: batikken, stempelen, marmeren, verven, als decoratief gebruik voor boekjes en objecten. Papier maché: basis voor gekke vormen, sierlijke schalen en sieraden. Een eigen project met individuele begeleiding behoort tot de mogelijkheden. Dit alles o.l.v. beeldend vormgeefster Manja Markies.
Geheel verzorgd: € 165,00 leden, niet-leden € 225,00. Materiaalkosten: € 25,00‘

Lees meer

Bevlogen muziek beluisteren.

24 t/m 26 november  2020

Een serie muziekverhalen met uniek beeldmateriaal. Natuurlijk ook met veel, erg veel, muziek. Verhalen die zich bewegen op de rand van de popmuziek. Ze hebben gemeen-schappelijk dat ze staan voor maatschappelijke gebeurtenissen. Sociale geschiedenis met muziek als leidend motief.
Sjoerd Kemeling, enthousiast Nivonlid, geeft al jaren cursussen over muziek. Dat deed hij bij de Volksuniversiteit in Rotterdam, bij het Nivon (Arnhem) en tegenwoordig aan de muziekschool in zijn huidige woonplaats.
Sjoerd spreekt over Blues, Bessie Smith, Castro Rock, Dean Read, Folk, Muddy Waters, Civil Rights.
Ontbijt en lunch is zelfverzorging, inclusief 3 warme maaltijden. Kosten: € 120,00 leden, € 180,00 niet-leden. 
Lees meer
 

Tips: 

 

Tip #1

Organiseer je een activiteit binnen eigen kring, dan wijzen wij je erop dat de meest actuele fiets- en wandelroutes op de website staan vermeld. De nadere beschrijving is verkrijgbaar bij de balie van het huis. Fietsen zijn te huur. Maaltijden kunnen in het dorp in verschillende restaurants ook worden afgehaald, o.a. bij Be my Guest. 

Tip #2

Musea kunnen ivm corona meestal pas worden bezocht met reservering vooraf. Kindvriendelijke musea in de buurt zijn Huis van Hilde (Castricum), het Havenmuseum en Forteiland(IJmuiden), het Stedelijk Museum (Alkmaar), Het Pieter Vermeulenmuseum (Driehuis). In Amsterdam Nemo, het Joods Museum, Verzetsmuseum, Micropia, Tropenmuseum Junior, het Scheepvaartmuseum. En nog meer. Een bezoek aan de kinderboerderij De Baak (Beverwijk) of aan het infocentrum De Hoep (Castricum) is ook een goed alternatief bij minder mooi weer in weekeinde of herfstvakantie. 

Tip #3

Voor NIVONleden is deelname aan arrangementen aanzienlijk goedkoper. Ook bij individueel reserveren ben je al gauw goedkoper uit, mede door de actie kinderen gratis. NIVONlid zijn is echter niet alleen een kwestie van geld. Als NIVONlid behoor je tot een (natuur)vriendengroep: duurzaam en sociaal. Lees meer
 

Het woord aan: 

De gasten en het NIVONgevoel


....We hebben een heerlijk weekeinde gehad hier. Mijn vrienden waren onbekend met het NIVON en zijn héél enthousiast geworden. Heel plezierige huiswachten. Wat heerlijk om als huiswacht ook eens gast te zijn...Thea.
...ik voelde mij hier heel erg thuis. We hebben heerlijke wandelingen gemaakt in en om Wijk aan Zee. Ik kom zeker nog eens terug. Warme groet, Carla. 
...Het was voor ons de eerste keer: geweldige ervaring. Dank voor jullie gastvrijheid. Alfred, Mirjam en Sara. 
...Geen grootouder-kleinkindmidweek dit jaar maar toch een heerlijke tijd gehad met andere grootouders en kleinkinderen die we al kenden en ook nieuwe vrienden en vriendinnen...
 

Duurzaam en sociaal 

Afval

Goed nieuws: de verantwoordelijkheid voor het verminderen van plastic afval in het milieu wordt niet meer alleen bij de consument neergelegd. Per 2021 geldt een productieverbod voor bestek, roerstaafjes, rietjes en wattenstaafjes. Producenten moeten vanaf 2023 meebetalen aan de verwijdering van plastic uit het milieu. Bij ons op Banjaert wordt het verzamelde plastic afval door vrijwilligers naar de container in het dorp gebracht. 
GFT gaat nog niet goed. Er wordt teveel afval in gegooid wat er niet hoort. Daarom is besloten om het GFT voorlopig alleen in de keuken van het huis te scheiden, dicht bij de bron. Uit hygiënisch oogpunt zal in de zomermaanden de verzamelcontainer iedere week worden geleegd. 

 Natuurvriendenhuis Banjaert

Burg. Rothestraat 53 a
1949 CC  Wijk aan Zee

+31 (0)88 – 0990952
banjaert@nivon.nl

Website  |  Facebook 

Banjaert brengt drie keer per jaar een Nieuwsbrief uit die wordt toegezonden aan iedereen die eerder te gast is geweest op Banjaert. Wilt u onze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Dan kunt u zich uitschrijven

Copyright © 2020 Natuurvriendenhuis Banjaert, All rights reserved.