Copy
nieuwsbrief Banjaert Voorjaar
Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk dan de online versie

Banjaert
Voorjaar 2021

Meestal komt de voorjaarseditie van de nieuwsbrief eind januari naar jullie toe. We waren toen echter gesloten. Het past niet jullie te verheugen met mooie arrangementen die niet of waarschijnlijk niet door kunnen gaan. Nu kan en mag en toch weer iets, een beetje en voorzichtig. Kleine groepen in eigen beheer, geen andere groepen. Er mogen wel individuele gasten komen, maar ook weer in beperkt aantal. Reserveren dus. Toch nog heel goed nieuws: het kampeerterrein gaat 27 maart weer open. Reserveren: ams.banjaert.h@nivon.nl / 088 0990 972
kampeerterrein ams.banjaert.kt@nivon.nl  / 088 0990 973

Lees meer

Arrangementen


Doorgaan of niet hangt niet alleen af van het aantal aanmeldingen, maar ook van het covid-spook dat maar blijft rondwaren. Door het beperkte aantal deelnemers zijn de meeste arrangementen, vermeld in de Toorts, al volgeboekt. Het gaat om de volgende activiteiten: Creatieve ontspanning (29-31 maart); Cartoontekenen (6-8 april); Encaustic Art voor gevorderden (26 t/m 27 april) en Vlieg met de vogels (26 t/m 28 april). De wandeltweedaagse en een combinatie met de surfschool zijn individueel te boeken, niet gebonden aan vaste data. 
Lees meer
 

Wandeltweedaagse. 

 

het hele jaar door. 


Evenals de andere natuurvriendenhuizen heeft ook Banjaert een wandeltwee-daagse. Je wandelt vanaf station Castricum door de duinen naar Banjaert (12 km) voor de overnachting, de volgende dag loop je naar het station in Santpoort-Noord (15 km). De route volgt het kustpad, aangegeven door de rood/witte markering. Uiteraard is de route ook andersom te lopen. Of één helft, in Banjaert neem je dan de bus naar station Beverwijk, of je loopt naar het station (een kleine 10 km). Meer informatie op de site van Banjaert, onder het kopje wandelen en op de site van NIVON. Vanwege corona is het wel verplicht je verblijf van tevoren te boeken. 
Lees meer en Lees meer

Veilig surfen op de golven. 

 

1 april tot 1 oktober. 

Geniet van de zee en het strand, peddel in zee en pak de golven. Banjaert en Ozlines, een surfschool in Wijk aan Zee, hebben een samenwerkingsverband. En dat scheelt! Alle gasten van Banjaert krijgen 10% korting bij Ozlines Surfschool. 
Lees meer

Verhalen driedaagse.

 

6 t/m 8 april 2021

Anne van Delft is vertelster en geeft met veel plezier les in het vertellen van verhalen aan vertel-opa’s en -oma’s, ervaren vertellers en mensen die het zouden willen leren. Iedereen is welkom! We maken een fijne afwisseling van verschillende werkvormen en ontspanning en laten ons inspireren door de omgeving,.
Heb je nog vragen over de workshop? Bel Anne: 020 6227395.
Kosten: leden € 125,00 / niet-leden € 187,50 incl. 2 warme maaltijden. Ontbijt en lunch: zelfverzorging.
Lees meer

Fietsvierdaagse.

 

4 t/m 8 juli 

 

Een gevarieerd aanbod van themaroutes in verschillende richtingen. De routes staan op banjaert.nivon.nl/fietsen
Het zijn pittige routes, de langste 55 km. Eventueel kunnen we de routes inkorten tot maximaal 40 km. We rijden in twee of drie groepen, variatie e-bike versus gewone fiets, of korte route versus lange route is mogelijk. Op zondagavond is er een kennismaking, waarbij je jouw voorkeur kan aangeven. 
Ontbijt en lunch: zelfverzorging. De warme maaltijden zijn op maandag, dinsdag en woensdag.
De kosten bedragen € 50,00 t/m € 172,50 afhankelijk van lid/niet lid, verblijf in huis/kampeerterrein, met/zonder 3 warme maaltijden.
Lees meer

Opa-Oma-kleinkinddagen. 

 

1 t/m 5 augustus 2021

Een midweek voor grootouders en kleinkinderen van 4 –12 jaar. Tijdens deze dagen trekken de grootouders en kinderen met elkaar op. Samen genieten van de mogelijkheden van het duinterrein van Banjaert. Samen genieten van het strand, de zee, de duinen. Inclusief warme maaltijden; ontbijt en lunch zelfverzorging.
Kosten: € 155,00 leden / € 215,00 niet-leden.
Kosten kinderen leden: vanaf € 50,00 tot € 135,00 niet-leden.
.
Lees meer

Tips: 

 

Tip #1

Bij diverse horecabedrijven in het dorp is er afhaaldienst. Vermijd de drukte in de keuken. 

Tip #2

Bij de receptie van het kampeerterrein verkrijgbaar: het kabouterpad. Op het kampeer-terrein van Banjaert loop je dan samen met je (klein)kinderen de route. Zij een puntmuts op, knapzak op de rug, een opdrachtformulier in de hand en na afloop een glaasje kabouterlimonade en kabouterdiploma.
Kosten: € 3,50 per kind.

Tip #3

Er zijn fiets- en wandelroutes aanwezig bij de receptie van het huis. Er is een beschrijving bij van natuur, landschap en historische achtergrond.


 

Het woord aan: 

De gasten en het NIVONgevoel

Alweer de 11e keer. Heel gezellig. I.v.m. Corona niet zoveel mensen maar dat maakte het juist rustig. We hebben genoten. Jasmine en oma Olga.
Vanaf mijn 4e niet geweest. Strand, de hoogovens, leuk plaatsje. Nooit geweten dat hier de Noord Kennemerduinen en bossen begonnen. Wat mooi. Het was een fijn en gezellig verblijf. Marijke uit Jisp.
..Een weekend om de elementen te trotseren. Eerst heerlijke zon, dan windkracht 6 tot 8. Dat maakte het leven een stuk gemakkelijker met de wind in de rug. Striemende regen, maar de duinen schitterden weer prachtig in kleurrijk groen mos en een rood/violette gloed over de bossages. Af en toe wat licht in de lucht. Tot de volgende keer Siri Prem, Olga en Wil Adelaar. 
Hartelijk dank voor alles en dat is best veel. (schrijver onbekend)

..
 

Duurzaam en sociaal 

klimaatalarm 2021

Op 14 maart sloegen we samen met de dorpelingen alarm voor het klimaat. De regering doet te weinig om de doelen van Parijs te halen. Het lijkt onhaalbaar om voor te vechten: het klimaat, de biodiversiteit, vermindering van afval en grondstoffenverbruik, de toekomst voor onze kinderen.....Maar we waren over het hele land wel met 35.000 mensen. Alle beetjes helpen. Ook van jullie. 
Eind april krijgt Banjaert een keuring voor de Green Key. We hebben een gouden certificaat en we gaan ervan uit dat we dat behouden.  

 Natuurvriendenhuis Banjaert

Burg. Rothestraat 53 a
1949 CC  Wijk aan Zee

+31 (0)88 – 0990952
banjaert@nivon.nl

Website  |  Facebook 

Banjaert brengt drie keer per jaar een Nieuwsbrief uit die wordt toegezonden aan iedereen die eerder te gast is geweest op Banjaert. Wilt u onze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Dan kunt u zich uitschrijven

Copyright © 2021 Natuurvriendenhuis Banjaert, All rights reserved.