Copy
herfst 2022
Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk dan de online versie

Herfst 2022

 


We hadden deze zomer weer een vol huis en een vol kampeerterrein. Dat is niet voor iedereen ideaal, maar het is een goede oefening in onze sociale vaardigheden. Tot 1 oktober is het kampeerterrein helemaal open, er is beperkt toegang in de wintermaanden. Eind oktober is er weer een werkweek voor de najaarsschoonmaak en het grote onderhoud aan het terrein. Wie helpt mee?   
 

Activiteiten


Het strand is op loopafstand en er is volop gelegenheid om te wandelen. Lees meer en te fietsen Lees meer. Er zijn fiets- en wandelroutes aanwezig bij de receptie van het huis. Er is een beschrijving bij van natuur, landschap en historische achter- grond. Fietsen zijn te huur. Bij Ozlines 10% korting voor onze gasten.  Lees meer.
.
Reserveren huis: ams.banjaert.h@nivon.nl / 088 0990 972; 
kampeerterrein ams.banjaert.kt@nivon.nl  / 088 0990 973.
 

WANDELTWEEDAAGSE

Het hele jaar door

Je wandelt vanaf station Castricum door de duinen naar Banjaert (12 km) voor de overnachting. De volgende dag loop je naar het station in Santpoort-Noord (15 km). De route volgt het kustpad, aangegeven door de rood/witte markering. Uiteraard is de route ook andersom te lopen. Of één helft, in Banjaert neem je dan de bus naar station Beverwijk, of je loopt naar het station (een kleine 10 km).  
Lees meer

NATUURBELEVING KINDEREN

17 t/m 24 oktober


Deze natuurbeleving is bedoeld voor kinderen vanaf 4  jaar. Tijdens deze dagen in de herfstvakantie van Noord Nederland zijn er activiteiten o.l.v. Marion Sandee. Je kunt je hiervoor ter plaatse opgeven. Kosten € 2,50 per kind per activiteit, € 1 voor een avondactiviteit.

Lees meer

SCHRIJVEN vanuit je HART

 

26 t/m 28 oktober

 
De cursus wordt gegeven door Jannie van Maldegem.

Bekende en afwisselende schrijf-vormen. Voorlezen en met aandacht luisteren naar elkaar. Vanuit je hart, intuïtie, je innerlijke stem horen.

Start op woensdag 26 oktober 10.00 uur, slot vrijdagmiddag 14.00 uur.
Dinsdagavond gratis overnachting, als je dat wilt. Ontbijt en lunch: zelfverzorging.
Inclusief 2 warme maaltijden.
Kosten: leden € 130/ niet-leden € 190

Lees meer

 

Encaustic Art

 

8 en 9 november

 
Met Sonja Hendriks worden de eerder geleerde technieken herhaald en daarna wordt met de hotplate kennis gemaakt. Materiaalkosten: € 27,50 (pinnen niet mogelijk). Dit arrangement is inclusief de warme maaltijd op dinsdag. Ontbijt en lunch zijn zelfverzorging.
Leden € 75 / niet-leden € 112,50.
 Lees meer 

Het Scheppings Schilderspel

 

21 t/m 25 november

 
Lucht, wolken en zon zijn de basis waarop jij je verlangen gaat uitbeelden. Door schilderen, mediteren en schrijven.  Deze cursus staat onder leiding van Paula Swalen, docent Zelfontdekken door schilderen.
Ontbijt/lunch: zelfverzorging. Inclusief 4 warme maaltijden.
Kosten: leden € 195  / niet-leden € 255.
Voor aanmelden/informatie:
Paula Swalen 06 10328695
 Lees meer 

50-60-70-80 Plus …Dansen dus

 

31 januari, 1,2 en 3 februari 2023

 
Tijdens deze dansdagen wordt een afwisselend internationaal programma aangeboden en zullen verschillende docenten workshops verzorgen. Tijdens de middaguren is er gelegenheid tot uitrusten.

Het programma en ook de prijs zijn nog niet geheel uitgewerkt. Hou de Toorts en de website in de gaten. 

Tips

 

Tip #1

De IJmuider Sluis is klaar. De route is weer open voor fietsers en voetgangers. Het infocentrum Ship gaat vanaf 30 september dicht en opent waarschijnlijk in het voorjaar met een nieuwe invalshoek: energie. Lees meer

Tip #2

Het informatiecentrum van het duinreservaat heet De Hoep. Er is van alles te leren over de natuur en de waterwinning. Er achter is een mooie heemtuin. Het ligt ongeveer tien kilometer van Banjaert, in de buurt van Castricum. Je kunt er door de duinen op de fiets heen.   Lees meer.

Tip #3

In Huis van Hilde, bij station Castricum, krijg je de hele geschiedenis van Holland op een rijtje. In een kring eigenlijk. Zeer geschikt voor kinderen: In het archeolab kunnen ze replica van vondsten aanraken en krijgen er via een monitor informatie over. Tegenwoordig gratis toegang met de museumkaart. Lees meer

Tip #4

Klaas Vaak wil nog wel eens een kamertje overslaan. Wij willen er alles aan doen dat je de nacht comfortabel doorbrengt. Extra deken of kussen nodig? Vraag het gerust. 

Tip #5

 NIVONleden zijn duurzaam en sociaal. Ben je dat óók en nog geen lid, dan betaal je al gauw te veel voor je verblijf in onze huizen. Kijk en vergelijk. 

Tip #6

Van 23 t/m 27 januari: geheel verzorgde midweek in het Zeehuis: filosoferen en schrijven aan zee. Lees meer. 

Kinderen aan het woord.

De kinderen van het kampeerterrein hadden gehoord dat het kabouterhuis weggaat.Hevig verontwaardigd kwamen ze een petitie aanbieden voor het behoud van hun speelhuis/ ontmoetingsplek met maar liefst 113 handtekeningen. De BHC beraadt zich, want het huisje is aardig in verval. 

Duurzaam: NIVON maaltijden zonder vlees.


Vlees eten heeft een heel grote impact op het klimaat. Veel voedingsstoffen voor dieren, zoals soja, kan je daarom beter zelf eten en zo de nodige eiwitten in je lichaam aanvullen. In de NIVONraad van dit voorjaar heeft NIVON Jong een voorstel ingediend. Tot nog toe was het de gewoonte om, bij arrangementen en cursussen aan te geven of je vegetarisch of veganistisch eten wilde, dus geen vlees. Zij stelden voor om het om te draaien: als je vlees wilt dan moet je dat aan de kok doorgeven. We gaan daarmee vanaf 2023 definitief starten. Tot dan zullen al steeds meer maaltijden vegetarisch zijn. Ook lekker. 


Natuurvriendenhuis Banjaert

Burg. Rothestraat 53 a
1949 CC  Wijk aan Zee

+31 06 43 45 81 85
banjaert@nivon.nl

Website  |  Facebook 

Banjaert brengt drie keer per jaar een Nieuwsbrief uit die wordt toegezonden aan iedereen die eerder te gast is geweest op Banjaert. Wilt u onze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Dan kunt u zich uitschrijven

Copyright © 2022 Natuurvriendenhuis Banjaert, All rights reserved.