Copy
Banjaert nieuwsbrief
Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk dan de online versie

Lente 2020

De eerste bloemen steken hun kopjes al uit het gras bij het kampeerterrein. Als de trekvogels terug zijn, ongeveer half april, is het feest. Dan hoor je rondom Banjaert nachtegalen zingen. Het speelterrein in de duinen is nu nog leeg, maar dat zal niet lang duren. Eerst de krokusvakantie, warme weekeinden, de meivakantie en de grote vakantie. 
Voor kinderen is een natuurvriendenhuis zoiets als 'de boomhut met..kamers' 
"Gaan we weer naar het grote huis?"
"Welk?"
"Kunnen we ze niet allemààl een keertje bezoeken?"
Oma heeft voor haar kleinkinderen een stempelkaart gemaakt en die is nu helemaal vol. Banjaert heeft een streepje vóór; een streepje kustlijn, met de grootste zandbak van Nederland. En water.

Lees meer

Activiteiten


Er is meer dan alleen het strand en de zee. Het hele jaar door kan je wandelen en fietsen. De wandeltweedaagse loopt van station Castricum naar station Santpoort Noord met een overnachting in Banjaert. Op Banjaert zelf is informatie over diverse dagtochten, zowel te voet als op de fiets. Fietsen zijn er te huur. Als het kampeerterrein weer open is in april, kunnen de jongste kinderen het kabouterpad lopen. Voor de oudere kinderen en volwassenen zijn er aantrekkelijke arrangementen bij de surfschool, 10% korting. Voor alle reserveringen, maar ook voor onderstaande arrangementen: ams.banjaert.h@nivon.nl  /088 099 0972; voor het kampeerterrein   ams.banjaert.kt@nivon.nl  /088 099 0973.
Wil je eerst meer weten over ons natuurvriendenhuis? Bezoek de website Lees meer
 

Natuurbeleving voor kinderen.

18 t/m 22 februari 2020

In de krokusvakantie voor kinderen van   4-12 jaar. Diverse activiteiten. Meedoen of niet, je kan per keer inschrijven à €2,50. Begeleiding: Marion Sandee en Akkelien Wiersma. 
Lees meer

Wereld Zangdagen met Kantado Festivalo

3 t/m 5 maart 2020

Zang feest, o.l.v. Hetty Kienhuis (dirigent, zang, gitaar) en begeleiding van Wim de Goede (zang, contrabas) en Guus Hendriks (accordeon). Dit keer staan er liederen uit Europa, Afrika en Zuid-Amerika op het programma. Er is een optreden van Kantado Festivalo en een eindpresentatie van de deelnemers. 
Inclusief 3 warme maaltijden, ontbijt en lunch zelfverzorging. 
Kosten: € 160,00 voor leden, € 220,00 voor niet-leden.

 Lees meer

Creatieve ontspanningsdagen.

 

30 maart t/m 1 april 2020

Ontspanning d.m.v. yoga / meditatie / tai chi en filosofisch gesprek. Dit wordt afgewisseld met enkele creatieve activiteiten. Daarbij ook tijd om te wandelen, fietsen, lezen of luieren. Deze dagen zijn inclusief 2 overnachtingen (eigen kamer), 2 x ontbijt, 2 x lunch en fruit, 1 dagschotel bij ‘Be my guest’ op dinsdagavond.
Prijs: € 105,00 voor leden, voor niet-leden € 157,50.  
Lees meer

Cartoontekenen.

 

14  t/m 16 april 2020

Met Eric Simons van de Cartoonacademy.  De verschillende beeldelementen waarmee we oefenen zijn o.a. typetjes en emoties, vorm en lijn(voering), minimalisme, karikaturen, zwart-wit gebruik.

 

We werken met diverse materialen, vanuit verschillende invalshoeken.  Materialen zijn inbegrepen bij de cursus.
Ontbijt en lunch: zelfverzorging. Incl. 2 x warme maaltijd.
Kosten: € 135,00 voor leden, € 195,00 niet-leden 
Lees meer.

Verhalen driedaagse.

 

14  t/m 16 april 2020

Verhalen maken, vertellen en lekker luisterenEen workshop met plezier en uitnodigende oefeningen, waarmee je spelenderwijs komt tot een verhaal dat je mee naar huis neemt. Ieder in zijn eigen vertelstijl. Anne van Delft is vertelster en geeft les in het vertellen van verhalen. Verschillende werkvormen. Voor ontspanning en inspiratie gaan we naar buiten, waar vogels verhalen vertellen. 
 Leden € 125 / niet-leden € 187,50
Incl. 2 warme maaltijden, ontbijt en lunch: zelfverzorging.
Lees meer. 

Encaustic art

 

28 en 29 april 2020

Voor de tweede keer in ons aanbod. Een verrassende, veelzijdige en ontspannende techniek. Er wordt geschilderd met gekleurde blokjes bijenwas en een speciaal strijkboutje. Als ondergrond gebruiken we speciaal Encaustic papier in diverse maten en kleuren, maar ook canvasdoek.  Ervaring met schilderen niet nodig. De cursus wordt gegeven door Sonja Hendriks. Er wordt gewerkt tijdens 4 dagdelen. Materiaalkosten € 25,=
Inclusief warme maaltijd op de eerste dag, overige maaltijden zelfverzorging € 75,= voor leden, €112,50 voor niet-leden. 

Lees meer

Fietsvierdaagse. 

29 juni t/m 2 juli 2020

Vier dagen fietsen, 40-50 km met Magda Vodde. Er zijn twee routes ten zuiden, twee routes ten noorden van het Noordzeekanaal. Elke dag een thema. De kosten bedragen € 50,- t/m € 172,50, afhankelijk van lid/niet-lid, verblijf in huis/kampeerterrein, met/zonder 3 warme maaltijden. Ontbijt en lunch: zelfverzorging. De warme maaltijden zijn op maandag, dinsdag en woensdag. Het is mogelijk om op zondagavond te komen, maandag zitten we al vroeg op de fiets.
Inclusief 3 warme maaltijden, ontbijt en lunch: zelfverzorging 
Leden € 130,- niet leden, € 190,- 

Lees meer

Tips: 

 

Tip #1

Ondanks herhaalde beloften is de route naar IJmuiden over de sluizen nog niet open. Dat de pont vaker vaart in de spits is voor ons een schrale troost. Mooier is de vaarroute met de watertaxi vanaf de noordpier, maar minder frequent en niet gratis (ongeveer €5, retour). De fiets kan mee. Om te zorgen dat de boot ook daadwerkelijk van de overkant komt, moet je de schipper waarschuwen. Hoe? Lees de instructie op de steiger.  


Tip #2

Met kinderen is een bezoek aan de Hoep, het informatiecentrum van het natuurreservaat, de moeite waard. Te bereiken door de duinen of met de auto, langs de Zeeweg bij Castricum. Tijdens de vakanties zijn er extra activiteiten. 
 

 

Het woord aan: 

Onze gasten groot en klein


...Het was heerlijk samen met gezin een bonusdagje. Isabel
....de speeltuin vind ik leuker dan die in .... (ander huis).
....4 vrolijke bridgedames hadden hier 4 leuke dagen. Bedankt.
.....Lieve, hartelijke relaxte gastvrouwen Ellen & Paula. Een fijne keuken, rustige kamers.
......alweer voor de 8e keer. Superleuk aan zee en duinen. Oma Olga.  

Duurzaam en sociaal 

Afval


We hebben nieuwe bakken in de keuken geplaatst en daar GFT aan toegevoegd. Dezelfde bakken komen op het kampeerterrein. Voor glas is er een container op de parkeerplaats, plastic afval brengen we naar het dorp, kranten brengen onze vrijwilligers naar het verzamelpunt van de voetbalvereniging. Onze sociaal bewuste gasten brengen het glaswerk zelf naar de container als de verzamelplaats in de keuken vol is.


Natuurvriendenhuis Banjaert

Burg. Rothestraat 53 a
1949 CC  Wijk aan Zee

+31 (0)88 – 0990952
banjaert@nivon.nl

Website  |  Facebook 

Banjaert brengt drie keer per jaar een Nieuwsbrief uit die wordt toegezonden aan iedereen die eerder te gast is geweest op Banjaert. Wilt u onze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Dan kunt u zich uitschrijven

Copyright © 2020 Natuurvriendenhuis Banjaert, All rights reserved.