Copy
Uitzonderlijke cijfers in 2016, terwijl 2017 zich al positief aankondigt! | online versie
Toerisme: een geweldig 2016! 
 
Een groei van 16%!
 
«De balans van 2016? Die is uitstekend!», roept Valérie Geron uit, marketingverantwoordelijke bij Ardennes-Etape. Met een groei van 16% en een gemiddelde bezettingsgraad die 75% haalt, is dat een eufemisme! De vakantiegangers hebben in grote meerderheid de kwaliteit van de Ardense vakantiehuizen geprezen, waarbij Vlamingen en Nederlanders op kop lopen. «Het is een mooie erkenning. Het doet plezier om te zien hoe een Belgische speler voor de voeten loopt van reuzen zoals Airbnb, Belvilla of Booking. Kwaliteit is de sleutel!».
Walen en Brusselaars zijn dol op de Ardennen!
                           
Doorheen 2016 bleef het enthousiasme van Franstalige Belgen voor de Ardennen onophoudelijk stijgen. Het ging hier om meer dan 18% van de Brusselaars en Walen! Ze waren nog nooit zo talrijk in het reserveren van een vakantiehuis in de Ardennen. Waarom? De toenemende aantrekkingskracht van de regio, de groei van toeristische activiteiten, de kwaliteit van accommodaties of zelfs de zoektocht naar rust na bewogen tijden kunnen allen verklaringen zijn voor dit fenomeen. Dit houden we in 2017 in de gaten …
Vakantiegangers met verschillende behoeften
 
«Het is leuk om de verschillen tussen groepen van vakantiegangers vast te stellen». De Walen en Brusselaars hebben eerder de neiging om met de familie naar de Ardennen te komen. Ze brengen veel tijd in het vakantiehuis door omdat hun voornaamste doel “samen zijn” is. Nederlanders daarentegen, verkiezen een reis als koppel om zo de streek met z’n tweetjes te ontdekken. Zij zullen dus meer genieten van activiteiten die worden voorgesteld in de Ardennen.
2017: uitverkochte vakantiehuizen!
 
«Vakantiewoningen voor grote capaciteit verkopen als warme broodjes. Bepaalde eigenaars hebben reeds bijna alle weekends van 2017 verhuurd.», zegt Valérie Geron verrast. Het is namelijk zo dat groepsverblijven succes hebben en lang op voorhand geboekt worden. Het zijn voornamelijk de eindejaarsfeesten die snel volzet raken, gevolgd door de schoolvakanties en lange weekends als gevolg van feestdagen.
Pers | Ardennes-Etape | Contact
© Ardennes-Etape | Persoonlijke gegevens
 


This email was sent to redactie@bftp.be
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Ardennes-Etape · Avenue Constant Grandprez 29 · Stavelot 4970 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp