Copy

Mantelzorg, je staat er niet alleen voor

Als je zorgt voor een ander kan het zomaar zijn dat je mantelzorger bent. Wij, de mantelzorgondersteuners van Punt Welzijn bieden informatie, ondersteuning en waardering. Wij leveren maatwerk voor elke situatie, want niet één verhaal is hetzelfde.

Lees meer

Mantelzorg en corona

Wij, Punt Welzijn, beseffen dat het een moeilijke tijd is wanneer je voor iemand zorgt. Je maakt je zorgen over je eigen gezondheid of over die van degene waarvoor je zorgt. Er is minder mogelijk, je kunt je alleen voelen of onzeker. Je kan bij Punt Welzijn terecht voor vragen, tips of om je zorgen uit te spreken.
 
Corona heeft invloed op je leven. Er zijn minder activiteiten en weinig sociale contacten. Als mantelzorger kan het zijn dat er meer taken op jouw bordje komen, omdat de thuiszorg bijvoorbeeld meer beroep op je doet en de dagbesteding niet doorgaat. Al deze onzekerheden maken dat je uit balans kan raken en dat is helemaal niet vreemd.

Wat doet Punt Welzijn voor mantelzorgers?
Bij Punt Welzijn kun je terecht met je zorgen en vragen. Misschien kunnen we je helpen door een vrijwilliger van de corona hulplijn in te zetten om je boodschappen te doen, je hond uit te laten of je tuin een beetje op te knappen. Of om een praatje te maken omdat je gewoon eens met iemand wilt praten die goed kan luisteren. We denken graag met je mee of er mogelijkheden zijn waar je misschien nog niet aan gedacht hebt. Ook hebben we wellicht nog tips om deze tijd door te komen.
 
Neem contact met ons op door te bellen met Punt Welzijn: 0495-697900 of mail naar mantelzorg@puntwelzijn.nl.
 
Hoe gaat het met jou?
We zouden graag van jullie weten wat jij, als mantelzorger, op dit moment nodig hebt om de zorg voor een ander zo prettig mogelijk vol te houden. Zo kunnen wij kijken wat wij voor jou kunnen betekenen.

Wil je ons via deze korte vragenlijst laten weten hoe het met jou gaat en waar jij behoefte aan hebt? Het invullen duurt slechts 1 minuut.

Heel erg bedankt voor jouw bijdrage!
Vul de vragenlijst in

Vaccinatiebeleid. En de mantelzorger dan?

In het vaccinatie-overzicht zijn mantelzorgers niet als aparte groep opgenomen. Mantelzorgers vallen onder de algemene doelgroepen, zoals die voor iedere niet-zorgverlener gelden.

Wel is het zo dat mensen die 60 jaar of ouder zijn, of een medische indicatie hebben, volgens de huidige planning vanaf maart worden gevaccineerd. Een groot deel van de mantelzorgers valt binnen deze categorie en zal dus al met deze groep gevaccineerd worden.
Lees meer

Buurthulp in coronatijd: Corona Hulp Weert

Ook tijdens de huidige lockdown kun je bij Punt Welzijn terecht met praktische hulpvragen. Denk aan hulp bij het doen van een boodschapje, iets ophalen bij de apotheek, telefonisch een praatje maken, een klein klusje in de tuin of de hond uitlaten.

Voor deze en andere buurthulp vragen kun je bellen naar de telefoonlijn van Corona Hulp Weert, 0495-697900. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.30 uur en tussen 13.00 en 17.00 uur.

Lees meer

Online trainingen 'Omgaan met veranderend gedrag bij dementie'

Een van de kenmerken van dementie is dat het gedrag verandert. Je naaste en jij zullen hieraan moeten wennen. Om je hierbij te helpen, is de online training 'Omgaan met veranderend gedrag bij dementie' ontwikkeld. Er zijn trainingen voor verschillende soorten gedrag die bestaan uit een video en een aantal vragen. De training helpt je om het veranderende gedrag van je naaste te begrijpen en geeft tips om er beter mee om te gaan.
Lees meer

Column 'Ik ben het zat, meer dan spuugzat!'

"Ik schrok toen ze dat, met nadruk, tegen me zei. ... Ik lees mijn columns na en inderdaad ze zijn meestal positief, met lof over de mantelzorger. Door haar opmerking besef ik dat er ook schaduwzijden zijn bij mantelzorg. Donkere kanten waarover een mantelzorger niet kan of durft te praten. Ik vraag me af of daarover gesproken mag worden."
Lees meer
Bezoekadres
Beekstraat 54, 6001 GJ Weert

Postadres
Postbus 112, 6000 AC Weert

E mantelzorg@puntwelzijn.nl
T (0495) 69 7900
I www.puntwelzijn.nl

 
Op elk punt in je leven...

Op welk punt jij je op dit moment ook bevindt,er is altijd één plek waar je terecht kunt om jezelf of anderen verder te brengen.

puntwelzijn.nl
 
Mailing voorkeuren / Uitschrijven
Dit bericht is verstuurd naar <<E-mailadres>> door Punt Welzijn.

Email Marketing Powered by Mailchimp