Copy

Mantelzorg, je staat er niet alleen voor

Als je zorgt voor een ander kan het zomaar zijn dat je mantelzorger bent. De mantelzorgondersteuners van Punt Welzijn bieden informatie, ondersteuning en waardering. Zij leveren maatwerk voor elke situatie, want niet één verhaal is hetzelfde.

Lees meer

Dementiemonitor 2020

Alzheimer Nederland brengt via de Dementiemonitor in beeld wat er speelt onder mantelzorgers. 3.577 mantelzorgers hebben hieraan deelgenomen. Hieruit bleek onder andere dat mantelzorgers van mensen met dementie zich zwaar belast voelen door de hoeveelheid zorg die zij geven. Gemiddeld is hun aantal uren zorg vergelijkbaar met een fulltime baan.
Lees meer

Bloemen voor mantelzorger uit Ospel

In januari is er wederom een mantelzorger verrast met een bos bloemen. Een vrijwilliger van de Open Inloop uit Ospel had de mantelzorger hiervoor aangemeld en wegens de coronamaatregelen deze bos bloemen aan de voordeur overhandigd. Wil jij ook graag een mantelzorger uit jouw omgeving (gemeente Nederweert) verrassen met een mooie bos bloemen? Neem dan contact met ons op, zodat we kunnen bekijken wat de mogelijkheden hiervoor zijn.

Spreekuur voor naasten van mensen met psychische klachten 

De periode waarin we ons begeven heeft een behoorlijke invloed op ons dagelijkse leven en is voor veel mensen stressvol. Dat geldt zeker ook voor mensen met psychische klachten. Het is daarom belangrijk om ook aandacht te hebben voor hun naasten. 

Als je als naaste behoefte hebt aan meer (emotionele) ondersteuning, praktische adviezen en/of coaching, kun je gratis gebruik maken van het familiespreekuur van MET ggz, ook als men niet in behandeling is bij MET ggz. Maak een afspraak via 088-1149494 of secretariaatroermond@metggz.nl.
Lees meer

MantelzorgBalans helpt mantelzorgers die zorgen voor een ongeneeslijk zieke naaste

Veel mensen zorgen met liefde voor een naaste, ook al is dat soms erg zwaar. Zeker als je weet dat je naaste ongeneeslijk ziek is. MantelzorgBalans is een digitale tool die mantelzorgers ondersteunt die zorgen voor een dierbare die niet meer beter wordt. MantelzorgBalans bestaat uit oefeningen, geeft informatie en biedt ruimte om herinneringen op te slaan. Verdiepende informatie is er over hoe je thuiszorg regelt en wat belangrijke zaken zijn om over na te denken of te bespreken. Per onderdeel zijn instructiefilmpjes beschikbaar.

MantelzorgBalans is gratis en je vindt het op balans.mantelzorg.nl.
Lees meer

'Dagboek van een verloren mantelzorger'

Onze vaste columnist heeft een trilogie geschreven, gebaseerd op een dagboek van een mantelzorger. 

"Ik was te moe om vorige week mijn dagboek bij te houden. Voor wie doe ik het eigenlijk. Niemand mag het lezen, alleen mijn eenzaam en verlaten ik. Op mijn tenen lopen kan ik niet meer. Die tenen zijn nog stompjes omwille van het constant op mijn tenen lopen voor alles en iedereen."
Lees meer

Uitslag enquête waardering

In december hebben 166 mensen die zorgen voor een naaste uit Weert en Nederweert een enquête ingevuld over de waardering van mantelzorgers. Uit dit onderzoek kwam onderstaande top 3 naar voren van acties die het meest gewaardeerd worden:
  1. Een cadeaubon / waardecheque
  2. Een presentje / bloemetje 
  3. Een etentje / brunch 
Veel mensen spraken hun dank uit voor de huidige vormen van waardering en gaven aan dat ze het zorgen voor de ander vanzelfsprekend vinden en een bedankje door hun naaste al heel veel voor hen betekent. Een aantal personen hadden nog ideeën over hoe de waardering vormgegeven kan worden. Deze nemen wij dit jaar mee in de organisatie van de waardering.
Bezoekadres
Beekstraat 54, 6001 GJ Weert

Postadres
Postbus 112, 6000 AC Weert

E mantelzorg@puntwelzijn.nl
T (0495) 69 7900
I www.puntwelzijn.nl

 
Op elk punt in je leven...

Op welk punt jij je op dit moment ook bevindt,er is altijd één plek waar je terecht kunt om jezelf of anderen verder te brengen.

puntwelzijn.nl
 
Mailing voorkeuren / Uitschrijven
Dit bericht is verstuurd naar <<E-mailadres>> door Punt Welzijn.

Email Marketing Powered by Mailchimp