Copy

Mantelzorg, je staat er niet alleen voor

Als je zorgt voor een ander kan het zomaar zijn dat je mantelzorger bent. Wij, de mantelzorgondersteuners van Punt Welzijn, bieden informatie, ondersteuning en waardering. Wij leveren maatwerk voor elke situatie, want niet één verhaal is hetzelfde.

Lees meer
Tip! De mantelzorgcadeaubon 2020 kan ingeleverd worden tot 1 mei 2021.

Domotica om mantelzorgers te ondersteunen

Jill van Esch loopt stage bij Punt Welzijn en doet onderzoek naar mogelijkheden om mantelzorgers kennis te laten maken met domotica. Zorg jij voor een ander uit Weert en ben je 55 jaar of ouder? Dan kun jij een bijdrage leveren aan het onderzoek door een vragenlijst in te vullen. Deze duurt ongeveer 5 minuten en kan geheel anoniem worden ingevuld. Met de ontvangen reacties kan Punt Welzijn mantelzorgers beter informeren over domotica.
Vul de vragenlijst in

Wat kan slimme zorg voor jou betekenen?

Slimme technologie maakt zorgen voor jezelf of een ander makkelijker, leuker en beter. Maar er is tegenwoordig zoveel keuze, hoe weet je wat voor jou geschikt is?
 
De nieuwe wegwijzer van @ZorgVanNu helpt je op weg. Hij is er voor dementie, diabetes en een verstandelijke beperking. 
 
Lees meer

Gratis infoboekje ‘Goed vertegenwoordigd’

Wat als de persoon waarvoor jij zorgt niet meer in staat is om zelf beslissingen te nemen of geen handtekening meer kan zetten om zaken af te handelen? En wat moet je doen als je verstandelijk beperkte kind 18 jaar is en voor de wet volwassen wordt. Er zijn verschillende manieren om vertegenwoordiging te regelen. Het is sterk afhankelijk van de persoonlijke situatie welke vorm van vertegenwoordiging het meest geschikt is.

Wil je hier meer over weten? Vraag bij Punt Welzijn gratis het boekje 'Goed vertegenwoordigd' van MantelzorgNL aan. 
Vraag het boekje aan

Land van Horne zoekt leden voor lokale cliëntenraad

Een cliëntenraad signaleert en adviseert de bestuurder van de zorgorganisatie over de uitvoering van zorg in relatie tot behoeften van cliënten op het gebied van wonen, zorg en welzijn op locatie of in de thuiszorg. Daarnaast houdt de cliëntenraad voeling met de cliënten en hun mantelzorgers. Onderwerpen als voeding, activiteiten, veiligheid en het cliënttevredenheidsonderzoek komen aan de orde. De cliëntenraad behandelt geen individuele aangelegenheden.

Land van Horne zoekt mantelzorgers of andere belangstellenden om zitting te nemen in de nieuwe lokale cliëntenraden volgens WMCZ 2018. Deze nieuwe wet legt de medezeggenschap primair bij de lokale cliëntenraad. Interesse? Neem voor een informatief en vrijblijvend gesprek contact op met Frank Kwantes (0620961891) of Hans Bloemen (0613671595). Aanmelden is mogelijk tot 15 april. 

Mailreeks 'Na de diagnose' van Alzheimer Nederland

Heeft je naaste kortgeleden de diagnose dementie gekregen? Waarschijnlijk heb je dan vragen als ‘Hoe ga je om met de diagnose?’ en ‘Wat moeten we regelen?’

De e-mailreeks ‘Na de diagnose’ van Alzheimer Nederland geeft je antwoorden, tips en (h)erkenning. Je ontvangt elke 4 weken een e-mail met informatie, tips en verhalen. De e-mailreeks bestaat uit 6 e-mails.
Lees meer

Belastingaangifte

Het doen van de belastingaangifte is voor velen een noodzakelijk kwaad. Maar het is wel goed om te doen, want het kan in sommige gevallen behoorlijk wat geld schelen. Zo kun je sommige zorgkosten van de belasting aftrekken. MantelzorgNL heeft een Special Aftrek Zorgkosten samengesteld om mantelzorgers bij de belastingaangifte houvast te bieden.

Ook is het mogelijk om de Mantelzorglijn (030-7606055) te bellen met jouw vraag. Hier staat Dick van Heun voor je klaar! Hij is gespecialiseerd in dit onderwerp en kan je helpen het beste te halen uit de aftrek van specifieke zorgkosten. 
Lees meer

Leven na mantelzorg 

Als de zorg voor je naaste wegvalt, dan gaat er een nieuwe fase van je leven in. Naast rouwen om het verlies, vraag je je misschien af hoe je een andere invulling gaat geven aan je dagelijks leven.

Neem eerst ruim de tijd om te rouwen. En om uit te rusten. De afgelopen periode heeft veel van je gevraagd. Voorkom daarom dat je vlucht in teveel activiteiten, waardoor je jezelf uit het oog verliest. Je hoeft niet direct door te gaan. Wij denken graag met je mee, ook in de periode na mantelzorg!
Lees meer

Column 'Ik ben kwaad'

"Het komt niet doordat de coronamaatregelen me zwaar beginnen te vallen of omdat ik ruzie heb met iemand. Ook niet omdat mantelzorgers niet als volwaardig hulpverleners gezien worden in de vaccinatieprioriteitenlijst. Het is het gevolg van hoe er nog steeds over mantelzorg gedacht wordt...."

Lees meer
Bezoekadres
Beekstraat 54, 6001 GJ Weert

Postadres
Postbus 112, 6000 AC Weert

E mantelzorg@puntwelzijn.nl
T (0495) 69 7900
I www.puntwelzijn.nl

 
Op elk punt in je leven...

Op welk punt jij je op dit moment ook bevindt, er is altijd één plek waar je terecht kunt om jezelf of anderen verder te brengen.

puntwelzijn.nl
 
Mailing voorkeuren / Uitschrijven
Dit bericht is verstuurd naar <<E-mailadres>> door Punt Welzijn.

Email Marketing Powered by Mailchimp