Copy

Drieluik wet- en regelgeving voor mantelzorgers

Als je zorgt voor iemand in je omgeving, krijg je te maken met een hoop geregel. Dit is tijdrovend, terwijl je die tijd liever besteedt aan de ander. Dat is heel begrijpelijk en daarom helpen de mantelzorgondersteuners van Punt Welzijn je graag verder. Want hoe zit het met de wet- en regelgeving? Welke beslissingen mag je nemen voor een ander? Of waar moet je aan denken als jouw kind met zorg en ondersteuning 18 jaar wordt?
 
Punt Welzijn biedt in samenwerking met mantelzorgondersteuners uit de regio een digitaal drieluik over “Wet- en regelgeving” aan:

Zorgwetten | 21 april 

De eerste bijeenkomst staat in het teken van de verschillende zorgwetten waar je als mantelzorger mee te maken kan krijgen. In de bijeenkomst komt de basis rondom deze wetten aan de orde. Vragen zoals “Welke zorg hoort bij welke zorgwet en wat mag ik verwachten?” en “Hoe is dit georganiseerd en met welke kosten moet ik rekening houden?” worden beantwoord. Mirjam Hoogland, mantelzorgmakelaar en cliëntondersteuner Wlz, verzorgt de bijeenkomst. Deze vindt online plaats op woensdag 21 april van 19.00 tot 20.00 uur.
Aanmelden

Levenstestament en wilsverklaring | 26 mei 

De tweede bijeenkomst gaat over het levenstestament en wilsverklaring. Esther te Veldhuis, van Van Lier Posthumus notarissen, geeft de mantelzorgers tijdens de bijeenkomst toelichting over deze onderwerpen. De bijeenkomst vindt online plaats op woensdag 26 mei van 19.00 tot 20.00 uur.
Aanmelden

Mijn kind met zorg en ondersteuning wordt 18, en nu? | 30 juni 

De laatste bijeenkomst gaat over de zorg en ondersteuning voor jongeren die bijna 18 jaar worden. Waar moet je dan aan denken? Deze bijeenkomst is speciaal voor ouders die een kind hebben met een zorg- of ondersteuningsvraag die (bijna) 18 jaar wordt en vindt online plaats op woensdag 30 juni van 19.00 tot 20.00 uur. De bijeenkomst wordt verzorgd door Francien Peeters, mantelzorgmakelaar.
Aanmelden
Deze bijeenkomsten worden georganiseerd voor mantelzorgers door Steunpunt Mantelzorg Beesel, Synthese (Horst aan de Maas, Venray en Leudal) en Punt Welzijn (Weert en Nederweert).
Bezoekadres
Beekstraat 54, 6001 GJ Weert

Postadres
Postbus 112, 6000 AC Weert

E 
mantelzorg@puntwelzijn.nl 
T (0495) 69 7900
I www.puntwelzijn.nl

 
Op elk punt in je leven...

Op welk punt jij je op dit moment ook bevindt,er is altijd één plek waar je terecht kunt om jezelf of anderen verder te brengen.

puntwelzijn.nl
 
Mailing voorkeuren / Uitschrijven
Dit bericht is verstuurd naar <<E-mailadres>> door Punt Welzijn.

Email Marketing Powered by Mailchimp