Copy

Heel Weert en Nederweert één week extra aandacht voor jonge mantelzorgers

De week van 1 t/m 7 juni staat weer in het teken van jonge mantelzorgers. Ongeveer een kwart van de jongeren groeit op met iemand in hun directe omgeving met een chronische ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid, verslaving en/of andere ondersteuningsbehoefte. Dat kan een ouder zijn, een broer of zus, maar ook een grootouder of goede buur. Je kent vast wel een kind in zo een situatie. 

Tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger wordt er landelijk aandacht voor hen gevraagd. Ook wij, Punt Welzijn, maken deze week een PUNT van jonge mantelzorgers in Weert en Nederweert. 

Aandacht voor jonge mantelzorgers

Als je werkt in de zorg of het onderwijs heb je een belangrijke rol in het tijdig herkennen, erkennen en ondersteunen van jonge mantelzorgers en hun ouders. Waarschijnlijk ken jij, privé of via jouw werk, een of meerdere jonge mantelzorgers en vraag je hem/haar regelmatig hoe het met hem/haar gaat.

Wat zou het fijn zijn als jullie in deze week extra oog voor hen willen hebben. Komen er dingen ter sprake waar extra aandacht voor nodig is, weet dan dat wij de tijd hebben voor de jonge mantelzorger. Wij brengen samen met de jongere op een speelse manier hun situatie in beeld en helpen hen om in balans te blijven en vooral ook kind te kunnen zijn. Dus maak je je toch een beetje zorgen over een jongere in een zorgsituatie? Neem gerust contact met ons op. 

Wist je dat het aantal jongeren dat jaarlijks bij ons wordt aangemeld ieder jaar met 10% stijgt?

Klik op bovenstaande afbeelding voor grote weergave

VIP-acties voor jonge mantelzorgers

Wij hebben speciaal voor jonge mantelzorgers tot 25 jaar ‘VIP-acties’. Wanneer jonge mantelzorgers zich hiervoor aanmelden, maken ze iedere twee maanden kans op een leuke verrassing of verwenactiviteit en worden ze op de hoogte gehouden van dingen die voor hen nuttig kunnen zijn. Speciaal vanwege de Week van de Jonge Mantelzorger hebben we een extra actie: aanmeldingen vóór 7 juni ontvangen een leuke kadobon! Informeer daarom jongeren en hun ouders! Of meld hen zelf, met hun goedkeuring, aan! Aanmelden voor deze VIP-acties kan via deze link.

Gratis campagnemateriaal

Landelijk is er vanuit de Strategische Alliantie Jonge Mantelzorg campagnemateriaal ontwikkeld om van 1 t/m 7 juni aandacht te vragen voor jonge mantelzorgers. De campagne Niet te missen! laat zien wat de impact is van mantelzorg in het persoonlijke leven van jongeren. Zowel online als 'in de echte wereld' moet het niet te missen zijn, met als doel meer bewustwording, herkenning en erkenning. 

Het materiaal is te downloaden via weekvandejongemantelzorger.nl. Alles is kant en klaar en kunnen jullie zo delen via jullie social media of afdrukken en ophangen in het gebouw. Jonge mantelzorgers weten vaak niet dat het bij hen thuis anders is dan bij anderen en zijn zich dus niet bewust van hun extra rol en verantwoordelijkheden.

Meer aandacht = meer (h)erkenning
Daar doen we het voor!

Reeks informatie-filmpjes 'Maak het verschil voor een kind'

Campagne 'Maak het verschil voor een kind' plaatst tot de zomervakantie elke twee weken een informatie-filmpje over hoe je kinderen met zorgen thuis kunt herkennen op hun social media. De filmpjes gaan over thema's zoals het winnen van het vertrouwen van een kind, omgaan met weerstand in gesprek met ouders en hoe je kinderen met zorgen thuis kunt helpen. Hieronder zie je video 1: "Kinderen met zorgen thuis herkennen". Daaronder staan twee buttons rechtstreeks naar de Facebookpagina en website van 'Maak het verschil voor een kind'.

Facebook
Website
Samen maken we het verschil voor een kind!
Bezoekadres
Beekstraat 54, 6001 GJ Weert

Postadres
Postbus 112, 6000 AC Weert

E 
mantelzorg@puntwelzijn.nl 
T (0495) 69 7900
I www.puntwelzijn.nl

 
Op elk punt in je leven...

Op welk punt jij je op dit moment ook bevindt,er is altijd één plek waar je terecht kunt om jezelf of anderen verder te brengen.

puntwelzijn.nl
 
Mailing voorkeuren / Uitschrijven
Dit bericht is verstuurd naar <<E-mailadres>> door Punt Welzijn.

Email Marketing Powered by Mailchimp