Copy

Mantelzorg, je staat er niet alleen voor

Als je zorgt voor een ander kan het zomaar zijn dat je mantelzorger bent. Wij, de mantelzorgondersteuners van Punt Welzijn, bieden informatie, ondersteuning en waardering. Wij leveren maatwerk voor elke situatie, want niet één verhaal is hetzelfde.

Lees meer

Online bijeenkomst ‘Levenstestament en wilsverklaring’ voor mantelzorgers

Als je zorgt voor iemand in je omgeving, krijg je te maken met een hoop geregel. Dit is tijdrovend, terwijl je die tijd liever besteedt aan de ander. Want welke beslissingen mag je nemen voor een ander? Punt Welzijn biedt in samenwerking met mantelzorgondersteuners uit de regio een digitaal drieluik over “Wet- en regelgeving” aan.

Woensdag 26 mei om 19.00 is de tweede bijeenkomst van dit drieluik. Deze bijeenkomst staat in het teken van het levenstestament en wilsverklaring. Esther te Veldhuis van 'VanLier Posthumus notarissen' zal tijdens deze bijeenkomst toelichting geven over deze onderwerpen.
Lees meer

Mantelzorger? Het geregel krijg je er gratis bij!

Als je zorgt voor iemand in je omgeving krijg je te maken met een doolhof van regels en instanties. Niet vreemd dat je dan soms door de bomen het bos niet meer ziet. Of dat je het idee hebt dat je ’van het kastje naar de muur’ wordt gestuurd. Als mantelzorger ben je veel tijd kwijt met telefoontjes, papierwerk en andere regeltaken. Dit regelwerk is tijdrovend, vooral in combinatie met andere zaken, zoals werk, een gezinsleven of hobby’s. Die tijd besteed je liever anders en dat kan ook. Punt Welzijn ondersteunt mantelzorgers bij dit regelwerk.
Lees meer

Herken signalen van dementie

Bij het ouder worden kun je te maken krijgen met vergeetachtigheid of dementie (bijvoorbeeld Alzheimer). Het
is belangrijk dat de signalen van dementie zo vroeg mogelijk herkend worden. Zo kan de juiste zorg en hulp worden geboden. De signalen uit dit overzicht komen bij veel mensen voor. Er hoeft dan niet altijd iets ernstigs te zijn. Maar als je je  zorgen maakt en je herkent meerdere signalen die vaak voorkomen, dan is het belangrijk om dit bijvoorbeeld met de huisarts te bespreken.
Lees meer

Belcirkel Nederweert-Eind

Na Leveroy, Ospel en Nederweert is er nu ook een groep vrijwilligers gestart met de Belcirkel in Nederweert-Eind. Kent u iemand of bent u iemand die alleen is of die wel een beetje aanspraak kan gebruiken? De Belcirkel kan daarbij helpen!
 
Wilt u ook:
  • Elke dag even op een vast tijdstip een telefoontje met de vraag of alles goed is?
  • Contacten hebben met andere mensen?
  • Een heel kleine taak die u iedere dag in de ochtend uitvoert en waarmee u iemand helpt?
Voor meer informatie over het deelnemen aan, of zelf een cirkel te starten neemt u contact op met één van de coördinatoren. Zij geven graag uitleg en ondersteunen daar waar het nodig is.
 
Contactgegevens coördinatoren belcirkels
  • Leveroy: Thea Sieben,           06-20731147
  • Nederweert: Paul Batenburg,  06-13128058
  • Nederweert-Eind: Wil Heijnen, 06-20372633
  • Ospel(dijk): Anja van der Meer, 06-22169754

Omnibuzz: Veilig op reis

Tijdens het vervoer hebben medewerkers van Omnibuzz en chauffeurs dagelijks te maken met klanten die een verwarde indruk maken of op andere wijze moeite hebben met zelfstandig reizen. Soms komt dit voort uit beperkingen van klanten die dikwijls voor de chauffeur niet (duidelijk) zichtbaar en niet bekend zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan (beginnende) dementie, mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. 

Als deze klant zonder hulp blijft reizen, kan dit tot vervelende of zelfs gevaarlijke situaties leiden. Om dit te voorkomen, heeft Omnibuzz samen met gemeenten drie nieuwe aanvullende indicaties opgesteld, waardoor deze klanten  de benodigde begeleiding in het vervoer ontvangen. Hierbij gaat het om de indicaties extra zorg, persoonlijke overdracht en verplichte begeleiding.

Klik op 'lees meer' voor het vervoersreglement waarin ook alle indicaties staan uitgeschreven. Als je vragen hebt over deze nieuwe indicaties kun je het beste contact opnemen met de afdeling WMO van de gemeente waarin je woont. Zij kunnen evt. de vervoersindicatie opnieuw beoordelen.
Lees meer

3-minuten check voor mantelzorgers

Sta even stil bij jezelf.

Zorg je langere tijd voor een familielid of naaste die een beperking heeft of lichamelijk of psychisch ziek is? Met deze check breng je in 3 minuten jouw situatie in kaart. Hoe sta je er op dit moment voor?
Bekijk de checklist én vul hem in

Een mantelzorgwoning; hoe zit dat?

Wil je als mantelzorger dichter bij degene wonen voor wie je zorgt? Dan kun je ervoor kiezen om een mantelzorgwoning bij of aan je eigen huis te laten bouwen. Daar is niet altijd een vergunning voor nodig. Als je voldoet aan de voorwaarden, kan een mantelzorgwoning vergunning vrij gerealiseerd worden. Wat is een mantelzorgwoning precies en welke regels gelden daarvoor? Heb jij hiermee te maken, dan zijn wij er voor jou en denken we graag met je mee.
Lees meer

Column 'Ik doe het'

"Mantelzorg is liefde geven. Hoe zit het met liefde krijgen? Ieder mens heeft behoefte aan ‘seks’, liefde en tederheid. Dit is ook de basis van het voortbestaan. Zonder liefde en seks, sterft een ras uit...

...
In de loop van het leven verandert de vorm en wijze van seksualiteit beleven. Beleving van genegenheid, koesteren, aanraking, samen zijn, samen leven, gezelschap en dergelijke nemen de belangrijkste plaats in.

Een lange, voorzichtige, inleiding naar de kern van deze column."

Lees meer
Bezoekadres
Beekstraat 54, 6001 GJ Weert

Postadres
Postbus 112, 6000 AC Weert

E mantelzorg@puntwelzijn.nl
T (0495) 69 7900
I www.puntwelzijn.nl

 
Op elk punt in je leven...

Op welk punt jij je op dit moment ook bevindt, er is altijd één plek waar je terecht kunt om jezelf of anderen verder te brengen.

puntwelzijn.nl
 
Mailing voorkeuren / Uitschrijven
Dit bericht is verstuurd naar <<E-mailadres>> door Punt Welzijn.

Email Marketing Powered by Mailchimp