Copy

De avondklok en mantelzorg

Op zaterdag 23 januari gaat de avondklok in, deze duurt tot 10 februari 4.30 uur. Tijdens deze periode blijft iedereen vanaf 21.00 uur ’s avonds tot de volgende ochtend 4.30 uur binnen. Mensen mogen alleen bij uitzondering de straat op en hebben daarvoor een verklaring nodig.

En mantelzorgers?

De avondklok heeft ook gevolgen voor mantelzorgers. Woont degene voor wie je zorgt niet bij je in huis? En heeft je naaste tussen 21.00 en 4.30 uur mantelzorg nodig die je niet kunt verschuiven naar een moment voor of na de avondklok? Dan mag je hiervoor op pad. Het is dan noodzakelijk dat je een ‘Eigen verklaring avondklok’ bij je hebt.

Hoe werkt het?

  • Download het formulier ‘Eigen verklaring avondklok’ en vul je gegevens in.
  • Geef aan vanaf en tot welke datum je tussen 21.00 en 4.30 uur buiten moet zijn.
  • Vink het vakje ‘Iemand anders heeft dringend mijn hulp nodig’ aan.
  • Vul bij toelichting in: Vanwege noodzakelijke en onuitstelbare mantelzorger.
  • Neem het formulier uitgeprint of digitaal mee als je tijdens de avondklok voor de mantelzorg de straat op moet. De politie kan je onderweg om je ID en de Eigen verklaring avondklok vragen.
  • Zorg je voor meerdere mensen? Vul voor elke zorgvrager een aparte verklaring in.

De verklaring kan alleen gebruikt worden als bewijs om tijdens avondklokuren op straat te zijn. Niet voor andere (mantelzorg)zaken. We vragen je ook de verklaring zorgvuldig te gebruiken, en alleen voor noodzakelijke en niet uitstelbare mantelzorg tijdens de avondklok. Want het blijft belangrijk dat we ons zoveel mogelijk aan de oproep ‘blijf thuis’ van de overheid houden.

Eigen verklaring avondklok
Meer informatie vind je op www.rijksoverheid.nl/avondklok.

Heb je, als mantelzorger, vragen of behoefte aan advies over jouw situatie? Of lukt het niet om dit digitaal zelf te regelen? Bel of mail naar Punt Welzijn (0495-697900, mantelzorg@puntwelzijn.nl). We zijn bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 12.30 en van 13.00 tot 17.00 uur.
Bezoekadres
Beekstraat 54, 6001 GJ Weert

Postadres
Postbus 112, 6000 AC Weert

E 
mantelzorg@puntwelzijn.nl 
T (0495) 69 7900
I www.puntwelzijn.nl

 
Op elk punt in je leven...

Op welk punt jij je op dit moment ook bevindt,er is altijd één plek waar je terecht kunt om jezelf of anderen verder te brengen.

puntwelzijn.nl
 
Mailing voorkeuren / Uitschrijven
Dit bericht is verstuurd naar <<E-mailadres>> door Punt Welzijn.

Email Marketing Powered by Mailchimp