Copy

Mantelzorg, je staat er niet alleen voor

Als je zorgt voor een ander kan het zomaar zijn dat je mantelzorger bent. Wij, de mantelzorgondersteuners van Punt Welzijn, bieden informatie, ondersteuning en waardering. Wij leveren maatwerk voor elke situatie, want niet één verhaal is hetzelfde.

Lees meer

Het Rad van Misfortuin: Ben jij klaar voor de toekomst?

Vast niet helemaal, want je weet niet wat er op je pad komt. Maar erover nadenken en met elkaar erover praten helpt wel.  Dat voorkomt dat je straks voor verrassingen komt te staan. Wie zorgt er straks bijvoorbeeld voor jou? MantelzorgNL is vorige week gestart met een campagne over hoe je je kunt voorbereiden op de toekomst. 

Met het Rad van Misfortuin helpt MantelzorgNL je met een knipoog op weg. Via een Whatsappgesprek met ervaringsdeskundige Hennie Tehuisman bespreek je verschillende situaties van misfortuin. Je krijgt tips en informatie over hoe je hiermee om kunt gaan.

Lees meer

Tip van mantelzorger Elly

Je kent elkaar als geen ander, je bent tenslotte familie. Toch zijn er waarschijnlijk ontzettend interessante en grappige weetjes over elkaar die je nooit eerder hebt gehoord. Met de 'Vertel Eens Familie Quiz' ontdek je deze op een leuke manier. Net als Elly en haar zoon Bas, zij zijn mantelzorger voor Elly's ouders. Een luchtig vragenspel voor jong en oud, met hetzelfde uitgangspunt als de Vertel eens-boeken: elkaar nog beter leren kennen en samen herinneringen ophalen.  Lees Elly haar verhaal en ervaring op onze website. 
Lees meer

Een Dag Met: Sanne Kuepers, mantelzorgondersteuner bij Punt Welzijn

In de editie van mei van WeertMagazine stond 'Een dag met...' een van onze mantelzorgondersteuners, Sanne Kuepers. Benieuwd naar hoe een werkdag van een mantelzorgondersteuner eruit ziet? Lees het artikel op de website!

"Zodra je structureel zorgt voor of zorgen hebt om een naaste, ben je mantelzorger. Dat zijn er velen. Bewust én onbewust. Want, wanneer ‘zorg’ je voor iemand? Is dat al als je oogdruppels toedient bij je partner die dat zelf niet kan? Of is dat pas bij een zwaardere hulpvraag? En hoe houd je het vol als het je te veel wordt? Deze en meer vragen kunnen voorgelegd worden aan de mantelzorg- ondersteuners van Punt Welzijn. Zij zijn het aanspreekpunt voor inwoners in de gemeenten Weert en Nederweert. Sanne Kuepers (34) is een van hen."
Lees meer

Zorgverzekering en respijtzorg

Wist je dat sommige zorgverzekeraars vervangende zorg geheel of gedeeltelijk vanuit de aanvullende verzekering vergoeden? Zit je met je handen in het haar want wil je een dagje erop uit of een paar nachten weg? Bel dan eens met jouw eigen zorgverzekering of van degene waar je voor zorgt. Er zijn mogelijkheden om de zorg tijdelijk uit handen te geven. 

MantelzorgNL zette het ook alvast voor je op een rij in het Overzicht aanvullende pakketten zorgverzekeraars 2021. Kijk ook goed naar de voorwaarden, die kunnen sterk verschillen per verzekering. Zo moet soms de mantelzorger verzekerd zijn vervangende zorg te krijgen. Soms ook de zorgvrager.

Heb je hier vragen over of hulp nodig om het te regelen, neem contact met ons op! We staan graag voor je klaar. 
Aanbod logeerzorg in de regio

Column 'Opruimen'

Onze vaste columnist geeft een kijkje in zijn eigen leven. Tijdens het opruimen van dozen vol boeken komt hij drie boeken tegen die hem aan het denken zetten.

"Wat doe je op tweede pinksterdag die verregent? Ik ruim samen met mijn vrouw op. Dozen vol boeken snuffel ik door..."
Lees de column

Jaarbeeld Punt Welzijn 2020

2020, een jaar dat optimistisch begon en al snel werd overschaduwd door corona.  Onze dienstverlening werd direct aangepast binnen de coronarichtlijnen en maatregelen met steeds weer het uitgangspunt: wat kan er wél! Op die manier hebben we kunnen uitvoeren op inhoud en van waarde kunnen zijn voor inwoners in Weert en Nederweert.

2020 was een bijzonder jaar waarin onze dienstverlening ineens heel zichtbaar werd. Denk aan de corona hulplijn, onze jongerenwerkers op straat of de deurbelbezoeken aan gezinnen met jonge kinderen.

Door onze sterke lokale verankering, kennis van de lokale situatie en ons uitgebreide netwerk spelen wij in op vragen en behoeften uit de samenleving. Afgelopen jaar vergde veel flexibiliteit en creativiteit van medewerkers, vrijwilligers, stagiaires en al die betrokken inwoners. Met elkaar hebben we ook in 2020 de samenleving versterkt!
Lees het volledige jaarbeeld 2020
Bezoekadres
Beekstraat 54, 6001 GJ Weert

Postadres
Postbus 112, 6000 AC Weert

E mantelzorg@puntwelzijn.nl
T (0495) 69 7900
I www.puntwelzijn.nl

 
Op elk punt in je leven...

Op welk punt jij je op dit moment ook bevindt, er is altijd één plek waar je terecht kunt om jezelf of anderen verder te brengen.

puntwelzijn.nl
 
Mailing voorkeuren / Uitschrijven
Dit bericht is verstuurd naar <<E-mailadres>> door Punt Welzijn.

Email Marketing Powered by Mailchimp