Copy

Hallo VIP 

Leuk dat je bent aangemeld voor de VIP-acties van Punt Welzijn! Deze nieuwsbrief is speciaal voor jonge mantelzorgers: jongeren die opgroeien met of zorgen voor een ziek familielid of vriend.

Lees meer

Waardering voor jonge mantelzorgers, wat vind jij?

Wij, Punt Welzijn, organiseren jaarlijks enkele waarderingsacties speciaal voor jonge mantelzorgers. Denk aan de goodiebags, maar ook activiteiten of VIP acties. Wij vinden het belangrijk om te weten welke acties jij leuk vindt, zodat wij ervoor kunnen zorgen dat de waardering zo goed mogelijk aansluit.

Wil je ons via deze korte vragenlijst laten weten wat je van de verschillende soorten acties vindt? Het invullen duurt slechts 1 minuut.

Alvast super bedankt!!

Lekker in je vel super tips

TIP 1
#dowhatmakesyouhappy
Het kan soms lastig zijn om tijd voor jezelf te nemen. Als jij dingen doet waar je blij van wordt, zit je lekkerder in je vel. Dat is het allerbelangrijkste wat er is. Ga dansen, rennen, muziek luisteren, met de hond spelen, lezen, tekenen of chillen met vrienden. En als je nu niet zo goed weet wat je leuk vindt? Experimenteer, leer iets nieuws en ga op ontdekking uit.

TIP 2
#praatpraatpraat
Praten helpt voor iedereen, dat hebben heel veel onderzoeken uitgewezen. Zoek iemand in jouw omgeving bij wie dat het fijnst is om te doen, iemand die jij vertrouwt. Een vriend, vriendin, opa, tante, lieve buurvrouw en misschien jouw mentor. En lukt praten nu niet zo goed, dan kan het ook heel goed helpen om te schrijven, te zingen of te tekenen over wat jij meemaakt.

TIP 3
#vraagomhulp
Lukt het even niet, om steeds klaar te staan in huis. Geef het aan. Dat kan lastig zijn, maar weet dat er heel veel mensen zijn die best bereid zijn te helpen. Dat kan iemand in de buurt zijn of familie. Ook zijn er mensen die in jouw gemeente werken die jou kunnen helpen. Van hulp in het huishouden tot luisteren naar jouw verhaal. Misschien komt er al wel eens iemand bij jou thuis om te helpen met de zorg voor je broer, zus of ouders. Stel je vraag.

Jonge mantelzorgers en corona
De coronacrisis heeft op veel jonge mantelzorgers behoorlijk wat impact. Je zit meer thuis met elkaar, en soms komt er ook niemand meer bij jullie thuis om te helpen. Hoe kun je hier het beste mee omgaan? Om jou door deze periode heen te slepen, hebben jonge mantelzorgers van de klankbordgroep JMZ PRO een aantal tips voor je op een rij gezet. Klik hier voor de tips ‘Jonge mantelzorgers in corona tijd’.

Spreekbeurt voor jonge mantelzorgers

Als je voor iemand zorgt is dat best bijzonder. Voor klasgenoten kan het interessant zijn om er meer over te horen. Misschien weet de jonge mantelzorger veel over een ziekte, syndroom, verslaving of beperking te vertellen, omdat hij of zij er mee te maken heeft. Ook kan hij of zij vertellen hoe het is om op te groeien in een gezin waar iemand ziek is, een beperking of een verslaving heeft en waar hij of zij thuis allemaal bij helpt.

Deel deze informatie voor een spreekbeurt. Zo hopen we dat steeds meer kinderen en jongeren het onderwerp zelf ook bespreekbaar durven te maken.
Lees meer

Een broer of zus met autisme?

Ben je tussen de 8 en 16 jaar en heb je een broer of zus met autisme? CJG Midden Limburg organiseert speciaal voor jou een brussencursus (brus = een broer of zus van een persoon met een beperking) waar je ervaringen met elkaar kunt delen, informatie krijgt over wat er met jouw broer of zus aan de hand is en leert hoe met de thuissituatie om te gaan.

De cursus start in week 8 van 2021 in Roermond, maar wordt ook in Weert gegeven. Voor meer informatie, neem contact op met CJG-ML (groepswerk@cjgml.nl of 088-43 88 300).
Lees meer
Bezoekadres
Beekstraat 54, 6001 GJ Weert

Postadres
Postbus 112, 6000 AC Weert

E
mantelzorg@puntwelzijn.nl
T (0495) 69 7900
I www.puntwelzijn.nl

 
Op elk punt in je leven...

Op welk punt jij je op dit moment ook bevindt,er is altijd één plek waar je terecht kunt om jezelf of anderen verder te brengen.

puntwelzijn.nl
 
Mailing voorkeuren / Uitschrijven
Dit bericht is verstuurd naar <<E-mailadres>> door Punt Welzijn.

Email Marketing Powered by Mailchimp