Copy
1. Met PVT minder afhankelijk van gas
2. Sportverenigingen verduurzamen met subsidie
3. Tennisclub investeert in zonnepanelen
4. SunPower introduceert een nieuw zonnepaneel
5. Het kan! Verwarmen zonder gas
6. Energieopslag: the next big thing!
7. Eerste project Haarlem Noorderlicht succes
8. Nieuwe SDE+ Subsidie najaar 2016

Zon&Co september 2016

Met PVT minder afhankelijk van gas

Investering vertaalt zich terug in de verkoopprijs van je huis

Stefan Mol wil zijn huis verduurzamen. Hij heeft inmiddels een grote stap gezet door te investeren in PVT- en zonnepanelen. PVT panelen zijn hybride zonnepanelen die zonne-energie voor zowel stroom als warm water leveren. Door een gecombineerde functie produceert een PVT paneel tegelijkertijd 270 Watt aan elektriciteit en 888 Watt aan warm water. Stefan wilde zoveel mogelijk duurzame energie opwekken door maximaal gebruik te maken van zijn beschikbare dakoppervlakte. Lees meer over zijn ervaring met Zon&Co.
6 PVT panelen leveren genoeg
warm tapwater voor douche, bad en keuken
voor een gemiddeld Nederlands gezin. 

Voetbalvereniging TABA heeft vertrouwen in zonne-energie
Sportverenigingen verduurzamen

 

De Amsterdamse voetbalvereniging TABA vroeg ons om 58 zonnepanelen op het dak van de sportaccommodatie in de Watergraafsmeer op sportpark Drieburg te plaatsen. De zonne-energie die de panelen opwekken, is voldoende om het volledige verbruik van de voetbalclub te dekken (kantine, keuken, apparatuur en verlichting). De panelen zijn aangesloten op een omvormersysteem van Solar Edge. Meer lezen.
Tennisvereniging investeert in zonnepanelen

Wij hebben 540 zonnepanelen geplaatst op tennisclub Tie-Breakers in Amsterdam. De sportvereniging werkt aan het verduurzamen van de club door zuinig om te gaan met energie en middelen. De zonnepanelen van SolarWorld leveren samen ruim 125.000 kWh per jaar. Hiermee kunnen alle tennisbanen het hele jaar door 24 uur per dag worden verlicht. Dit is vergelijkbaar met het stroomgebruik van zo’n 40 huishoudens. Lees meer.

SunPower introduceert een nieuw hoog rendement zonnepaneel


Ons huismerk zonnepanelen SunPower introduceert een nieuw zonnepaneel in Europa. Het gaat om het hoog rendement zonnepaneel: de SunPower X-Series Residential Solar Panels X22 360, of kort de X22. Deze panelen leveren ongeveer 1,5 keer zoveel energie dan reguliere panelen. Hiermee wordt het meeste energie van het dak gehaald en wordt het hoogste rendement op de investering gerealiseerd. Op dit moment, september 2016, is de X22 het meest efficiënte paneel dat wordt gemaakt. Meer lezen.
 
Zon&Co is geen standaard installatiebedrijf

“Wij zijn positief over de gehele procedure. Van offertetraject tot installatie. Zon&Co is flexibel en heel communicatief. De medewerkers werken netjes en laten het project naar tevredenheid achter.

Erna Hollander -
Coöperatie Haarlem Noorderlicht

Het kan! Verwarmen zonder gas
Zon&Co plaatst demonstratie warmtepompsysteem

Elektriciteit bepaalt bij een gemiddeld huishouden in Nederland 30% van de energienota. De andere 70% zijn kosten voor verwarming en warm water. In samenwerking met Triple Solar hebben wij bij ons op kantoor een demonstratie-warmtepompsysteem geïnstalleerd. Op het dak liggen nu 3 grote hybride panelen van Triple Solar. Het warmtedeel van het paneel zorgt voor verwarming en warm tapwater. Het stroomdeel levert elektriciteit. De panelen zijn gekoppeld aan een warmtepomp en opslagvat. Zon&Co wil verder zonder gas. Met dit warmtepompsysteem laten wij zien dat het kan. We wekken nu zelfs meer energie op dan we nodig hebben. Kantoor + dus! Lees meer
Video Verwarmen zonder gas
Zon&Co wil verder zonder gas

Stroom, warm water en verwarming via schone energie. Samen met Triple Solar plaatsten wij bij ons op kantoor een demonstratie warmtepompsysteem. Lees meer.

Energieopslag: The next big thing!

Marktonderzoekers als Frost & Sullivan, IHS, GTM Research, Lux Research zijn het met elkaar eens. Energieopslag is 'the next big thing' in de wereldwijde energietransactie. Dat schrijft Smart Storage, multimediaal platform van de Benelux over energieopslag. Interessante informatie delen ze via hun magazine en website. 
Eerste project Haarlem Noorderlicht  succes!

Voor de de eerste collectieve zonnestroominstallatie van Coöperatie Haarlem Noorderlicht plaatsten wij 272 zonnepanelen op het dak van de organisatie Prins Staal Handel. Buurtbewoners konden via de de zogenaamde
postcoderoos-regeling samen investeren in zonne-energie.
Meer
lezen.

Herinnering: Stimulering Duurzame Energieproductie
Nieuwe SDE+ Subsidie najaar 2016


Bedrijven en (non-profit) instellingen die hernieuwbare energie (gaan) produceren, kunnen dit najaar opnieuw gebruik maken van de subsidieregeling SDE+. De subsidieregeling is bedoeld voor hernieuwbare energietechnieken waaronder Zon. SDE+ subsidie najaar 2016 opent in oktober en wij verwachten veel kansen voor zonne-energie. Een goede subsidie SDE+ 2016 levert een rendement van rond de 10%. Meer lezen

Forward
Tweet
Share
Share
Copyright © 2015 Zon&Co, All rights reserved.

Contact?
E info@zonenco.nl | T 020 - 777 17 81 | www.zonenco.nl

unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Forward
Tweet
Share
Share
Copyright © 2015 Zon&Co, All rights reserved.

Contact?
E info@zonenco.nl | T 020 - 777 17 81 | www.zonenco.nl

unsubscribe from this list    update subscription preferences