Copy
Logo

Nya rekordnivåer och rörelser i telefonbranschen

Både svenska och amerikanska index slog nya rekordnivåer i veckan, trots en relativt lugn vecka på nyhetsfronten. I mobilbranschen har LG slängt in handduken och Apple spås vara väg mot nya försäljningsrekord.

Ansök om din LEI-kod idag

Aktier

  • Både Ford och GM meddelade under veckan att de kommer att dra ner produktionen till följd av halvledarbristen som forsätter sätta käppar i hjulet för alla de stora biltillverkarna. Det är endast Tesla som inte har uttalat sig om några brister i produktionen. Det ska dock noteras att bolaget inte har producerat varken Model S eller X under kvartalet.

  • LG väljer att lägga ner sin produktion av mobiltelefoner, och nämner extrem konkurrens och andra mer attraktiva möjligheter som anledningen.

  • På andra sidan vattnet spår analytiker att Apple är på väg att slå försäljningsrekord för iPhone, och antalet sålda enheter väntas uppgå till 250 miljoner för helåret 2021. Apple släpper sin Q1 rapport den 27e April.

  • AstraZeneca har figurerat i flertalet rubriker i veckan till följd av blodpropparna som verkar vara en ovanlig biverkning av vaccinet. Trots att EMA uppger att fördelarna överväger nackdelarna har marknaden handlat ner aktien med 1,5% under veckan.

  • Fortnox tillkännagav ett samarbetsavtal med bolaget Agoy IT och kommer att integrera deras produkter för bokslut, skatt och årsredovisningar i sin produktsvit. Avtalet löper i 3 år, och Fortnox förvärvar i samband med avtalet även 30% av aktierna i Agoy IT för 18Mkr. Aktien lyfte ca 4% på nyheten.

  • Wesc fortsatte sin kursrusning i veckan efter att ha tillkännagivit ytterligare ett förvärv, denna gången av Rosenqvist Entreprenad som omsatte 376Mkr under 2020 med en justerad EBIT marginal om 7,8%. Köpeskillingen uppgår till 245,6Mkr. Aktien har rusat närmare 550% sedan nyheterna om deras verksamhetsförändring.

💡Vill du också handla med värdepapper i ditt bolag, besök LeiPass idag💡

LinkedIn iconWebsite iconTwitter icon

Copyright (C) 2021 LEI Pass. All rights reserved.

Update Preferences | Unsubscribe

Email Marketing Powered by Mailchimp