Copy
Samen maken we de wereld mooier voor mens, dier én natuur
Bekijk deze e-mail op internet

Plenty Food Update

 
  • Plenty Food in Corona tijd
  • Nieuws over onze projecten
  • Statiegeldactie voor fruitbomen in Kenia 
  • Draag ook bij aan de missie van Plenty Food

Plenty Food in Corona tijd 

We zijn dankbaar dat niemand van de projecten dan wel ons bestuur, ambassadeurs en vrijwilligers tot nog toe is getroffen door Corona. Door het verplicht thuis werken hadden sommigen van het bestuur de tijd om een eigen moestuin te ontwikkelen. Hopelijk geldt de goede gezondheid ook voor onze lezers en trouwe donateurs! Blijf veilig en gezond!

Wel is ons werk door de Corona crisis beïnvloed. Donaties zijn afgenomen en ons 15-jarig jubileum, een feit dat we zeer graag met jullie hadden willen vieren, hebben we door de beperkingen mbt de veiligheid moeten uitstellen tot volgend jaar. Laten we hopen dat de situatie rond corona dan is verbeterd en er weer echt iets te vieren is!

Graag brengen we jullie op de hoogte van de ontwikkelingen van onze projecten en hopelijk kunnen we weer rekenen op jullie steun om deze voorbeelden van hoop voort te kunnen zetten! Lees ook verderop in deze nieuwsbrief het voorbeeld van de statiegeldactie en hoe jij misschien ook Plenty Food zo zou kunnen steunen!

Nieuws over onze Projecten

Ook in 2020 steunt Plenty Food 4 plantaardige voedselprojecten. In Kenia en Haïti steunen we fruitboomprojecten waarbij arme families materiaal en training krijgen om hun eigen fruitteelt te ontwikkelen, in India en Oeganda steunen we moestuinprojecten bij twee scholen. In India een school voor gehandicapte kinderen en vroegtijdige schoolverlaters en in Oeganda een school met veel achtergestelde kinderen en Aidswezen.

Project in India

Samen met de Sari Stichting en De Wilde Ganzen hebben we gezorgd voor de financiering van een zonne-energieproject bij een school voor gehandicapte kinderen en vroegtijdige schoolverlaters. Door corona is de installatie vertraagd, maar zodra de zaken weer worden vrijgegeven zal alles alsnog worden geïnstalleerd. Hiermee komt er meer zekerheid en onafhankelijkheid en natuurlijk duurzame stroom voor zowel de school als voor de waterpomp voor de irrigatie van de 2 ha grote moestuin.
De moestuin heeft de afgelopen maanden veel goeds gebracht in de vorm van gezonde voeding voor de kinderen, zoals: bakbanaan, gierst, tomaat, aubergine en pepertjes.

Project in Oeganda

In juni vorig jaar zijn we een samenwerkingsverband aangegaan met St. Vianney Junior School met het project ‘Plenty Vegetables for Uganda’. Deze school geeft gratis onderwijs aan de meest arme families waarvan een groot deel bestaat uit Aidswezen. Begin dit jaar is met steun van Plenty Food een waterpomp geïnstalleerd bij een, door de school en omliggende gemeenschap gefinancierde en gegraven, waterput.  Doel van de pomp en put was het genereren van drinkwater voor de school en de gemeenschap rond de school als ook water voor de irrigatie van de moestuin die we vorig jaar hebben gerealiseerd.
 
Helaas werd door Corona vanaf 20 maart de school vanuit de overheid verplicht gesloten en is er door de beperkingen maar zeer beperkt gebruikgemaakt van de moestuin en zijn de kinderen die inwonen bij de school volledig afhankelijk van voedseldonaties. Duidelijk is temeer dat de zwakkeren in de gemeenschap extra worden geraakt door de coronacrisis.
 
Elke financiële hulp is dan ook zeer welkom om noodhulp in de vorm van plantaardig voedsel te kunnen kopen. En hopelijk kan de moestuin komend groeiseizoen wel weer in volle potentie worden gebruikt.

Project in Haïti

De situatie rond de pandemie zorgt ervoor dat, net zoals ook in de andere projecten, er geen buitenlandse vrijwilligers kunnen komen. Daarnaast is de grens met de Dominicaanse republiek gesloten waardoor verschillende producten lastig te krijgen zijn. Toch is er doorgegaan met het planten van fruitbomen. In de omliggende gemeenschap zijn afgelopen kwartaal 282 fruitbomen geplant. Daarnaast zijn gratis kookworkshops gegeven met producten uit het demonstratie voedselbos van Sadhana Forest.
 
Op 23 augustus werd Haïti getroffen door orkaan Laura. Deze storm veroorzaakte niet alleen schade aan de kwekerij maar ook aan de keuken, een hut, douches, badkamer en de zonnepanelen van Sadhana Forest. Ook verwoeste de storm een dam die zorgt voor de watervoorziening van de nabijgelegen stad Anse-à-Pitres. Na de storm is dus voornamelijk gewerkt aan herstel van de schade en was Sadhana Forest Haïti de enige plaats in de omgeving waar de mensen schoon drinkwater konden krijgen. Zij stelde gratis drinkwater beschikbaar aan de lokale gemeenschap.

Project in Kenia

Ondanks de verspreiding en beperkingen in Kenia rondom COVID-19, is Sadhana Forest Kenya erg actief geweest met mooie resultaten. De ongebruikelijke hoeveelheid regen hield aan tijdens de eerste helft van dit kwartaal. Hierdoor werd een seizoen van opmerkelijke groei van onder meer de fruitbomen ook nog verlengd.
 
Doordat COVID-19 het land binnen is gekomen konden en kunnen er geen buitenlandse vrijwilligers komen. Daarvoor in de plaats is een team van lokale dagwerkers aangetrokken om het gat op te vullen. Niet alleen is hun kennis van het landschap van grote meerwaarde, maar ook het vermogen van Sadhana Forest om werkgelegenheid te bieden in een tijd waarin banen schaars zijn is dit een uitkomst voor de worstelende lokale gemeenschappen.
 
In de afgelopen maanden zijn een reeks van permacultuur percelen ontwikkeld waarbij de fruitbomen van ons project een belangrijke bijdrage leveren. De geplante bomen schieten omhoog met nieuwe groei en de daaronder groeiende gewassen zoals groentes, amaranth, aardappelen en mais hebben verschillende cycli van oogst en herplant doorgemaakt.

Statiegeldactie voor fruitbomen in Kenia 

In de periode augustus/september konden klanten van Albert Hein Moordrecht hun statiegeldbonnen inleveren t.b.v. ons fruitbomenproject in Kenia.
 
Met het inleveren van statiegeldbonnen is een mooi bedrag van 265 euro opgehaald. Met dit geld zal worden bijgedragen aan duurzame voedselvoorziening en de zelfredzaamheid van meerdere gezinnen in Kenia. Plenty Food Nederland zorgt er in Kenia voor dat in het Noordelijk gelegen Samburu County elk jaar 200 gezinnen van 2 inheemse fruitbomen worden voorzien. Daarvoor wordt contact onderhouden met de plaatselijke partnerorganisatie die de verstrekking van de fruitbomen en de training van de gezinnen voor onderhoud van de bomen verzorgt.
 
Indien jouw buurtsuper open staat om een van onze projecten te steunen met een statiegeldactie dan willen we daar graag bij helpen zoals het maken van een poster en vermelding op onze social media kanalen. Stuur ons een mailtje als je ons op die manier wilt helpen: info@plentyfood.nl. Alvast bedankt!

Draag ook bij aan de missie van Plenty Food:

Help ook mee en steun onze prachtige stichting met wereldwijd plantaardige voedselhulp projecten!

Donaties kunnen overgemaakt worden naar: NL92 TRIO 0338 6263 52, ten name van Stichting Plenty Food Nederland.

Of steun ons als vaste donateur of als vrijwilliger:

Als donateur

Om ons werk te kunnen blijven doen zijn donateurs onmisbaar. Door jouw steun kunnen we plantaardige voedselprojecten, zonder dierenleed, ondersteunen en voorlichting geven over de wereldvoedselproblematiek. Aanmelden als donateur van Plenty Food Nederland kan middels deze button.

Als vrijwilliger

Wil je als vrijwilliger een bijdrage leveren aan de doelstellingen van Plenty Food Nederland? Dit kan met allerlei verschillende klussen. Van administratie tot het geven van voorlichting op markten en van het helpen met IT tot het organiseren van evenementen en het werven van fondsen.
Hartelijk dank voor het lezen van onze update. Stuur hem gerust door.
Share Share
Tweet Tweet
Plenty Food op Facebook Plenty Food op Facebook
Plenty Food op Twitter Plenty Food op Twitter
Onze website Onze website
Copyright © 2020 Plenty Food NL, Alle rechten voorbehouden.


afmelden van onze updates    update mijn gegevens

Email Marketing Powered by Mailchimp