Copy
Samen maken we de wereld mooier voor mens, dier én natuur
Bekijk deze e-mail op internet

Plenty Food Update

 
  • Bouw jij mee aan een voedselbos voor West-Papoea?
  • MaxVeganic geeft advies over plantaardige bemesting
  • Pieter Velthuis fietst van Polen naar Nederland voor Plenty Food
  • Vrijwilligersvacature relatiebeheerder bedrijven
  • Draag ook bij aan de missie van Plenty Food

Bouw jij mee aan een voedselbos voor West-Papoea?

Stichting Plenty Food wordt geregeld benaderd voor steun aan projecten. Zo werden we vorig jaar benaderd door Stichting Duurzame Samenleving Papua Barat (SDSP) om de ontwikkeling van een voedselbos in West Papoea te steunen.

In de Sawinggrai gemeenschap (200 volwassenen en 50 kinderen) in Raja Ampat in West Papoea heerst ondervoeding doordat vrijwel al het eten wordt geïmporteerd uit Indonesië. Het eetpatroon is door armoede extra ongezond en eenzijdig. West Papoea is nu een provincie van Indonesië, maar de oorspronkelijke bewoners van West Papoea krijgen weinig gelijkwaardige kansen op de arbeidsmarkt, en weinig kansen om zelfredzaam te worden. Hun oorspronkelijke leefwijze zijn ze door de tijd kwijtgeraakt.

Bij dit project wordt samen met een groep bewoners een voedselbos van 4000 m2 gerealiseerd met behulp van Permacultuur, Agro-Forestry en het hergebruikt van afvalwater. Het project wordt uitgevoerd onder begeleiding van Jonas Müller. Hij woont en werkt al jaren in dit gebied voor verbetering van educatie via Child Aid Papua.

Bij het ontwerpen van dit voedselbos wordt er vooral gekeken naar de functies en de samenhang van de verschillende soorten. Bomen en planten die elkaar versterken, worden bij elkaar geplant. In een voedselbos wordt uitgegaan van dezelfde gelaagdheid als in een natuurlijk bos.

Het doel is om kansen te bieden aan de gemeenschap en om betere voeding en werk te krijgen. Ook dient het project als demonstratiebos ter stimulans voor naastliggende gemeenschappen. Wat ons betreft een prachtig initiatief!

De eerste fruitbomen zijn geplant en er worden al verschillende groentes geoogst. Met een pilot wordt zo de eerste ervaring opgedaan. Steun voor o.a. gereedschap en de aankoop van zaden is hard nodig.

Stichting Plenty Food heeft op dit moment echter geen middelen om nog een project te ondersteunen. Daarom starten we deze actie via geef.nl zodat we hen hopelijk toch nog kunnen helpen middels jouw steun.

Vind jij net als wij dat dit project door moet gaan? Wil je de Sawinggrai gemeenschap helpen voorzien van betere plantaardige voeding en hen daarmee een betere toekomst geven? Geef dan via geef.nl. Al het geld dat wordt ingezameld zal direct aan dit project worden besteed.

Via onze nieuwsbrief, Facebook en website houden we jullie op de hoogte. Alvast veel dank!
 

MaxVeganic geeft advies over plantaardige bemesting

We kunnen gemakkelijk zonder dierlijke meststoffen. Wil jij meer weten over plantaardige bemesting? Kijk eens op MaxVeganic: https://www.maxveganic.nl/ voor meer informatie.  

Max Peracha is laborant microbiologie en heeft een eigen lijn van plantaardige meststoffen ontwikkeld. Max heeft Plenty Food aangeboden zijn kennis te delen, hiermee hopen we ook nieuwe toepassingen te vinden van plantaardige meststoffen voor onze projecten.

Op de fiets voor Plenty Food

David Velthuis (20) is voor zijn studie in Polen en heeft een prachtige initiatief opgezet als inzamelingsactie voor Stichting Plenty Food. Voor deze actie gaat David  van Polen terugfietsen naar Nederland, een tocht van maar liefst 1000 kilometer. Hierbij wil hij aandacht vragen voor de honger in de wereld en de kracht van plantaardige voeding.
 
Op dit moment is David volop aan het trainen in Polen voor deze uitdaging. Op 18 juli zal hij aan de reis beginnen. Zijn avonturen zijn te volgen via Facebook: https://www.facebook.com/events/2563960243841442/. Wil je deze actie steunen ga dan naar: https://www.geef.nl/nl/actie/op-de-fiets-voor-plentyfood/donateurs Ontzettend bedankt! Vanuit het bestuur van Plenty Food wensen we David heel veel succes en een mooie en veilige reis toe!

Vrijwilligersvacature relatiebeheerder bedrijven

Bedrijven willen vaak bijdragen aan een betere wereld en staan vaak open voor het ondersteunen van goede doelen. Daarom zijn we op zoek naar een relatiebeheerder voor bedrijven.

Jouw functie is het om bedrijven bekend te maken met Stichting Plenty Food Nederland en ze te interesseren om te doneren voor bijvoorbeeld fruitboomprojecten of groentetuinprojecten (in de toekomst zouden dit ook voedselbossen, algenteelt, zeewierteelt etc. kunnen zijn). Bij ondersteuning van een project krijgt een bedrijf een certificaat als dank.

Je taken als relatiebeheerder bedrijven:

· Je creëert een bedrijvenbestand die je graag als donor voor Plenty Food wil zien.

· Je onderzoekt wie jouw contactpersoon binnen dit bedrijf is en hoe deze bereikbaar is.

· Je benadert zelfstandig deze bedrijven via een e-mailing en telefonisch.

· Je ontwikkelt, samen met het bestuur, acties voor bedrijven.

· Je werkt samen met het bestuur en met de vrijwilligers voor de communicatie.

Jij als relatiebeheerder bedrijven:

· Staat natuurlijk 100% achter de visie en missie van Plenty Food.

· Kan zelfstandig werken

· Bent een commercieel talent

· Je maakt gemakkelijk contacten in iedere cultuur en pakt gemakkelijk de telefoon voor een 'cold call'

· Je ziet kansen en zet deze graag om in daden

· Ervaring en een opleiding in deze richting is een pré (commerciële of zakelijke opleiding of een opleiding tot fondsenwerver)

· Voor de feeling met de achterban ben je af en toe aanwezig bij een event waar Plenty Food vertegenwoordigd wordt.

Wat Plenty Food jou biedt:

· Je levert op jouw manier een bijdrage aan een betere wereld

· Je breidt je netwerk uit met een leuke en interessante groep collega's

· Je doet ervaring op voor je curriculum

· Je zet je talenten in voor het goede doel

· Je ontwikkelt je talenten en je kennis over voedselhulp

· Je draagt een mooie boodschap uit

· Je werkt samen met bevlogen collega's

· Gemaakte kosten als reiskosten etc. kunnen worden gedeclareerd.

Neem voor de vacature contact op met Jeroen Koedam: jeroen@plentyfood.nl

Draag ook bij aan de missie van Plenty Food:

Als donateur

Om ons werk te kunnen blijven doen zijn donateurs onmisbaar. Door uw steun kunnen we plantaardige voedselprojecten, zonder dierenleed, ondersteunen en voorlichting geven over de wereldvoedselproblematiek. Aanmelden als donateur van Plenty Food Nederland kan middels deze button.

Als vrijwilliger

Wil je als vrijwilliger een bijdrage leveren aan de doelstellingen van Plenty Food Nederland? Dit kan met allerlei verschillende klussen. Van administratie tot het geven van voorlichting op markten en van het helpen met IT tot het organiseren van evenementen en het werven van fondsen.
Hartelijk dank voor het lezen van onze update. Stuur hem gerust door.
Share Share
Tweet Tweet
Plenty Food op Facebook Plenty Food op Facebook
Plenty Food op Twitter Plenty Food op Twitter
Onze website Onze website
Copyright © 2020 Plenty Food NL, Alle rechten voorbehouden.


afmelden van onze updates    update mijn gegevens

Email Marketing Powered by Mailchimp