Copy
Herinnering: uitnodiging Gare du Nord Food Festival in Rotterdam (gratis toegang).
Bekijk deze nieuwsbrief op internet.

Herinnering:
uitnodiging Gare du Nord Food Festival

We hopen van harte dat u komt! Let op: onze lezing op zondag is verplaatst naar 14.00 uur.

Als partner van het Gare du Nord Food Festival willen we u hierbij graag uitnodigen voor dit gezellige evenement. Van 14 tot en met 16 mei organiseert Restaurant Gare du Nord de lente-editie van het Food Festival. In de drie dagen van het pinksterweekend wordt de tuin van het treinrestaurant ingericht als festivalterrein met ruimte voor kookdemonstraties, foodtrucks, een Fair Trade markt, film, live muziek, sprekers, kookworkshops voor kinderen en meer. Alles plantaardig, maar ‘not just for vegans’.

In het pinksterweekend van 14 tot en met 16 mei
Lezing door onze voorzitter op zondag 15 mei om 14.00 uur
Bij restaurant Gare du Nord in Rotterdam
Gratis toegang voor iedereen

Komt u ook?
De lente begint plantaardig groen in de Rotterdamse Agniesebuurt tijdens het komende pinksterweekend, met het Gare du Nord Food Festival. In een grote festivaltent spreken experts en inspiratoren over plantaardig en duurzaam voedsel. Sterrenkoks en de chefkok van restaurant Gare de Nord zullen het publiek laten watertanden met hun kookdemonstraties. Om de tent heen bieden professionele foodtrucks hoogwaardige plantaardige producten. Aan de Zomerhofstraat wordt bovendien een complete markt ingericht met Fair Trade producten en plantaardige etenswaren die meteen mogen worden geproefd. Kinderen kunnen aan de slag met zaadjes planten en plantjes poten. Zij krijgen die met een kleine instructie mee naar huis, zodat zij thuis het groeiproces kunnen volgen en beleven. Ook kunnen zij zich inschrijven voor het volgen van één van de speciale kinderkookworkshops.
Links: moestuinproject in Zuid-Afrika - Rechts: voorzitter Jos Wietses zal een lezing geven.

Prominente sprekers, film & muziek
Op dit moment wordt druk gewerkt aan een informatief programma van prominente sprekers waaronder Alex Cornelissen, Chief Executive Officer van Sea Shepherd, en Kees Duijvestein, emeritus hoogleraar “duurzame ontwikkeling in de gebouwde omgeving” TU Delft. Zij zullen hun licht laten schijnen over een duurzamere samenleving. Op zaterdagavond treedt de Rotterdamse zangeres Mingue op. Zij zal het publiek verrassen met hits van onder andere Kate Bush.

Op zondagavond wordt de documentaire Cowspiracy: The Sustainability Secret vertoond met een inleiding van bioloog Dos Winkel. De film onderzoekt de impact van de veehouderij op het milieu en hoe milieuorganisaties met die informatie omgaan. Zo gaan informatie en entertainment hand in hand tijdens de lente-editie van het Gare du Nord Food Festival.

Zondag om 14.00 uur zal Jos Wietses, voorzitter van Plenty Food Nederland een lezing geven over de achtergrond van de organisatie, de projecten en ingaan op de wereldvoedselproblematiek.

Plantaardig eten beter voor iedereen
Met het Gare du Nord Food Festival wil de organisatie laten zien hoe hip, leuk, lekker en makkelijk plantaardig eten kan zijn, zodat steeds meer mensen de keuze kunnen maken voor eerlijk en duurzaam voedsel. Want minder dierlijke producten gebruiken, is één van de makkelijkste en meest effectieve manieren om het milieu een handje te helpen. Als alle Nederlanders één dag per week geen vlees meer zouden eten, zijn in één klap alle Nederlandse klimaatdoelstellingen voor huishoudens gehaald!

Daarbij verklein je door plantaardig te eten de kans op hart- en vaatziekten, sommige soorten kanker en diverse andere ziekten. Ook betekent minder vlees eten, minder dierenleed. 95% van de 450 miljoen Nederlandse varkens, runderen en kippen leeft in de bio-industrie en dat is, zacht gezegd, geen pretje.

Tot slot heeft plantaardig eten het voordeel dat er meer voedsel beschikbaar is. Dieren, gehouden voor vlees, eieren en zuivel, moeten ook eten en het omzetten van plantaardig naar dierlijk voedsel kost veel voedsel wat direct beschikbaar zou kunnen zijn voor de mens.

Netwerken en genieten
Naast informatie en entertainment wil het festival bestaande initiatieven bij elkaar brengen en een groot netwerk bouwen van bedrijven, organisaties en consumenten die de bewuste consumptie van minder dierlijke producten nastreven. De organisatie rekent op minimaal hetzelfde aantal bezoekers als tijdens de kersteditie. Toen kwamen ruim 4.000 bezoekers genieten van een plantaardige levensstijl.

Meer informatie over het festival:
www.restaurantgaredunord.nl
www.facebook.com/restaurantgaredunord

Draag ook bij aan de missie van Plenty Food:

Als donateur

Om ons werk te kunnen blijven doen zijn donateurs onmisbaar. Door uw steun kunnen we plantaardige voedselprojecten, zonder dierenleed, ondersteunen en voorlichting geven over de wereldvoedselproblematiek. Aanmelden als donateur van Plenty Food kan middels de button.

Als vrijwilliger

Wil je als vrijwilliger een bijdrage leveren aan de doelstellingen van Plenty Food? Dit kan met allerlei verschillende klussen. Van administratie tot het geven van voorlichting op markten en van het helpen met IT tot het organiseren van evenementen.
Iedereen is van harte welkom, dus stuur deze uitnodiging gerust door.
Share
Tweet
Plenty Food op Facebook
Plenty Food op Twitter
Onze website
Copyright © 2016 Plenty Food NL, Alle rechten voorbehouden.


afmelden van deze nieuwsbrief    update mijn gegevens

Email Marketing Powered by MailChimp