Copy
Samen maken we de wereld mooier voor mens, dier én natuur.
Bekijk deze nieuwsbrief op internet.

Nieuw project

Plenty Food gaat per 2017 een nieuw project ondersteunen! Een voedselbos in Kenia, genaamd Plenty Fruit Forest.

Nieuw project: Plenty Fruit Forest in Kenia
Kom naar onze stand en lezing op VegFestNL
Plenty Food ondersteunt de Vredesdienst voor Dieren
Bestel onze dierenkaarten

 

Nieuw project: Plenty Fruit Forest in Kenia


Dit project heeft ten doel 200 huishoudens ieder van 2 inheemse fruitbomen te voorzien. De huishoudens die de bomen ontvangen zullen voorafgaand een training volgen over het planten en het verzorgen van de bomen. Sadhana Forest verzorgt deze trainingen en monitort en assisteert bij elke boom die geplant is.

Sadhana Forest is een vegan organisatie, die draait op vrijwilligers. Ze zijn werkzaam in de landen India, Haiti en Kenia en vinden milieu-vriendelijkheid en duurzaamheid erg belangrijk.

Behalve het bevorderen van plantaardige voedselzekerheid zullen de aangeplante fruitbomen op lange termijn ook een rol gaan spelen in de transformatie van gedegradeerde droge gebieden.

Wil jij dit project steunen? Dat kan!
Je kunt eenmalig of maandelijks o.v.v. ‘Plenty Fruit Forest Kenya’ een gift over maken naar: NL51INGB0004663832 ten name van Stichting Plenty Food Nederland te Velserbroek.

Via de website kan je je ook aanmelden als donateur. Wij hebben dan je gegevens en kunnen die dan koppelen aan de giften die op onze bankrekening binnenkomen.
Alvast heel erg bedankt voor je gift namens de deelnemende huishoudens in Kenia en natuurlijk de dieren!

Dit zijn een aantal van de boomsoorten die zullen worden geplant:

Kei-appel (Dovyalis caffra)


'Woestijn dadel' (Balanites aegyptiaca)


Tamarinde (Tamarindus indica)
 

Kom naar onze stand en lezing op VegFestNL


Nieuwsgierig naar een diervriendelijke lifestyle? VegFestNL wordt wederom een feestelijke dag, waarop iedereen van harte welkom is voor héérlijk vegan eten, hippe plantaardige producten, verrassende lezingen, kookdemonstraties door beroemde vegan-chefs en meer! Uiteraard is Plenty Food er ook bij.

Heb jij ook zo genoten van VegFestNL 2015 in de Jaarbeurs? Of heb je het niet mee gemaakt? Dan heb je echt wat gemist! Wat hebben we met zijn allen genoten! De sfeer was geweldig. De standjes werden bestormd. Iedereen at zich tonnetje rond, genietend van alle mogelijkheden. De diverse muzikanten genoten zelf evenveel als de mensen die kwamen luisteren. De sprekers en workshops waren allemaal even populair. Je begeven onder gelijkgestemden en geïnteresseerden. Het was geweldig. En hoe gezellig was het bij het hoofdpodium tijdens de uitreiking van de Vegan Awards 2015!

Dat komt allemaal weer terug, en meer! VegFestNL 2016. Zet snel in je agenda: zaterdagavond 3 december en zondag 4 december (hele dag). Dan komen we weer samen voor VegFestNL 2016 in de Jaarbeurs Utrecht. Dit jaar op de begane grond in het Beatrixgebouw. Er zijn diverse stands, een kookeiland, de bar, muziek in de expozaal, een modeplein in de centrale hal en een aantal zalen op de 1e verdieping.
Plenty Food is partner van het evenement en is ook dit jaar weer aanwezig. We zijn niet alleen met een stand aanwezig maar onze voorzitter zal op zondag 4 december ook spreken over wat wij doen en waarom het belangrijk is om onze projecten te ondersteunen.

Hopelijk zien en spreken we jou ook op zaterdagavond 3 december of op zondag 4 december in de Jaarbeurs Utrecht!

Koop nu alvast voor € 10 je toegangskaart op www.vegfest.nl en bespaar € 5.

 

Plenty Food ondersteunt
de Vredesdienst voor Dieren 2016

 
De Vredesdienst voor Dieren wordt dit jaar, vanwege het succes van de voorafgaande jaren, opnieuw gehouden op 22 december om half acht ’s avonds in de kerk Vrijburg, Diepenbrockstraat 46 in Amsterdam. Deze kerk heeft 400 zitplaatsen en is goed met de auto en het openbaar vervoer bereikbaar. Dominee Hans Bouma zal de dienst weer leiden. De Vredesdienst is er voor iedereen, gelovig of niet. Er is ook dit jaar weer een mooi programma met boeiende sprekers en bijzondere mensen. De Vredesdienst voor dieren zal dit jaar via internet live uitgezonden worden. Na afloop van de Vredesdienst voor dieren kunnen mensen napraten in de kerk onder het genot van een drankje (eigen kosten) en een diervriendelijk veganistisch hapje. Honden aan de lijn zijn overigens welkom, mits ze geen overlast veroorzaken.

De vredesdienst roept mensen op om op het Vredesfeest een diervriendelijke feestmaaltijd (zonder dode dieren dus) te eten. We nodigen mensen uit zich te bezinnen op onze omgang met dieren. Iedereen is welkom in de Vredesdienst die hieraan speciaal gewijd is.  Ook dit jaar hopen we weer een onderlinge verbondenheid te ervaren. Juist in de voor dierenvrienden zo pijnlijke kersttijd kunnen we een gevoel van saamhorigheid goed gebruiken.

Voor meer informatie kijk op www.vredesdienst.nl

Bestel onze dieren ansichtkaarten


Maria Tiqwah van Eldik, secretaris van Plenty Food Nederland heeft 5 zeer mooie kaarten ontworpen en gedoneerd aan Plenty Food NL. Deze kaarten zijn verkrijgbaar tijdens beursen en evenementen op de stand van Plenty Food.

Daarnaast kun je ze ook online bestellen bij Shop Zuiver.

Draag ook bij aan de missie van Plenty Food:

Als donateur

Om ons werk te kunnen blijven doen zijn donateurs onmisbaar. Door uw steun kunnen we plantaardige voedselprojecten, zonder dierenleed, ondersteunen en voorlichting geven over de wereldvoedselproblematiek. Aanmelden als donateur van Plenty Food kan middels de button.

Als vrijwilliger

Wil je als vrijwilliger een bijdrage leveren aan de doelstellingen van Plenty Food? Dit kan met allerlei verschillende klussen. Van administratie tot het geven van voorlichting op markten en van het helpen met IT tot het organiseren van evenementen.
Hartelijk dank voor het lezen van deze nieuwsbrief. Stuur hem gerust door.
Share
Tweet
Plenty Food op Facebook
Plenty Food op Twitter
Onze website
Copyright © 2016 Plenty Food NL, Alle rechten voorbehouden.


afmelden van deze nieuwsbrief    update mijn gegevens

Email Marketing Powered by Mailchimp