Copy
Samen maken we de wereld mooier voor mens, dier én natuur
Bekijk deze e-mail op internet

Plenty Food Update

  • Evenementen
  • Nieuw project in India
  • Plantaardige noodhulp St. Maarten
  • Ontwikkelingen Plenty Fruit for Haïti
  • Ontwikkelingen Plenty Fruit Forest Kenya
  • Samenwerking met kunstenaars Cristel van Zunderd en Joeke van der Meer
  • Maak uw bedrijf CO2 neutraal met CO2 Operate
  • Geef een fruitboom cadeau
  • Draag ook bij aan de missie van Plenty Food

Evenementen

Komende zondag 8 juli staat Plenty Food op het Afrika Festival in Hertme. Dit jaar is maar liefst de 30ste editie van dit erg gezellige en sfeervolle culturele festival en zeker een bezoek waard!
Voor meer informatie: http://www.afrikafestivalhertme.nl/nl

Zondag 19 augustus vindt de vierde editie van het Grootste Vegan festival van België (Gent) plaats met een gevarieerd programma en vorig jaar maar liefst meer dan 4000 bezoekers. Stichting Plenty Food is daar natuurlijk ook bij dus kom gezellig langs!
Voor meer informatie:  http://vegansummerfest.be/ 

Ons nieuwe project in India

In mei van dit jaar zijn we een nieuw moestuinproject gestart in samenwerking met ARMDS in India. Het project heet 'Plenty Vegetables for India'. Animators for Rural Multi-purpose Development Society (ARMDS) is een niet-gouvernementele organisatie in Villupuram in de staat Tamil Nadu, India. ARMDS is sinds 1988 actief om de rechten van kansarmen kinderen te bevorderen. ARMDS reikt uit naar alle delen van de samenleving zonder onderscheid te maken tussen de verschillende kasten en religies.
Sinds 2009 helpt ARMDS kinderen met hersenverlamming en mentale handicaps. Op de school van ARMDS worden kinderen voorzien van professionele hulp zoals ontwikkeling van dagelijkse vaardigheden, fysiotherapie en beroepstherapie. In 2017 werd deze ondersteuning geboden aan 52 gehandicapte kinderen.
Sinds 2013, vangt de school ieder jaar tussen de 75 en 100 kinderen op die vroegtijdig hun school hebben verlaten. Met speciale coaching worden zij weer klaargestoomd om in de reguliere scholen her in te treden.
Plenty Food steunt de ontwikkeling van een gemeenschappelijk grote moestuin bij de school. De meeste ouders van de kinderen op de school zijn landloze landarbeiders. ARMDS bezit bijna twee hectare vruchtbare grond naast het kantoor. Het Project Plenty Vegetables for India zal zo’n 100 landloze ouders van gehandicapte kinderen of schoolverlaters werk bieden door hen de moestuinen te laten opzetten en te laten onderhouden. Dit wordt ondersteund door training en het verschaffen van de nodige materialen. ARMDS zal een deel van de producten van het land gebruiken voor gezonde maaltijden voor de kinderen, de overige producten worden op de lokale markt verkocht. De opbrengst daarvan zal worden gebruikt voor investeringen die nodig zijn voor het volgende groeiseizoen en als vergoeding voor de ouders die hebben geïnvesteerd met hun arbeid.

Plantaardige noodhulp St. Maarten

Tijdens het vegan evenement VegFestNL 2017 organiseerde Plenty Food Nederland acht zeer geslaagde kookworkshops met professionele koks. Op zaterdag 28 oktober waren de publiekstrekkers DirkJan en Joost van 'Bij de Jongens op ’t Zand' aan de beurt. Na eerder 3 jaar op Sint Maarten te hebben gewoond gingen zij terug om hulp te bieden aan de, door cycloon Irma getroffen, bevolking. Ook gaven zij gelijk voorlichting over de plantaardige voeding- en levensstijl. Stichting Plenty Food Nederland heeft 100 maaltijden voor dit doel bekostigd. Het geven van noodhulp was voor ons een primeur, wij steunden graag dit mooie initiatief. Meer weten? Ga dan naar: https://helpsxm.org/

Ontwikkelingen Plenty Fruit for Haïti

Begin 2018 zijn wij een nieuw Fruitboom-project gestart in Haïti. Net als ons Plenty Fruit Forest project in Kenia wordt dit project uitgevoerd door Sadhana Forest. Sadhana Forest is sinds 2010 betrokken bij het ontwikkelen van een permacultuur/voedselbos op gedegradeerde gronden op Haïti. Ondanks moeilijke omstandigheden zoals de aardbeving in 2010 en vorig jaar maar liefst twee orkanen hebben we het vertrouwen dat we door middel van stormbestendige fruitbomen hulpbehoevende families een betere toekomst kunnen geven.
Sinds de korte tijd dat we dit project steunen zijn we de grens van duizend geplante fruitbomen al gepasseerd. Er is training gegeven aan de betrokken families, studenten, scholieren en geïnteresseerden wat de voordelen van bomen zijn en over de aanpak van Sadhana Forest. Uit de trainingen zijn ook verschillende vrijwilligers voortgekomen voor de uitvoering van het project.
In de kwekerij zijn een reeks aan fruit- en notenbomen gezaaid die in de nabije toekomst kunnen worden ingezet voor het Plenty Fruit project.
Plenty Fruit for Haïti heeft als doel dit jaar 4.000 fruitbomen te planten in de nabijheid van 500 huishoudens, met een geschatte impact van meer dan 2.000 begunstigden. Elk huishouden dat bomen ontvangt, zal eerst deelnemen aan een training over het planten en de verzorging van de bomen. Sadhana Forest Haïti zal elke geplante boom volgen met monitoring en ondersteuning.

Ontwikkelingen Plenty Fruit Forest Kenia

In Kenia is het project opgezet in het Samburu district waarbij wordt samengewerkt met de lokale Samburu bevolking. De Samburu zijn van oudsher semi-nomadische stammen die verwant zijn aan de Masai en leven van het houden van vee. Vee is voor deze bevolking behalve hun bron van inkomsten, eten en vorm van spaargeld ook een statussymbool. De daaruit volgende grote aantallen vee van zowel koeien, geiten als schapen hebben ervoor gezorgd dat deze regio veelal kaalgevreten is en mede daardoor nu al enkele jaren gebukt gaat onder langdurige droogte. De hoge voedselonzekerheid en de direct daaraan verbonden ondervoeding van de mensen in dit gebied leidt tot hoge ziekte en sterfte cijfers.
Zoals u zult begrijpen is het dus een hele uitdaging om in deze regio de mensen te laten zien dat er ook andere manieren van leven zijn waarbij vee en vlees niet de basis van het bestaan hoeft te zijn maar dat te veel vee juist de problemen van droogte door klimaatverandering kunnen verergeren.
Eind 2016 is gestart met het Plenty Fruit Forest Kenya. In 2017 zijn voor dit project 400 fruitbomen geplant. Ook dit jaar is het doel gesteld om 200 nieuwe huishoudens ieder van 2 fruitbomen te voorzien. Gezien de droge omstandigheden is de prognose dat na 3 jaar de eerste fruitbomen vruchten zullen dragen, echter van de Moringa bomen kunnen nu al bladeren worden geplukt die als groente kunnen worden gegeten. 

Samenwerking kunstenaars Cristel van Zunderd & Joeke van der Meer

Plenty Food is een samenwerking aangegaan met Cristel van Zunderd en Joeke van der Meer. In onze stand (en binnenkort ook via onze webshop) kunt u onder meer kaarten met prachtige designs van deze zeer getalenteerde kunstenaressen kopen. Met deze aankopen steunt u het werk van Stichting Plenty Food.

Maak uw bedrijf CO2 neutraal met CO2 Operate

Plenty Food is in contact geweest met Paul Burgers van CO2-operate BV voor een mogelijke samenwerking. CO2-operate is een social enterprise en werkt aan ecosysteemherstel van een van de belangrijkste maar meest gedegradeerde stroomgebieden in Sumatra Indonesië. Ze doen dit door het terugbrengen van voedselbossen op gedegradeerde gronden, waaronder een bufferzone van een Nationaal Park. De lokale bevolking krijgt zo een inkomen, biodiversiteit herstelt en verdere ontbossing wordt voorkomen. Hoewel Plenty Food dit jaar geen ruimte meer heeft voor nieuwe projecten wilden we toch graag deze organisatie onder de aandacht brengen. CO2-Operate BV kan namelijk zorgen dat uw organisatie klimaatneutraal wordt. Men berekent de CO2 footprint van uw bedrijf en de onvermijdelijke CO2 uitstoot investeren ze in het herstel van het ecosysteem op Sumatra. Heeft u interesse, ga naar: http://gulagula.org/

Geef een fruitboom cadeau

Wil je iemand hier én in Kenia blij maken? Geef dan voor € 12,50 een fruitboom cadeau aan een gezin in Kenia en krijg een digitaal fruitboom certificaat! Misschien ook een origineel cadeau voor uw bedrijf? Er zijn al meer dan 400 fruitbomen cadeau gegeven. Help je mee om ons doel van 800 fruitbomen te halen?  Maak je donatie over naar rekeningnummer: NL92 TRIO 0338 6263 52 ten name van Stichting Plenty Food Nederland te Velserbroek, o.v.v. Fruitboom Kenia. Wil je een digitaal fruitboom certificaat? Stuur dan je naam, datum en aantal bomen naar fruitboom@plentyfood. Zie voor meer informatie: www.plentyfood.nl/fruitboom

Draag ook bij aan de missie van Plenty Food:

Als donateur

Om ons werk te kunnen blijven doen zijn donateurs onmisbaar. Door uw steun kunnen we plantaardige voedselprojecten, zonder dierenleed, ondersteunen en voorlichting geven over de wereldvoedselproblematiek. Aanmelden als donateur van Plenty Food Nederland kan middels deze button.

Als vrijwilliger

Wil je als vrijwilliger een bijdrage leveren aan de doelstellingen van Plenty Food Nederland? Dit kan met allerlei verschillende klussen. Van administratie tot het geven van voorlichting op markten en van het helpen met IT tot het organiseren van evenementen en het werven van fondsen.
Hartelijk dank voor het lezen van onze update. Stuur hem gerust door.
Share
Tweet
Plenty Food op Facebook
Plenty Food op Twitter
Onze website
Copyright © 2018 Plenty Food NL, Alle rechten voorbehouden.


afmelden van onze updates    update mijn gegevens

Email Marketing Powered by Mailchimp